Seuraa 

eli meillä poika 2v parin viikon päästä ja maitoaltistus tehty kotosalla- selvät oirehtimiset edelleen eli maitoallergisen diattilu jatkuu. samoin näyttää siltä että edelleenkään ei käy maissi, ruis, kala sekä pari muuta, jotka eivät niin isoja ongelmia aiheuta.pojalla on kuitenkin tosi monipuolinen ruokavalio muuten. saa viljoja, kasviksia, hedelmiä, marjoja ja lihoja monipuolisesti. täysin katoon jäävät vain maito ja kala. kasvu on ollut ok.olemme ajatelleet tyytyä olemaan kauramaidolla kun viimeisin korvikesatsi loppuu. kuulostaako teidän lielestä riittävältä?miten te olette tällaisessa tilanteessa toimineet noiden kela-asioiden kanssa? sieltä tuli joku aika sitten lappu että voisi hakea mahdollisesti oikeutta noihin lisämaitoihin tai hoitolisään (sori, en millään muita mikä se lappu oli..) Onko tämä tarkoitettu sellaisille joilla tuo ruokavalio on niin heikoissa kantimissa että on välttämätöntä käyttää erityiskorvikkeita kaikkien aineiden saannin turvaamiseksi?ekaa kertaa tämän edessä kun meillä isoveljeltä hävisi allergiat alle 2v:nä kuin taikaiskusta.kiittäen mom.

Kommentit (3)

ja sanoivat siellä että yli 1v jatkohakemus toimii samalla tavalla kuin aikaisemmatkin. eli maito ja yksi vilja allergia ja näistä c-lausunto lääkäriltä. kelan täti sanoi että kelan ohjeissa ei edellytetä korvikkeen käyttöä.tiedoksi siis muillekin!

meillekin tuo alin hoitotuki myönnettiin. ja edelleen on se yksi vilja ja maito käymättömien listalla.lisää kuulisin jos joku tietää kelan perusteista tai jos on jotain kommentoitavaa tuohon ruoka-asiaan.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En osaa sanoa tuosta maitoasiasta Kelan suhteen mitään kun meille ei löytynyt sopivaa korviketta lainkaan joten korvattavuuden jatkamiseen ei ollut tarvetta. Meillä ollaan siis juotu muuta kuin korviketta 10kk iästä alkaen. Ja ihan hyvin on kasvanut. Tosin erittäin suppean ruokavalion takia niin poika kyllä aika laiha, mutta ei missään nimessä heikko tms. Ikää on kohta 3v.Me saamme ns. sairaan lapsen hoitotukea (alinta sellaista n. 77€ kuussa). Siihen tarvitaan lääkärin kirjoittama C-lausunto ja itse pitää täyttää kaavake jossa kerrotaan miten oma arki poikkeaa tavallisten lasten arjesta. Myöntämisperuste ei ole (pelkkä) rahallinen rasite minkä sairaus aiheuttaa vaan myös se miten hankalaa arki on. Olen ymmärtänyt täällä palstaillessa että allergioita (jos siis ainoa hakuperuste) pitää olla ainakin maito sekä kaikki kotimaiset viljat. Meillä nämä + muna, soija ja joukko vihanneksia ja hedelmiä olivat hakuhetkellä tiedossa ja käytössä vain n. 10 ruoka-ainetta. Tällä siis heltisi alinta hoitotukea reilun vuoden iässä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat