Seuraa 

Aiheelleni ei ollut oikein kategoriaa, joten laitoin sen tänne. Oisin kyllä voinut laittaa sen tuonne työ,opiskelu ym, mutten usko että kukaan nuorista äideistä ois vastannut.Meillä nyt sellainen tilanne, että asutaan kaupungin vuokra-asunnossa, joka törkeän kallis (786e). Me molemmat ollaan päätoimisia opiskelijoita, iltaisin teemme kumpikin töitä vuorotellen, niin että aina jompikumpi tytön kanssa kotona. Tulot ovat siis molemmilla opintotuki, ja yhteensä n.400e palkka. Mutta tuntuu todella tyhmältä tehdä töitä, niin, että siiitä ei jää mitään käteen, vaan kaikki menee saman tien vuokraan ja muihin laskuihin eli elämme kädestä suuhun periaateella. Toimeentulotukea, haimme, mutta emme saaneet penniäkään. Nyt olemmekin miettineet, että jos muuttaisimme hoasin opiskelija-asuntoon, mutta mietityttää millaista on asua perheellisenä hoasin kämpässä? Onko kellään kokemusta?

Kommentit (7)


Itse asun HOASin perheasunnossa Viikissä. Meidän talossa ei juuri muita asukaan kuin lapsiperheitä ja meno on tosi rauhallista.Kaikissa Hoasin kämpissä ei kuulu sähkö vuokran hintaan. Vanhoissa taloissa, kuten meillä, sähkö ja vesi sekä netti kuuluvat vuokraan. Uudemmissa taloissa, kuten naapuritalossa, sähköstä joutuu maksamaan erikseen.Käy katsomassa asuntotarjontaa Hoasin nettisivuilta.

Me ollaan asuttu vuoden alusta Viikissä 2000 valmistuneessa Hoasin asunnossa. Lapsi on vähän yli vuoden ja hyvin on mahduttu kolmistaan 51 neliön kaksioon. Vuokra on 519 euroa (sisältää netin ja veden) ja asunto ihana, rauhallinen ja hyväkuntoinen! Vauvanitku on ainoa ääni jota joskus kuuluu alakerran kaksosvauvoilta. Taloissa asuu paljon opiskelevia lapsiperheitä ja leikkipaikat on ihan talon vieressä. Isoina plussina pidän myös isoa parveketta, jossa voi nukuttaa lasta ja hissiä, johon mahtuu kahdetkin vaunut. Tänne ei juuri ole edes jonoja, lapsettomat kaverit sai viereisestä talosta kolmion 1,5kk jonotusajalla, siinä oli noin 70 neliöä ja vuokra 660.Asuttaisiin tässä vaikka kuinka pitkään, mutta kai sitä pitää valmistuakin joskus:) Valmistumisen jälkeen asunnossa saa käsittääkseni epävirallisten sääntöjen mukaan asua ainakin puoli vuotta. Suosittelen siis Viikkiä! Kulkuyhteydetkin on hyvät: Puoli tuntia bussilla keskustaan, ja vartissa Itäkeskukseen tai Malmille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

No on teillä huima vuokra. Me asutaan Korossa Vvo:n asunnossa 3h+k, neliöitä 75,5, vuokra on 652e/kk, ollaan miehen kanssa molemmat opiskelijoita ja asumistuen jälkeen maksetaan itse vuokraa n. 145e, että näin. Miehen veli perheineen asuu myöskin vantaalla, rivari kolmiossa (vähän syrjemmällä) ja heillä on vuokra 600e/kk. Että kyllä niitä halvempia kämppiä löytyy muiltakin kuin vain HOASilta.

Kävimme katsomassa Hoasilla kämppää koivukylässä, kun halpuus houkutti. Vuokra oli aika vähän ja siihen tosiaan sisältyy kaikki vedet ja netit yms. Sen huomaa että ne ovat tosiaan opiskelija-asuntoja, joissa suurimmalla osalla ei todellakaan ole lapsi. Siellä oli nykyiset asukkaat, jotka taas kertoivat että poliisit pyörii vähän väliä ja naapuri kasvatti hamppua niin että koko talo haisi. Ei ihan tehnnyt enää mieli muuttaa minnekkään. Vaikka kai se riippuu missäpäin asunto sijaitsee...Ja meillä mies on pääsääntöinen opiskelija, minä kotona lasten 03/04 ja 10/05 kanssa. Laskeskelin silloin vielä että saadaan kelalta enemmän asumistukea tähän meidän nykyiseen 715e maksavaan kolmioon, kun siihen hoasin rupuseen kämppään ja sijaitsee sentään ihan tämän kaupungin keskustassa. Junalla ei kestä helsinkiin kuin puoli tuntia.Jokainen tosin tekee niin kuin parhaaksi näkee, mutta kyllä tässä kaupungissa ainakin kelalta saa ihan hyvin tukea opiskeleva lapsiperhe ja varmasti saisi toimeentulotukeakin jos sitä tarvitsisi.

He asuivat Hoasin kolmiossa pienen vauvan kanssa, ja ihan hyvin näytti menevän. Kämppä oli sisältä ihanteellinen, ainoastaan sijainti aiheutti ongelmia (levottomassa osassa Itä-Helsinkiä). Mutta sisällä oli hiljaista oli lähes aina, eikä naapurissa ilmennyt järjestyshäiriöitä. Vuokraan kuuluvat netti, vesi ja sähkö olivat aika kätevät siinä vauva-arjessa :)Itse asun Hoasin nk. perheasunnossa Helsingin keskustassa, enkä kyllä lasta toisi tänne! Ollaankin muuttamassa omistusasuntoon nyt, kun esikoinen potkiskelee masussa. Ulkoa tuleva melu on aivan karsea, eikä tänne kämppään mahtuisi edes pesukonetta! Mutta tämä onkin ihan siitä toisesta päästä Hoasin kämppiä, löytyy varmaan paljon mukavampiakin asuntoja - sijainti on vaan sitten kysymysmerkki.

Tutut maksoivat muistaakseni vähän päälle 600 euroa vuokraa asunnostaan. Itse maksan vähän vajaa 600, vaikka neliöitä 20 vähemmän.. Tässä taas ne sijainnin erot :)

halvemmallakin. olemme itä-suomesta ja maksamme vuokraa 420kk plus vesi, sähkö, kaapelitv. lisäksi meillä on lainaa jota lyhennämme n.500kkmieheni on töissä tulot eivä ole päätä huimaavia, saan minimi äit.pv.rahan ja laskuja tulee joka kuukausi niin että minulle ja miehelleni jää bensoihin(työ matkaan) ja ruokaan vain huimaavat 120kk(lapsen tarvitsemat vaipat ja ruuat ostetaan lapsilisillä ja joudumme laittamaan vielä toiset mokomat päälle)silti ollaan pärjätty kohtuudella..toivottavasti ratkaisu löytyy :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat