Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Moi! Jätän kysymyksen ja tulen myöhemmin tänään vielä katsomaan onko tullut vastauksia.Kertokaas nyt ihmiset näiden hyvistä ja huonoista puolista?Osaatteko sanoa parkettien hinnoista? Itse olisin kiinnostunut kirsikan värisestä. Paljonkohan tulisi hintaa 100 neliön parkettilattialle?Kiitos kovasti, palaan saitille kohta!

Sivut

Kommentit (26)

Vaikka koivu on muutoin kovaa, on se kuitenkin parkettina pehmeää. Kysykää kauppiaalta kovuusluokitusta. Meillä vaahtera, joka tuntuu hyvin kestävän lasten leikit.Laminaatti on ihan halpa ja hyväkin, mutta sen ongelmana pidän kokemuksesta jopa vaarallista liukkautta. No, muoviahan se on.

Minusta parketin korjattavuutta korostetaan liikaa. Kuinka moni normaalivaroissaan oleva hioo ja uudelleen lakkaa parkettiaan, ja miten usein, kysyn vaan.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä oli talossa parketti, kerran sen hioimmekin. Mutta kun perheessä on kaksi koiraa ja sillä hetkellä 3 lasta niin oli ihan muutamassa vuodessa hurjan näköinen. Nyt vaihdettiin keskihintaiseen laminaattiin ja on kesätnyt 5 vuotta jo hyvänä. Halvemmatkin laminaatit kyllä kestää, saumojen rakoilu jne ovat ihan asennuksesta kiinni.

17-20 e neliö. Ja jos on 100 neliötäkin parkettia niin hintaa tulee, kun taas ajattelee että laminaatin laittaisi joka sitten kestäisi. On siinä miehillä palkka. Pienen pläntin hionta (vie aikaa pari minnuuttia) ja 17 e. huh, huh

Laitettiin tähän uuteen kotiin 2v. sitten laminaatti (vanhassa oli parketti). Mainostettiin, että on parempi lapsiperheeseen, mutta peppulasta on tämä materiaali.

Jos joku tippuu ja kolo jää niin kolo kans jää; siis ei elä ja mukaudu kuin parketti, johon pienet kolhut " asettuu" , pöly ei sitoudu pintaan, vaan pölisee ja pyörii ja vaikea pitää puhtaana; kaikki jäljet näkyy, paljaat nihkeät varpaat jättävät jäljen, jos pyyhit rätillä jää helposti näkyviin (meillä kirsikanvärinen laminaatti):

Entisessä asunnossa oli parketti. Aika kuluneeseen kuntoon tuli kun oli lapsia ja koira. Ja tuskin moni jaksaa sitä ruveta hiomaan, varsinkin kun on niitä lapsia ja ehkä lemmikkikin.

Laminaatti on nyt ja lattia on moitteettomassa kunnossa. Ei mitään kulumajälkiä. Mielummin itse katselen hyvässä kunnossa olevaa laminaattia kun kulunutta parkettia.

Molemmissa omat hyvät ja huonot puolensa.

2 lasta ja koira. Parketti oli kyllä aikalailla naarmuilla.

Nyt meillä on laminaatti, ei mitää kolhuja tai naarmuja. Se hyvä puoli laminaatissa on. Mutta nyt lattia on kokoajan melkein likaisen näköinen. Laminaatissa näkyy kaikki.

Mielummin ottaisin sen kuluneen parketinkin, ne naarmutkin oli vaan osa meidän perheen historiaa.

Oon pessyt meidän laminaattia vaan sille tarkoitetulla pesuaineella, mutta tuntuu että täysin puhdasta ja tahrattoman näköistä jälkeä ei tule koskaan.

meillä koira veti sutareita parketilla, karseen näköiseksi meni.

äitini taas hioitutti kotinsa parketin ja kun koiramme oli hoidossa siellä, tuli jo sinne jäljet :-/me vaihdettiin sitten laminaattiin.- tummassa laminaatissa näkyy lika paremmin ja jos siihen saa naarmuja, niin ne näkyy myös helpommin. meillä laminaatin KL 32 ja se ei riitä, pitäisi olla 33 ...

- koirasta ei jää nyt jälkiä mutta jos tassuissa tulee hiekkaa lattialle ja lapsi ajaa mopolla tms lattialla niin se hiekka naarmuttaa.edelleen laminaatille plussaa:

- vaihdettavissa uuteen viikonlopussa. pelkästään parketin repiminen ja aiheutunut betonipöly oli aivan karsea.

- halpa, 10-20e neliö ja nätti vaihtaa vaikka huone kerrallaan kun sen kerran on vaihtanut. ei ikinä parkettia enää.

aika aidon näköistä kyllä on kun moenet ovat luulleet parketiksi. Mutta pintäa onkin hieman karhea eli ei ihan muovimaisen tasainen ja sävy on vaihteleva eli näyttää ja tuntuu luonnolliselta eikä liian tasaiselta niinkun jotkut laminaatit.

ystävillä hienossa talossa laminaattia ja on joku tälläinen tummempi versio ja voi jestas kun kaksi poikaa ja koira ovat kuluttaneet sen tumman pinnan ihan kamalan näköiseksi.onneksi itse valitsimme paksun tammiparketin jonka voi hioa monen monta kertaa...

En ottaisi laminaattia enää ikinä. Asumme uudella alueella ja naapureitten kanssa keväällä jutellessa jokainen vuorollaan varovasti uskaltautui myöntämään, ettei ole laminaattilattiaansa tyytyväinen.Olen tainnut laminaattia moittia täällä joskus ennenkin, mutta laitanpa tähänkin:- lattia on kylmä jalan alla. Jos huoneen lämpötila on sopiva, laminaatilla palelee jalat (meillä on vesikiertoinen lattialämmitys ja valettu lattia)

- laminaatti tuntuu ' muoviselta' eli eron parkettiin tuntee hyvin varpaissaan

- hankala pitää puhtaana eli esim. hikisistä tai muuten märistä jaloista jää jäljet, jotka pitää pestä pois (ja kyllä, pesen pelkällä vedellä ja mikrokuitumopilla eli ei ole saippuakalvoa lattianpinnassa)

- laminaatti on ' laadukasta' Pergoa, mutta saumat ovat koholla samalla tavalla kuin tuttavan 7 e markettilaminaatissa

- laminaattiinkin saa koloja ja reikiä, kunhan on oikeat välineet

- lattia on todella kova eli pitkään seistessä jalkapohjissa alkaa tuntua+ lattia on naarmuton 2 vuoden, kolmen lapsen ja kahden koiran jäljiltä

+ pöly ei näy vaaleassa lattiassa, mustat koirankarvat sitäkin paremmin ;)

+ huoleton käytössä, voi laahata huonekaluja pitkin lattiaa ja loiskutella vähän vettäkin ilman että jäisi pysyviä jälkiäEnsi kerralla valitsen parketin. Siitä kun hio pinnan rikki heti asennuksen jälkeen ja lakkaa kovalla lakalla saa pinnan joka on kuin jäähallin jää.

Parketti muuten. Laminaattia ei voi pestä vedellä (saumat kupruilee ennemmin tai myöhemmin, jos peset.) Laminaatti kolisee ja kopsuu. On epäaito. Mutta mikään lakka ei kestä koirankynsiä, joten lemmikkiperheeseen ei kannata harkitakaan parkettia.

Jos rahaa on vähän, laittakaa laminaatti.Halvat parketit ovat huonoja, eivätkä kestä lapsiperheen elämää. Sen sijaan laminaatteja saa melko halvalla jo aika kestäviäkin.Tämä siis oma kokemukseni.

eivät kestä nestettä, menevät rakoihin ja alkavat tietysti elää omaa elämäänsä...Halpa laminaatti kupruilee liitoskohdista hyvinkin helposti ja on aika koomisen näköinenKunnon parketti kestää, kestää. EI ole yhtä arka nesteille eikä kolhuille, sen voi aina HIOA ja LAKATA uudestaan esim. kun lapset ovat kasvaneet tai meinaatte myydä asuntoa. Tyylikäs siisti parketti nostaa hiukan asunnon arvoakin myyntitapahtumassa

Parketti sen sijaan on puuta ja hiottavissa myöhemmin uudelleen.

Kirsikkaparketti maksaa jotain 35 euroa /neliö.

Tammea saa 20 eurolla neliö.

ja vaikka onkin hiottavissa, niin kuka oikeesti lapsiperheessä jaksaa/pystyy alkaan siihen hommaan että huonekalut pois huoneista ja lattioita hioon ja lakkaan!?!

ammattitekijällä 15-19 euroa neliö eli edullisempaa kuin uusi hyvälaatuinen laminaatti, parketista puhumattakaan. Eli jatkossa se hoito on edullisempaa!!!!

Ja tosiaan laminaatti jos kovuusaste on tarpeeksi suuri, niin kestää tosi hyvin, vertaan taas hyvin vanhempiini kun heillä on parketti ja koirat kyllä ovat sen saaneet huonoon kuntoon, tosin on sitä hiottu ja lakattu aina aika-ajoin ja se kans maksaa aika paljon. Meidän sakemanni ei laminaattiin ole saanut jälkeäkään.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat