Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Tytölle, 4v., nousi eilen selkään ja rintaan pienenpieniä näppylöitä. Niitä on tosi paljon ja ihon tuntuu ihan epätasaiselta. Näppylät on pikkasen punoittavia, mutta ei mitenkään ärhäkän näköisiä. Kuumetta ei ole ja kunto muutenkin ok. Normaalisti tytöllä on tosi hyvä iho, ei siis ikinä ole ärtynyt mistään.Onko tää jonkun rokon alkua, ihottumaa vai mitä???Kiitos jos joku viitsis vastata nopeasti...

Kommentit (6)

Meillä on lapsilla parantumaan päin menevä vesirokko. Torstaina huomasin pari näppyä rinnassa, perjantaina niitä oli jo selässäkin. Näppylät oli alkuun kynänkärjen kokoisia vesikellomaisia, sittemmin osa kasvoi isoiksi rakkuloiksi. Naapurin lasten vesirokko näytti alussa aivan aurinkoihottumalta mutta muuttui myöhemmin selkeäksi vesirokoksi. Näpyt painottuu yläkroppaan, naamassa ei ole mitään. Eli aikaisempien vaihtoehtojen jatkoksi ehdottaisin vesirokkoa, jollette ole sitä jo sairastaneet!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Järvisyyhy? kutisevatko kovasti? Järvisyyhyn voi saada luonnonrannoilta, se siirtyy vesieläimistä ihmiseen rantavesissä, joissa linnut polskii.. vaaraton, kutisee kovasti (kortisonivoide auttaa, ei muuta lääkitystä), näpyt kestää viikon pari, ekat päivät syyhyttää kovasti. googlesta lisätietoa.

Siinähän tulee sellaista punoitaavaa näppylää ja ryyhkää, joka voi myös kutista? Vaaratonta, mutta ikävää, siis jos on nokkosrokkoa. Ja se voi tulla jostain ruoasta, pesuaineesta, tms. Ootteko käynyt järvessä tai meressä uimassa, jos siinä vedessä on ollut jotain likaa tai pölyä, joka on ärsyttänyt ihoa?

Meidän 1,5-vuotiaalla on myös pienenpieniä näppylöitä selässä ja rinnassa, mutta enpä tiedä, ovatko samoja kuin teillä. Ei siis vaikuta rokolta, eikä etenkään vesirokolta, eivätkä ole kutisseet - ennen viime yötä. Niitä on kesän aikana tullut ja mennyt ja olemme ajatelleet niiden tulevan hiestä ja kuumuudesta. Tyttö ei ole ollut näpyistä moksiskaan. Ilmaantuminen siis on osunut kuuman sään kanssa yksiin. Viimeisin arvaus olisi Natusanin pesuaine, jota on käytetty aika tiiviisti viime viikkoina. Tyttönen raapii nyt myös päänahkaansa hieman, joten nyt kokeillaan pesuaineen vaihtoa täysin hajusteettomaan vaihtoehtoon. Jos ei auta, niin sitten lääkäriin.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat