Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Ihmettelen kovasti, miksi Kätilöopistolla, jossa lääke joka vaivaan ja kitinään on imetys, opeteta lainkaan ruuan päätteeks röyhtäyttämään?? Usein imetyksen yhteydessä tulee ilmaa ja hetken kuluttua ruokailun päätteeks vauva itkeskelee masuaan. Kättärin oppien mukaan lääkkeeksi sopii lisää tissiä ja minusta kierre on siinä kohtaa valmis. Ainakaan minua eikä tuntemiani siellä synnyttäneitä opetettu lainkaan röyhtäyttämään ruuan jälkeen, jolloin olo huomattavasti helpottuisi... minä en ymmärrä. Ainakin Jorvissa, Taysissa ja Tyksissä tämä kyllä tehdään.

Kommentit (10)


Esikoisen (02) aikana kysyin asiasta ja kätilö totesi, että toiset vauvat osaa röyhtäistä, toiset ei. Meidän esikko ei osannut, eikä osannut kuopuskaan. Joten en päätä sillä sen enempiä vaivannut. Eikä olisi tullut mieleenkään nostaa sängylle nukahtanutta lasta röyhtäisemään. Sehän se vasta meidän herkkäuniset ois sekottanut. Kun ei niitä pystynyt mihkään siitä sängyltä siirtään...että nykyisin Kätilöopistolla neuvotaan, ettei syötön jälkeen tarvitse röyhtäyttää. Meillä molemmilla isompia lapsia ja heitä on kyllä neuvottu aikoinaan myös Kättärillä röyhtäyttämään, mitä sitten lie " uusia tuulia" nämä neuvot. Itse ainakin aion röyhtäyttää, mitäs sitä hyviä vanhoja kikkoja poiskaan jättämään :)Mayella rv 32 ja isommat lapset 99&02

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

jos imettää makuultaan ja vauva nukahtaa siihen. No, vauva nukahti siihen oikeastaan aina, joten ei juurikaan tullut röyhtäytettyä, kun kokemattomana äitinä uskoin neuvoja. Nyt jälkikäteen on tullut mietittyä, että ehkä olisi kuitenkin pitänyt kokeilla röyhtäyttää useammin.

Kun vauva syönnin päätteksi itkeskeli ja itselle tuli mieleen masuvaivat ja röyhtäytys niin kysyin asiaa kätilöltä, joka sanoi ettei niin pienellä oo vielä mitään masuvaivoja eikä tarvetta röyhtästä! Enpä sitten uutena äitinä oikeen osannu muuta kuin uskoa.

.. Ja kattia kanssa!! Meidän vauvarepale saattoi välillä suorastaan haukkoa henkeä, kun ilmaa oli vatsassa niin paljon, kipeää kävi myös aivan saletisti ja siksipä kouristeli tuskissaan.Kunnon röyhtäisy helpottaa todellakin olotilaa. Tyttö on nyt jo 5 kk ja enää se röyhtäyttäminen ei näytä olevan niin justiinsa, mutta jos tytöllä ei röyhtäys tule, hän pulauttaa paljon helpommin. Röyhtäyksen jälkeen maito pääsee painumaan alemmas ja pulautustakaan ei tule. Mutta on toki lapsia, joita masuvaivat eivät vaivaa ja heitä ei ole pakko siis röyhtäyttää.

Mutta eipä Oysissakaan opetettu röyhtäyttämään, ainakaan mulle. Terkkari sitten neuvoi kotikäynnillä, että voi röyhtäyttää, mutta ei ole pakko. Sittemmin olen kyllä oppinut ihan omatoimisesti röyhtäyttämään ja sen, että se röyhy ei välttämättä heti tule... Olis kyllä ihan tarpeen, että jo sairaalaassa kerrottais ja neuvottais röyhtäytykseen.

neuvottiin myös röyhtäyttäminen Kätilöopistolla. Meillä poika kyllä pulautteli heti alusta saakka myös rintamaitoa, eli siitä syystä neuvoivat röyhtäyttämisen.Saatiin me sieltä kyllä typeriäkin neuvoja, mutta onneksi osattiin kysyä myös muita mielipiteitä ja käyttää maalaisjärkeä:-)

maininnut röyhtäyttämisestä! Kun asiaa sitten yhdeltä hoitajalta kysyin, vastaus oli " noin pienelle jo se, että nostat lapsen rinnalta riittää röyhtäyttämiseksi!" Joopa joo...Jätin sen ja monet muut sairaalan ja neuvolan ohjeet omaan arvoonsa ja tein niin kuin itsestä hyvältä ja sopivalta tuntui. Vauva ei tosin röyhtäissyt kunnolla/säännöllisesti ennen kuin muutaman viikon ikäisenä ja kitisikin välillä masua syömisen jälkeen.

ei koske nyt ihan alkuperäistä asiaa, mutta meillä ei röyhtäytetty vauvaa oikeastaan ollenkaan. neuvolassakin sanoivat, että kaikkia ei vain tarvitse. Meillä siis ei tullut röyhtäyttämättä jättämisestä masuvaivoja ja jos olisin niin tehnyt olisi vauva vain herännyt uniltaan ja hän olikin sitten vaikeampi tapaus saada nukkumaan...

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat