Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

meillä alkaa 5v ja 3½v lastemme päiväkotiura syyskuun alussa kun palaan työhön ja kaipaisin vinkkejä kuinka arjesta selviää niin sanotusti hengissä?

Ettei se olisi vain aamulla aikaisin kotoa lähtemistä ja ryytyneenä kotihommien ja ruoanlaiton tekemistä työpäivän päälle. Että jäisi aikaa myös lapsille ja perheelle. Mitä koneita ilman ette suostuisi olemaan?

Me koitiudumme siinä 15.30-16 välillä lasten kanssa.

Kommentit (7)

...se nopeuttaa pyykkirumbaa huomattavasti, kun jää se ripusteluvaihe pois.Itse ratkaisin ruokahuollon niin, että teen aina kahden päivän ruuan kerrallaan. Toinen vaihtoehto on lisätä eineksien määrää, mutta me syömme mielummin kaksi kertaa peräkkäin samaa kotiruokaa kuin eineksiä. Lisukkeita vaihtelemalla saa ruokia eri näköisiksi. Viikonloppuna ja perjantainakin sitten panostetaan enemmän tai syödään peräti ulkona.Kaupassa kannattaa käydä harvemmin. Me käymme marketissa kerran viikossa ja lisäksi lähikaupassa maito-ostoksilla yms. pientä hakemassa kerran viikossa. Eikä kannata jättää kaupassakäyntiä pe-iltaan, silloin siihen sekoaa eniten aikaa ryysiksen takia.Pyrimme siivoamaan jo torstaina, että saa perjantaina heittää heti vapaalle ja on mahdollisimman pitkä viikonloppu.Pyykkiä pesen alkuviikosta kaikissa mahdollisissa väleissä.Mielestäni olemme selvinneet hyvin. Lapsemme olivat 5,5 ja 3,5 mennessään hoitoon eli monessa mielessä jo isojakin. Harrastuksiinkin kuskattiin kumpaakin kerran viikossa tuossa vaiheessa ja me vanhemmatkin harrastimme. Hyvin aika riitti, kun laati harrastuskalenterin niin, ettei jokaiselle illalle tule ohjelmaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ja hermoja säästää jos laittaa illalla huomiset vaatteet valmiiksi lapsille ettei tartte aamulla kiireessä juoksennella etsimässä sopivia.ja jos lapset on aamulla hieman kiukkuisia niin hidastakaa aamua että kerkiää lapset henkisesti herätä ja halailla. ei tule niin kova kimpoilu aamusella.

minä ja mies katsomme mitä katsomme vasta lasten mentyä nukkumaan eli kello 20.30-->. Aamuihin ei oikein voida vaikuttaa koska työvuoroni alkavat joko 7.30 tai 8.00 aamusta riippuen ja kuljemme yhtä matkaa miehen kanssa. Toki voisin aina ostaa kuukausiseutulipun ja lähteä joskus 6.30-7 aikaan omin neuvoin kotoa ja mies veisi lapset päiväkotiin vasta 8-8.30 aikaan mutta sekin on osin rahakysymys kun mulla ei palkastani hirmuisesti muutenkaan voittoa jää joten kanattais yhdessä kulkea.

Ap

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat