Seuraa 

Te joilla kokemusta Gracon autobabystä, tuleeko se jalusta todella niin tiukasti kiinni penkkiin, että ei yhtään heilu. Jotenkin epäilyttää se kiinnitys, kun tulee turvavyöllä kiinni vaan toisesta reunasta?

Kommentit (11)

Kyllä se jalusta tuli ihan tukevasti kiinni, kun sen vaan kiristi oikein tiukalle. Ja eipä taida tulla mikään kaukalo, joka kiinnitetään pelkästään autonvöillä, ihan niin tiukalle, että ei mihinkään liikkuisi.

Ei meillä ainakaan saa kiristettyä niin että se ei heiluisi yhtään. Sehän nousee ylöskin kun siitä etureunasta nostaa...Ostimme kaukalon käytettynä ja ihmettelen moista kiinnitystä. Mitä sillä tukiraudalla tekee jos ei se tue oikeesti sitä mihinkään sen kummemmin kiinni? taitaa jäädä moinen jalusta käyttämättä.Miettikääpä mitä tapahtuu jos auto menee ympäri? Se jalustahan retkahtaa siitä ekaksi takapenkkiä vasten. Miten käy vauvan? Lastentarvikkeeseen soitin ja sanoivat että kyllä se noin tulee kiinni.En tiedä heiluuko sivusuunnassa mutta ainakin se siitä etureunasta nostaessa nousee ihan takapenkkiin asti pystyyn. Kiinnitimme jalustan kuten edellinen omistaja neuvoi. Ei ole vielä kaukaloa tarvittu ja mietitäänkin lähes joka päivä että onko parempi vaihtaa eri kaukalo kokonaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiitokset ja moitteet kohdassa arvostelussa sanotaan.- Turvaistuinta ei voi kytkeä lujasti ajoneuvoon kiinni. Ajoneuvon istuimella turvaistuin on epävakaa.- Väärinkäytön mahdollisuus suuri

- Istuimen asennus on vaikeaa (???)

- PikkuvikojaLisäksi tuossa testissä todettiin, että " turvaistuimen suunnittelussa eiole huomioitu sivutörmäyssuojaa" .Nämä siis Autoliiton testisivuilta näistä Eurotesteistä.Totesin myös tuon heilumisen vaikka kuinka yrittää kiristää. Taitaa olla myös jossain määrin autokohtaista, miten hyvin sen saa kiinnitettyä. Itse en kuitenkaan meidän kohdalla istuimeen luottanut.Meidän autossamme saimme Autobabyn tukevasti kiinni, sillä tuimme sen etuistuimen selkänojaa vasten tiukasti kiinni. Tällöin se ei päässyt juuri liikkumaan. Eihän ne muutkaan kaukalot pysy paikallaan penkillä, vaan niissäkin kyllä nousee " takareuna" ylös. Riippuu paljon myös autosta, miten hyvin ja tukevasti kaukalon saa kiinni.

Tietenkään ei kannata ostaa sellaista kaukaloa mikä ei istu hyvin oman auton penkkiin! Mutta ei tuon jalustan kyllä kuulu heilua sivusuunnassa ja oikein laitettuna sen saa kyllä hyvin tukevasti kiinni. Vyöt pitää vaan huolellisesti kiristää ja välillä muistaakin kiristää niitä eikä vaan jättää jalustaa huomioitta, kun se kerran siihen on laitettu.

Jos tuntuu ettei omaan autoon saa sitä turvallisesti laitettua niin kannattaa koittaa muita malleja. Penkin muoto vaikuttaa paljonkin miten mikäkin kaukalo siihen asettuu.

Kyllä se pitää kiristää niin ettei heilu. Meilläkin taisi alussa olla se muka oikein laitettu ja pääsi kyllä vähän heilumaan, mutta tarkemmin laitettuna se ei kyllä inahtanutkaan.

mutta kaukalon kantokahva on tarkoitus jättää samaan asentoon, kun kaukaloa kannetaan. Eli sitä ei käännetä pois vauvan edestä matkan ajaksi. Näin ollen kahva estää, ettei vauva paiskaudu takapenkin selkänojaan, vaan kantokahva osuu siihen ja vauva pysyy turvavöissä.

Meillä kaukalo keskipaikalla lannevyöllä kiinni. Lisäksi jalusta nojaa siihen korokkeeseen, mikä useimmissa sedan-peräisissä autoissa onsiinä keskellä istujn jaloissa. Mitenkän pommin varmalta hökötys ei näytä. Heiluu sivusuunnassa ja tosiaankin nousee myös sieltä etureunasta. Meill molemmilla sivuilla vielä turvaistuimet, joten tositilanteessa ei sivuttaisliikettä tapahdu. Vyö tuntuu aika ajoin löystyvn, joten ollaan sitä säännöllisesti kiristetty. Sen avulla hökötys on tukevampi. Meille tämä järjestely oli ainut vaihtoehto. Muuten en tähän olisi edes kallistunut. Onhan tää hyvä käytössä, kun ei tarvi vöiden kans pelata. Silti vaan joskus hieman epäilyttää...

-beada-:

Lainaus:


Meillä kaukalo keskipaikalla lannevyöllä kiinni. Lisäksi jalusta nojaa siihen korokkeeseen, mikä useimmissa sedan-peräisissä autoissa onsiinä keskellä istujn jaloissa. Mitenkän pommin varmalta hökötys ei näytä. Heiluu sivusuunnassa ja tosiaankin nousee myös sieltä etureunasta.
Oletteko tarkistaneet, että autoonne saa tuon kyseisen istuimen kiinnittää keskipaikalle? Minä kysyin tätä kaukaloa ostettaessa, koska meidänkin passatissa tuo koroke keskeltä löytyy. Myyjällä oli erityinen lista autoista, joihin istuimen saa valmistajan mukaan keskelle laittaa. Valitettavasti meidän autoomme ei saa ja perusteluksi myyjä sanoi juuri tuon keskikorokkeen.

Lastentarvikkeen myyjä itse asensi istuimen auton keskipenkille. En sitä sitten enempi alkanut kyselemään, sillä luulin myyjän tietävän ja asiansa osaavan. Kehui kovasti, että onpa hyvä systeemi. Täytyypä asiaa kysyä uudelleen. Tästähän riemu repeää... Kyllä on uuden auton osto nyt viimeistään paikallaan (on ollut jo pitkään).

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat