Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Meillä pitää kaikenikäisten kanssa taistella. Kysymys "onko pakko juoda tämä" on jokapäiväinen joka ruokailulla. Mitään allergia- tai muita oireita ei lapsilla ole. Nuorimmainen 3v juo ehkä puoli desiä maitoa päivässä.

Sivut

Kommentit (30)

Lainaus:

Ilmeisesti diabeteksen puhkeamiseen tervitaan kolmen riskitekijän yhdistyminen: perinnöllinen alttius, enterovirus (todella yleinen lapsilla) sekä lehmänmaidossa oleva maitoproteiini - näiden yhteisvaikutuksesta riski diabeteksen puhkeamiselle nousee huomattavasti.



Miten on, kuinkahan paljon maidon juonti lisää riskiä sairastua?

Suomessahan diabetestilastot samoin kuin maidon kulutus on maailman huipputasoa.




tutkittu selllaisia lapsia, jotka saivat alle 6kk ikäisenä lehmänmaitopohjaista korviketta? Vai onko tehty uusia tutkimuksia?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siinä lastentautiopin professori Mikael Knip toteaa, että runsas maidon juominen saattaa lisätä sairastumisriskiä imeväisiän jälkeenkin ja maitoa olisi hänen mielestään hyvä juoda enintään kaksi lasillista päivässä (rajoite ei koske hapanmaitotuotteita).



Diabeteksen sairastumiseen tarvitaan siis kolme tekijää: perinnöllinen alttius, ulkoinen käynnistävä (entero-virus) ja ravintotekijä (runsas maidon käyttö). Kaikki nämä yhdessä ilmeisesti tarvitaan, jotta sairastuu. Joka viidennellä suomalaisella on 1.diabetekselle altistava geeni ja entero-virus on hyvin yleinen.

Ylipaino lisää sairastumisriskiä entisestään.

eikä siinä mainittu tuosta tutkimuksesta mitään (eikö se korvike-tutkimus ollut vuodelta 2007 tai 2008 - siis uudempi?), artikkelissa kerrottiin riskin kasvavan runsaan maitotuotteiden käytön seurauksena ylipäätään kaikilla, ei liittyneenä aiempaan imetys/äidinmaidonkorvikkeiden käyttöön vauva-iällä.

Nautin juuri suuresti kurkusta ja kirsikoista. Kaalikeittokin on joskus hyvää. Ja jotta saisin ruuasta nautintoa, pitää olla nälkä. Samoin kuten nukkuminen tuntuu hyvältä kun väsyttää, mutta ei kannata nukkua enempää kuin tarvitsee.



Monille meille ruuasta nauttiminen ja herkuttelu ei tarkoita aina mitään epäterveellistä. Ehkä olen onnekas, että itselleni on kehittynyt terve suhde ruokaan ja terve kylläisyyden säätely. (En ota tästä kunniaa varsinaisesti itselleni, siihen on vaikuttanut varmasti moni asia lapsuudesta saakka.)

Meidän lapset ei ole erityisen innostuneita juomaan maitoa mutta katson että sellainen puoli lasillista menee ruoan kanssa. Sen jälkeen saa sitten vettä tai kivennäisvettä.

Ilmeisesti diabeteksen puhkeamiseen tervitaan kolmen riskitekijän yhdistyminen: perinnöllinen alttius, enterovirus (todella yleinen lapsilla) sekä lehmänmaidossa oleva maitoproteiini - näiden yhteisvaikutuksesta riski diabeteksen puhkeamiselle nousee huomattavasti.



Miten on, kuinkahan paljon maidon juonti lisää riskiä sairastua?

Suomessahan diabetestilastot samoin kuin maidon kulutus on maailman huipputasoa.

Isompi juo maitoa kuin vasikka, pienempi taas ei juo tippaakaan edes vahingossa. Ei olla nähty tarpeelliseksi taistella asiasta, saakoon kalkkinsa purkista jos ei kerran maito maistu.

Kalkkia saa todella hyvin esim. seesaminsiemenistä. Ja paljon paremmin imeytyvässä muodossa kuin lehmänmaidon kalkki on.



Meillä ei vielä ole niin isoja lapsia että joisivat lehmänmaitoa, mutta tulevaisuudessa jos haluavat, kai saavat juoda. Kohtuullisesti. Aikuiset ei meillä juo maitoa lainkaan, se vain maistuu pahalta.

Haluaisivat juoda mehua, limsaa tai pillimehua. Niitä en anna kuin poikkeustapauksissa. Saavat valita juomakseen joko maidon tai veden. Maitoa sitten juovat ja jos joisivat vettä niin antaisin jotakin kalkkivalmistetta.

Vau..teidän suvussa äiti on lehmä! Miten jäätelö valmistetaan äidinmaidosta? Onko jotain reseptiä? Miten saat maidon vaahtoutumaan kermaksi. Kun tarjoat jotain maitopitoista ruokaa vieraille niin käytkö lypsämässä heidän kaikkien äidit vai toimittaako ne itse sulle maidon pulloissa?



Lainaus:

Ei poikani ole lehmän lapsi.

Näin sanon syömishäiriön läpikäyneenä, järkyttävän ylipainoisena (+120kg). Ruoka voi olla hyvää vaikka se olisi terveellistäkin, tämä täytyisi ihmisten ymmärtää. Suomessa terveellisellä ruoalla on huono maine eikä ihme; ihmisiä suorastaan vaaditaan käyttämään vain terveellisimpiä vaihtoehtoja eikä missään "tulla vastaan" (tyyliin "okei, ei haittaa vaikka käyttäisit kuohukermaa joskus"). Olen alkanut laihtumaan vasta nyt kun tajusin että ruoka on VAIN polttoainetta- ei enempää eikä vähempää. Siitä saa, voi ja pitääkin nauttia, mutta AINA ei tarvitse olla "juhlapäivä" eli ruoan pitäisi kelvata vaikkei se olisi kummempaa kuin esim. kaalikeittoa.

Pojat juovat vain maitoa, ei edes vettä halua janoon. vain maito kelpaa.



Toisinaan mehua tai saunalimppari.



En ymmärrä näitä vasikka-juttuja.

Jollakin taitaa olla ongelma tai huono päivä tänään.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat