Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

En ymmärrä näitä kaikkia " nomeja" , mihin ne on päteviä?

Kommentit (9)

eli säädöskokoelmasta löytyy tarkemmin, mihin sosionomin muodollinen pätevyys riittää ja mihin ei. Sosionomi ei ole muodollisesti pätevä sosiaalityöntekijä eikä LTO, mutta pätevä esim. juuri lastensuojelun työtehtäviinSosionomitutkinnolla voi työllistyä kuntapuolen ulkopuolella lähes mihin tahansa sosiaali-, järjestö-, kasvatus-, tai hallintotehtäviin. Riippuu toki henkilön kokemus ja osaamisalueista.Sosionomitutkinto ei ole yksi ja sama tutkinto kaikilla vaan vaihtelee sen mukaan, mihin opiskelija on opintojaan suunnannut, myös muodolliset pätevyydet vaihtelevat. Tänäpäivänä esim. diakonit ovat myös sosionomeja, mutta kaikki sosionomit eivät suinkaan ole päteviä diakoneja.

Kelan etuuskäsittelijäksi, työvoimaneuvojaksi, ohjaajiksi erilaisiin sosiaalialan laitoksiin(lastensuojelu, nuoriso, kehitysvammaiset), lastentarhanopettajaksi päiväkoteihin, sosiaalitoimiston lapsi- ja perhetyön tekijöiksi, ryhmäkotien johtajiksi, projektityöntekijöiksi erilaisiin EU:n rahoittamiin sosiaalialan projekteihin, ym, ym....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Esimerkiksi lastentarhanopettajaksi LTO, tai yliopistossa sosiaalityö-pääaineena maisteriksi valmistuneita. Aika iso osa toimii lastenhoitajina, lähihoitajan sijaisina, kehitysvammaohjaajina jne.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat