Vierailija

Moi! Voisiko joku ystävällinen selventää mitä nämä termit talon pohjapiirustuksissa tarkoittavat. Kyseessä kaksikeeroksinen talo, jossa alhaalla askarteluhuone, sauna, pesutila, kodinhoitohuone, aula ja autotalli. Ylhäällä keittiö, ruokatila, kolme makkaria, olkkar ja kylppäri, sekä parveke. Kerrosalaksi merkattu n 125 neliötä, huoneistoalaksi 114. Minkä kokoinen asunto siis käytännössä kyseessä, kun puhutaan neliöistä?Kiitos, jos joku jaksaa selventää!

Kommentit (9)

että ainakin vanhoissa taloissa, kun on esim. niihin kellaritiloihin tehty asuinhuoneita, niin ne ei nykypäivän vaatimusten mukaan välttämättä olekaan asuinhuoneita...eli puuttuu ikkunaa tms.. ja silloin niitä ei voida laskea myöskään asuin neliöihin, vaikka käytännössä sitä olisivat.

Liekö sit porrasala jätetty jotenkin pois. Kokonaisala myytäessä meille ilmoitettiin 260 ja sekin näky olevan verotettuna 265 (at 45 m2).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiitos vastauksistanne,, vaikken ihan perillä ole vieläkään. Katselin vaan eilen rakenteilla olevan talon pohjapiirustuksista yläkerran kohdalla olevaa tekstiä noista mainitsemistani termeistä.Siihen on erikseen merkattu makuuhuoneet, jotka ovat 12 + 12 + 14 neliötä, kylppäri 6 neliötä, keittiö, olkkari ja ruokatila on yhteistä tilaa, johon ei oltu laitettu neliömääriä, eteinen ei ole mitenkään iso. Lisäksi on tuulikaappi.Alakerran askarteluhuoneessa on pikkuikkunat, kyseessä on rinnetontti. Neliöitä on 20, se tulee yhden lapsen makuuhuoneeksi. Vieressä on pieni vessa, 12-neliöinen sauna, lisäksi pesutilat poreammeella ja suihkulla, sekä pienehkö kodinhoitohuone ja aula. Miltä tämä nyt kuulostaa neliöihin nähden? Autotalli on varmaankin arviolta n 30 neliötä, ellei laskelmani pahasti petä.

jossain vaiheessa kuulin jonkun maitsevan, että talossa olisi 185 neliötä...tämä on nyt ihan outo luku noihin kahteen nähden, mitähän siitä sitten olisi vähennetty?

Moi! Voisiko joku ystävällinen selventää mitä nämä termit talon pohjapiirustuksissa tarkoittavat. Kyseessä kaksikeeroksinen talo, jossa alhaalla askarteluhuone, sauna, pesutila, kodinhoitohuone, aula ja autotalli. Ylhäällä keittiö, ruokatila, kolme makkaria, olkkar ja kylppäri, sekä parveke. Kerrosalaksi merkattu n 125 neliötä, huoneistoalaksi 114. Minkä kokoinen asunto siis käytännössä kyseessä, kun puhutaan neliöistä?Esim jos kyseessä on rinnetalo niin ikkunaton askarteluhuone ei välttämättä kuulu kerrosalaan, sama voi koskea myös kodinhoitohuonetta mikäli sekin on ikkunaton. 1½-kerroksisessa talossa taas missä on perinteinen harjakatto kaikki alle 160 cm tilat eivät kuulu kerrosalaan, eli yläkerran ala lattialta mitattuna on huomattavasti enemmän kuin se mitä kerrosalaan kuuluu. Autotalli kuuluu kerrosalaan muttei huoneistoalaan (ei ole asuinhuone). Ja kyllä normaali kylpyhuone kuuluu huoneistoalaan!esim. kerrostalossa olet tod näk tottunut asunnon kokona ilmoittamaan. Kerrosalassa on mukana kaikki parvekkeet yms. tila.Kuulostaa vaan aika pieneltä noihin huonemääriin ja kahdessa tasossa toi 114, mutta voi olla pieniä huoneita. Vai onko kummankin kerroksen huoneisto- ja kerrosala mainittu erikseen? Usein myös näin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat