Vierailija

Meidän kuusivuotiaalla on ihan selv'ää hammaskiveä, vaikka vieläkin vältämme sylkikontaktia. Olemme tehneet niin ihan vauvasta ja suorastaan pilkun tarkasti. Liittyvätkö hammaskivi ja streptococcus mutans vai-mikä-se-nyt-oli automaattisesti ja aukottomasti toisiinsa?

Kommentit (7)

Ei liity streptococcus mutans bakteeriin. Hammaskiven muod on kiinni syljen koostumuksesta, toisille kiveä tulee hyvästä hygieniasta huolimatta, ja toisille vaikka ei kinä harjaisi hampaitaan kiveä ei tule. Hyvällä puhdistuksella pystyy ehkäisemään/vähentämään kiven muod., mutta ei välttämättä kokonaan estämään.t.suuhygienisti

joilla syljen remineralisointikyky on hyvä. Eli heidän sylkensä korjaa tehokkaasti happohyökkäykset, mikä vähentää reikien syntyä, mutta "sivutuotteena" tulee sitten helposti hammaskiveä.Pitääkö paikkansa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ylipäätänsä tiedetään että siellä olisi hammaskiveä?

Missä paikkakunnalla asutte? tai jos et halua sanoa paikkakuntaa niin missäpäin Suomea?

Itse Helsingissä, lapsi 2v9kk, ja tähän mennessä ei kertaakaan hammaslääkärin tutkimusta vaan ainoastaan 2-vuotisneuvolan yhteydessä oli hammashoitajan vastaanotto, jossa yritti vilkaista tenavan suuhun. Ei puhunut hammaskivestä, en tiedä olisiko se tutkimus riittänyt toteamukseen onko sitä vai ei.

Hyviä neuvoja kyllä saatiin harjaukseen ym. mutta itseäkin ihmetyttää miksei julkisella puolella lapsi ole päässyt hammaslääkäriin. 3-vuotisneuvolan aikoihin kai tulee. Mutta mun mielestä tarvitsisi jo aikaisemmin. Espoossa kuulemma asiat paremmin, onko näin?

Lapsi on vain tainnut periä hammaskivialttiin syljen koostumuksen minulta. Reikiä on nolla ja ikää 35 eli saattaa olla perää demineralisointijutulla ainakin yhden koekaniinin perusteella :-) Ap

Ihan oikeesti: peskää hampaat aamuin illoin (ei senkään tartte olla aina niin pirun tarkkaa jos jää välistä joskus)..Syömisen jälkeen nappaatte suuhun purkan tai hammaspastillin ja hyvä tulee. Happohyökkäys loppuu eikä se saatana mutantti sielä jaksa porskuttaa.Ei ole mitään tähtitiedettä moinen asia.Ittellä on pari lasta, omassa suussa reikää jos jonkunlaista ja se mutantti ei tarttu sieltä jos pussaa lasta suulle tai maistaa samasta lusikasta. Näin on mulle hammaslääkäri vannonut. Ja hyvät on lasten hampaat!Hampaat tarttee pestä kunnolla ettei moskaa jää väleihin, sillon se paska jää siihen tekeen tuhoja. Mutta se ei liity mutantteihin! ;)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat