Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kaivoon pudonneiden ja kuolleiden vanhempien tyttöä ei vapautettu perintöverosta. Ihmeellistä että yksi ryhmä eli tsunamiorvot saavat tällaisen erikoisoikeuden! Missä on samanlainen kohtelu muita orpoja kohtaan? Aivan naurettavaa ylipäätänsä tuo että tsunamiorvoilta poistettiin perintövero kun ei sitä muiltakaan poisteta.

Kommentit (8)

Ja suuressa luonnonkatastrofissa läheisen menettäminen on mukamas jotenkin kauheampaa kuin se, jos läheisen menettää pienessä onnettomuudessa.

mutta se oli mielestäni hyvä että tuollaisen luonnonmullistuksen keskeltä pois pääsemistä autettiin myös valton varoin. On hieman eri asia saada yksi tai kaksi kuollutta turista järjestettyä kotiin normaaliolosuhteissa kuin sellaisen kaaoksen keskeltä mikä vallitsi tsunamin jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Perhe reppumatkalla jossain jumalan selän takana ja vanhemmat kuolevat/loukkaantuvat kun paikallinen bussi putoaa vuorenrinteeltä. Ei sinne mikään matkaopas tai lähetystövirkailija osaa juosta apuun lapsia pelastamaan ja heille kotilentoa järjestelemään. Ennemminkin katoaa koko perhe. Ruumiitkin kuljetetaan näissä tapauksissa kotiin vain jos operaatiolle löytyy maksaja.Paljon lapsia jää orvoiksi ihan kotimaan tapahtumissa, eikä näiden lasten asioita hoideta mitenkään nopeutetun ja helpotetun kaavan mukaan niin kuin tsunamin kohdalla. Jämsän tapauksessa sentään kiltit poliisit hakivat puoliorvolle Kela-kortin, että jotain asioita päästiin viemään eteenpäin. Onkin kiva (eikä valitettavasti mitenkään ihan ainutlaatuinen tapaus), kun lapsen vielä pitkään ainoa virallinen huoltaja ja tätä koskevien päätösten tekijä istuu sellissä.ja loukkaantuu vakavasti myös satoja. Ketään heistä ei aleta ilmaiseksi kuljettelemaan ja jos ei ole vakuutusta niin saavat maksaa kenties kymmeniä tuhansia euroja ambulanssilennostaan. Nyt Libanonista evakuoiduilta peritään lentolipun hinta takaisin, mikä on mielestäni ihan oikein. Miksi samaa ei tehty tsunamin kohdalla? Hätä ihmisillä oli suuri mutta ei se silti oikeuta kohtelemaan heitä kuin kuninkaita. Ihan yhtä suuri hätä on varmasti esim. vanhempansa auto-onnettomuudessa ulkomailla menettäneellä lapsella jotka eivät näitä etuoikeuksia saa.

Omaisuudesta on jo maksettu verot moneen kertaan, ensin tuloverona ja sitten erilaisten hankintojen alvina sun muuna, asuntokauppojen leimaveroine jne jne. Sitten vielä vedetään vähintään noin 10 % siivu ihan vaan siksi, kun sattuu kuolemaan.Ongelma on erityisesti silloin, kun perintö on ainoastaan kiinteää omaisuutta (asunto). Monila ainoa tapa maksaa perintövero on myydä asunto ja se on jotenkin niin väärin, kun joutuu myymään sukutilan tms. ihan vain siksi, että omistus vaihtuu.Minusta perintöveron rajaa pitäisi ainakin nostaa niin, ettei se purisi tavallisiin " köyhiin" , eli jonnekin pariin, kolmeen sataan tuhanteen euroon. Sitä suuremmissa perinnöissä tulee yleensä mukana jotain muutakin omaisuutta, jonka voi realisoida. Parasta kyllä olisi luopua koko verosta, niinkuin useimmissa sivistysvaltioissa on jo tehty.

Tsunamissa kuolleet ihmiset olivat ihan tavallisia turisteja ja etelänmatkalaisia. (Joukossa mahdollisesti myös pedofiilejä, juoppoja, pettäjiä, jne) He eivät olleet mitään pyhimyksiä, eikä heidän kuolemaansa liittynyt mitään erityisen mullistavaa. Tavallisia ihmisiä, jotka joutuivat ulkomailla onnettomuuden uhreiksi. Toki jokainen kuolema on tragedia läheisille, tapahtuise sitten miten tahansa.Mutta jossakin on mielestäni menty yli ja korkealta; ilmaiset matkat takaisin Suomeen, avustusta, perintöverojen poistaminen... Halloo!! Ne ihmiset olivat siellä vapaaehtoisesti lomalla!!!!! Ihmisiä kuolee päivittäin yhtä traagisesti (jopa paljon kamalammalla tavalla!) eikä heistä kuulla mitään, ei edes nimeä lehdessä. Saati sitten että he saisivat kaikkia näitä lahjuksia joita tsunamin kokeneille annetaan.Käsittämätöntä syrjintää ja toisten tuskan vähättelyä! Mikä ihme tekee tsunamiuhreista niin merkittäviä?!?!?

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat