Seuraa 

(Laitoin viestin myös tänne, nuorien äitien palstan lisäksi)Meillä nyt sellainen tilanne, että asutaan kaupungin vuokra-asunnossa, joka törkeän kallis (786e). Me molemmat ollaan päätoimisia opiskelijoita, iltaisin teemme kumpikin töitä vuorotellen, niin että aina jompikumpi tytön kanssa kotona. Tulot ovat siis molemmilla opintotuki, ja yhteensä n.400e palkka. Mutta tuntuu todella tyhmältä tehdä töitä, niin, että siiitä ei jää mitään käteen, vaan kaikki menee saman tien vuokraan ja muihin laskuihin eli elämme kädestä suuhun periaateella. Toimeentulotukea, haimme, mutta emme saaneet penniäkään. Nyt olemmekin miettineet, että jos muuttaisimme hoasin opiskelija-asuntoon, mutta mietityttää millaista on asua perheellisenä hoasin kämpässä? Onko kellään kokemusta?

Kommentit (4)

Auttaa jo todella paljon, kun tietää vähän muiden kokemuksia hoasin asunnoissa. Enemmän mua huolettaa se, että minkälainen asumisympäristö (nuoret opiskelijat ym) hoasin asunnoissa on, kun oma tyttö jo tokaluokkalainen. Ja imee ympäristöstä tietoa, kuin pieni sieni! Suutarilaa lähinnä mietitty, lintuvaaran tiedänkin, lintuvaarassa on kyllä ihana ympäristö =). Kämpät on varmaan mitä on, mutta luultavasti, kuitenkin asuttavia. Ja lähinnä opiskeluajan asuttaisiin hoasilla. Hyvä tietää myös tuo opintojen seuraaminen! Sillä itsellänikin ollut vähän sama juttu opintojen edistymisen kanssa, että eivät oo menny ihan niinkuin piti, mutta nyt ens vuos mennään vaan opintojen ehdoilla, että mä valmistun!

Ystäväperheemme asuu otaniemessa tosi kivan oloisessa kolmiossa lapsensa kanssa, ovat olleet hyvin tyytyväisiä eikä asunnossakaan mitää vikaa. Maksavat muistaakseni jotain 550-600e kk kolmiosta.Toinen ystäväperheemme asuu Munkkivuoren Talissa hoasin asunnoissa ja tykkäävät kovasti. aivan ihanaa aluetta!!Kyllä kannattaa ehdottomasti vaihtaa. Halvemmalla vuokralla pääsee jo pitkälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juu, löytyy kokemusta. Kaksi kolmesta lapsestamme on syntynyt aikana, jolloin asuimme HOAS:illa. Asuttiin Espoossa Lintuvaarassa mukavalla ja rauhallisella alueella. Sittemmin harmitti vähän, että muutettiin pois, sillä lasten leikkipihoihin tuli myöhemmin huomattava parannus ja alue oli tosiaan ideaali lapsiperheille!

Asunnot eivät tosin ole mitään luksusta, ihan asuttavia kuitenkin. Riippuu paljolti varmaan, mitä asumiselta vaaditte, mutta meille kelpasi hyvin. Muistan, että talvisin ulko-ovesta veti pahasti ja eteisessä oli kylmä...Monet talot ovat vanhoja eli sellaista pientä nyt aina löytyy. Ainakin Lintuvaarassa oli kuitenkin ihan rauhallista ja siellä asuu paljon lapsiperheitä, ilmeisesti monilla pientaloalueilla tilanne on sama.

Syy, miksi muutimme pois on että HOAS seurasi opintojen edistymistä aika tiiviisti ja meillä (siis minulla) eivät edistyneet ihan siihen tahtiin kun lupailin hakupapereissa. Alkoi tuntua jo hiukan ahdistavalta olla jatkuvasti selvittelemässä opintojen edistymistä.

Kokonaisuus kuitenkin minusta ihan ok. Kannattaa harkita.

Me asuttiin 1,5 vuotta Suutarilan Siltamäessä Hoasilla. Asunto oli luhtitalossa kolmio ja asunnot oli rempattu muutama vuosi aiemmin. Vuokra oli muistaakseni n. 500 ¿, joten huokea. Ja siellä asui paljon perheitä. Ainakaan meillä ei ollut häiriöitä. Rauhallista seutua. Mutta me asuimme Siltakylänkujalla ja kuulin, että Peltokylän puolella häiriöitä on enempi.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat