Vierailija

Kommentit (6)


Leivinjauhetta vai ruokasoodaa?- Ruokasoodaa käytetään sellaisiin taikinoihin, joissa on jotakin hapanta ainetta, kuten piimää, muita hapanmaitotuotteita tai hedelmämehua.

- Leivinjauhetta käytetään esimerkiksi sokerikakku- ja murotaikinoissa eli sellaisissa taikinoissa, joihin ei käytetä happamia aineita.

- Leivinjauheen käyttömäärä: 1 tl leivinjauhetta/ 2 dl jauhoja

- Soodan käyttömäärä: 1/2 tl soodaa/ 2 dl jauhoja

- Soodan korvaaminen leivinjauheella: 2 tl leivinjauhetta vastaa 1 tl soodaaHuom!

- Kaikkien raaka-aineiden pitää olla kylmiä tai enintään huoneenlämpöisiä, ettei leivinjauhe toimi liian aikaisin.

- Leivinjauhe tai sooda sekoitetaan jauhojen joukkoon

- Taikina sekoitetaan kevyesti ja nopeasti tasaiseksi, ettei taikinaan muodostu sitkoa ja leivonnaisista tule kovia.Ruokasooda on natriumbikarbonaattia. Sitä käytetään sellaisiin taikinoihin, joissa on jotakin hapanta ainetta, kuten piimää, muita hapanmaitotuotteita tai hedelmämehua. Jos taikinassa ei ole mitään hapanta ainetta tai ruokasoodaa laitetaan taikinaan liikaa, leivonnaisiin voi tulla epämiellyttävä lipeinen sivumaku ja ne voivat myös värjäytyä ruman vihertäväksi tai ruskeankirjavaksi.Leivinjauhe on ruokasoodan ja happamien aineiden seos ja sitä käytetään esimerkiksi sokerikakku- ja murotaikinoissa eli sellaisissa taikinoissa, joihin ei käytetä happamia aineita. Leivinjauhe sisältää täyteaineena tärkkelystä, joka pitää koostumuksen tasaisena ja estää muiden aineosien ennenaikaista reagoimista.

Ruokasooda on natriumbikarbonaattia. Sitä käytetään sellaisiin taikinoihin, joissa on jotakin hapanta ainetta, kuten piimää, muita hapanmaitotuotteita tai hedelmämehua. Jos taikinassa ei ole mitään hapanta ainetta tai ruokasoodaa laitetaan taikinaan liikaa, leivonnaisiin voi tulla epämiellyttävä lipeinen sivumaku ja ne voivat myös värjäytyä ruman vihertäväksi tai ruskeankirjavaksi.Leivinjauhe on ruokasoodan ja happamien aineiden seos ja sitä käytetään esimerkiksi sokerikakku- ja murotaikinoissa eli sellaisissa taikinoissa, joihin ei käytetä happamia aineita. Leivinjauhe sisältää täyteaineena tärkkelystä, joka pitää koostumuksen tasaisena ja estää muiden aineosien ennenaikaista reagoimista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat