Vierailija

Tilanne on siis se, ettei mies saa asuntolainaa (entiset ulosotot, opiskelee nyt). Mulla tilanne on hyvä ja varasti lainan saan yksinkin. Kirjoittelin tästä aiemminkin tänne..Eli, jos minä otan lainan yksin ja mies tulee asuntoon kumminkin asumaan, niin miten ne maksut hoituu. Mies siis voisi kai maksaa minulle " vuokraa" ja se asunto sitten hiljalleen siirtyy myös hänen nimiinsä. Missä tätä voisi kysyä? Kuka osaa tässä asiassa auttaa? Joutuuko mies maksamaan jotain veroa (lahjavero tms.)?Onko kukaan toiminut näin? Miten teillä menetellään? Paljonkohan pankki myöntää lainaa yyhdellä työssäkäyvälle ihmiselle jonka kuukausitulot on n. 2000 euroa, säästöjä pikkasen?

Sivut

Kommentit (35)

Tällaisen lahjan antaminen puolisolle on laissa kielletty. Muutenhan esim. petoksista oikeuteen joutuvat, konkurssiin menevät yrittäjät yms. voisivat helposti lahjoittaa kaiken omaisuutensa vaimonsa/miehensä nimiin turvaan velkojilta. Se ei käy.Omaisuutta voi kylläkin myydä puolisolle.Miehesi voinee tehdä niin, että hän esim. sijoittaa rahaa tuottavasti kuukausittain ja sitten kun sitä on kertynyt riittävästi niin hän ostaa sinulta vaikka 25-50 % asunnosta. Tästä tehdään kauppakirja ja maksetaan osakkeiden siirtymiseen liittyvä vero, jonka nimeä en nyt muista (jos on asunto-osakkeista kysymys siis).Lakiasiain neuvontaa on saatavissa yksityisiltä sekä kunnallisesti. Googlaa vähän.Kun vielä asutte erillänne, niin pohditte jo sitä, mitä tapahtuu, kun eroatte. Kuitenkin suunnittelette perheen perustamista eli yhteen muuttamista. Tuollaisella asenteella melko varmasti eroatte jossain vaiheessa, ei ehkä kahden vuoden sisällä, mutta eiköhän jo 10 vuoden päästä ole ero selvä. Jos kerran haluatte elää individualisteina, niin älkää perustako perheitä, vaan eläkää erillänne. Silloin voitte käydä toistenne luona ja olla varmoja, että ei tarvitse ottaa toisen ihmisen elämästä vastuuta. Jos kerran haluatte perustaa perheen, niin olkaa valmiit ottamaan vastuu myös siitä toisesta ihmisestä eli omasta perheestänne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


Lähipiiristä tiedän tällaisen tapauksen, ekasta pankista eivät saaneet, mutta toisesta sitten jo myönnettiin laina.Ei tarvi kehitellä mitään vuokrasysteemejä, kun laina ja asunto on reilusti yhteinen.

maksua,tai tehdä vuokrasopimuksen miehen kanssa,tällöin hän luultavasti olisi ns. alivuokralainen. Kolmas ja yksinkertaisin vaihtoehto on että mies maksaa esim yhtiövastikkeen ja sinä taas hoidat lainan.Siis,mitkään lahjaverot ei tähän kuulu. Lahjavero maksetaan jos annetaan toiselle omaisuutta rahana tai muuten.

Ei ollenkaan niin, että mietimme eroavamme, mutta ei tässä maailmassa saa olla niin tyhmä, että olettaa kaiken aina sujuvan kui rasvattu, joku turva pitää olla JOS jotain käy. Olen kerran ollut naimisissa aiemmin, siksi en ole ryntäämässä uusiin naimisiin päätäpahkaa ja siksikin olen nyt valveutuneempi, kun olisi voinut käydä hassusti omaisuuden kanssa. kaikki meni kuitenkin hyvin, mutta riskejä en enää ota.Ehkä me menemme naimisiin joskus, mutta emme nyt.ap

Miehellä ei ole saatavia nyt ulosotossa enää. Kaikki on maksettu. Mutta lainaa hän ei varmaankaan saa koska uuri äskettäin saatu kaikki sieltä pois. Luottotiedothan ovat 5 vuoden ajan menneet?Olisi niin mukavampaa, että molemmat lopulta omistaisivat asunnon, mutta aikaahan siihen menee..Paljonkohan tuo lahjavero mahtaisi sitten olla prosentteina jos semmoistakin joutuu maksamaan? Hankalia kiemuroita... MInne tästä nyt ensiksi oikeen pitäis mennä juttelemaan, jotta saataisiin asioita eteenpäin?ap

Komppaan sitä, joka ehdotti, että menette yhdessä pankkiin ja yritätte saada yhteisen lainan. Laina puoliksi, omistus puoliksi.Mitään vuokrasysteemejä ei kannata kehitellä. Jos mies maksaa asumisesta vuokraa, on se lain mukaan sinulle pääomatuloa, josta maksat myös veron. Ilmaista rahaa valtiolle.Jos asunto ostetaan sinun nimiisi, voit lopulta lainan lisäksi joutua maksamaan miehelle puolet asunnon arvosta, jos vaikka jossain vaiheessa olette avioituneet ja teille tuleekin avioero. Tulee kalliiksi sinulle.Jos ette saa yhteistä lainaa, ehdotan, että ostatte asunnon sinun nimiisi. Jos menette naimisiin, teette avioehdon, jolla taataan se, että asunto jää sinulle mahdollisessa avioerossa.Vaikka tällä hetkellä tuntuisi siltä, että olette ikuisesti yhdessä, voi tilanne kuitenkin muuttua =((

mutta mies ei oletettavasti saa lainaa.Ensiksi varmistatte saako hän lainaa. Jos ei saa, niin menette naimisiin. Silloinhan ½ omaisuudesta kuulu kummallekin. (Ette siis tee mitään avioehtoa.)Eikä myöhemmin missään nimessä kannata myydä esim. ½ asuntoa miehelle. Siinä ei tienaa kuin verottaja. (Joudutte maksamaan varainsiirtoverot miehelle siirtyvästä osasta, + jos myytte asunnon niin 2 vuoden asumisaika alkaa ½ asunnosta siirto hetkestä... ennen kuin voitte myydä asunnon ilman voiton verotusta.) Miehen on vain uskottava, että ½ on hänen vaikka niin ei osakeluettelossa lue! (Miehen ego koetuksella.)Sitten se, että miten jaatte maksut onkin teidän sisäinen juttu. Koeteko myöhemmin, että olet maksanut enemmän jos maksat lainan? ja siten mielestäsi sinun pitäisi omistaa asunto? (Jos on näin teette avioehdon ja ostatte asunnon ennen naimisiin menoa. Asunto jää yksin sinulle.)Jos vaikka perustatte yhteisen tilin, josta maksatte kaikki laskut mukaan lukien lainan lyhennyksen ja kumpikin laittaa saman summan sinne joka kuukausi... Tuntuisiko silloin molemmilta että menee tasan? Sinä saat koko lainasta vähennykset verotukseesi, mutta muutoin menee tasan. Jos näin halusitte.Avoparille ei järkevää ratkaisua löydy, ellei esim. joku sukulainen haluaisi lainata rahaa miehellesi. Ja mitä miehesi pystyisi antamaan takuuksi? Ilmeisesti ei mitään.

Tuperä järjestely. Jos eroatte, miehelle jää asunto ja sinä jäät aivan tyhjän päälle... Silti olet vuokran muodossa maksanut osasi asumisesta.

Yleensä täällä on puhe siitä että mies maksaa asuntoa ja nainen ei, mutta tottakai silti kaikki on yhteistä omaisuutta, onhan perhe yhteinen yritys!!! Miksi se ei sitten toimisi näinkin päin? Että nainen maksaa asuntoa ja silti se on molempien omistama?

Ja ei, en ole mies, mutta ihmettelen vaan tätä " tasa-arvoa?"

Kannattaa miettiä lähteekö siirtämään toisen nimiin mitään. Suhteista kun ei ikinä tiedä kuinka kauan ne jatkuvat ja jos ero tulisi ,maksumiehenä olisit sinä.Ajan kanssahan tuo asiakin hoituu ja sitten voitte ostaa sen yhteisen asunnon.

Mies joskus sanoi, että toinen vaihtoehto olisi vuokralla eli hänen rahansa menisivät siinä tapauksessa kuitenkin hukkaan. Nyt sentään minulle jää jotain.

Silloin voit ottaa lainan yksin, ja mies maksaa muita menoja, ja jos ero tulee on miehen asema kuitenkin turvattu, koska silloin sinunkin nimissäsi oleva asunto katsotaan yhteiseksi omaisuudeksi, jos ei sitä ole avioehdossa poissuljettu.Nyt taas jos miehesi ei voi osallistua asunnon ostoon, ja kuitenkin maksaa perheen ruokamenoja, hän menettää erossa kaiken. Jos siinä tilanteessa haluaisit olla reilu, ja antaa puolet asunnosta, menisi siitä taas verot..

Kuulostaa todella hankalalta. Eihän tässä tiedä minne kääntyä ensin. Pankkiin, juristin pakeille vai velkaneuvojalle :D.. Ressiä pukkaa. Siis voishan sen tietty ajatella niinkin, että mies maksaa myöhemmin vaikka loppulainaa, mutta jos se ero tulisi siinä kohtaa niin voi voi. Mies ei myöskään varmasti helpolla suostu siihen, että asunto on minun nimissäni vain ja minun velkani kun kumminkin hänkin sen asunnon haluaa ja jotain maksaisi. Silloin mies voisi pelätä jäävänsä tyhjän päälle erotilanteessa.Vaiketa vaikeeta. Mitään en ota itsestään selvyytenä, niin sinisilmäinen en ole, että kuvittelisin kaiken kestävän aina vaan, ei sitä voi tietää, parempi varautua kun katua. Asunnot on kalliita..ap

Sekin menee puoliksi, joten ei miehelläsi hätää ole maksella sinun nimissä olevia asuntoja ja lainoja, jos olette naimisissa. Hän saa avioerossa puolikkaan niin asunnosta kuin velastakin kuin molempien pankkitileistäkin.Etkä sinä pääse yksin asuntoa myymään avioliittonne aikana. Siihen tarvitaan aina myös lain mukaan asunnossa asuvan puolison lupa, vaikka kuinka olisi vain sinun nimissäsi asunto kokonaan.

Kaikki, mitä hän omistaa, menee ulosottoon.Onko teille aivan mahdoton ajatus, että sinä myös omistaisit asunnon yksin? Meillä on niin. Mieheni osallistuu asumiskuluihin maksamalla käytännössä kaikki ruokakulumme. Minä siis tarjoan perheelle asunnon, hän ruoan.Käsittääkseni puolisot eivät voi/saa antaa toisilleen " muita kuin tavanomaisia" lahjoja, eikä teidän tapauksessanne puolta asunnosta voi pitää tavanomaisena lahjana. Jos teillä ei ole avioehtoa niin joka tapauksessa eron tai kuoleman tullessa tulkitaan, että kaikki on yhteisomistuksessa.

Avioehdon mukaan ennen naimisiin menoa omaisuus pysyy omana, mutta avioliiton aikana keritty omaisuus on yhteistä.Tätä te tavallaan haluatte?

siten että sinä otat tarvittavan lainasumman pankista ja lainaat edelleen miehellesi puolet siitä summasta.esimerkiksi ostatte 150000 euroa maksavan asunnon molempien nimiin. Sinä otat 150000 euron lainan pankista, mutta samalla teet miehesi kanssa 75000 euron velkakirjan. Eli sinä lyhennät omaa lainaasi pankille ja miehesi maksaa sinulle omaa osuuttaan velasta.En tosin tiedä tosielämästä tällaista tapausta, mutta voisiko toimia?

mutta etkö voisi myydä miehelle osuutta asunnosta myöhemmin? Nyt älä tee sitä, sillä pahimmassa tapauksessa sinulla on asuntovelka nimissäsi (ja asunto puoliksi miehen nimissä) eroatte ja mies alkaa vaatimaan asunnon myymistä...Mutta jos vaiikka 10-vuoden kuluttua myisit asunnosta puolet miehelle jollakin nimellisellä summalla, tai vaikka niin että loppulaina siirrettäisiin miehen nimiin kun hän on taas luottokelpoinen...?

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat