Seuraa 

Hei,olemme kiertäneet ahkerasti vaunuliikkeitä ja löytäneet kolme ehdokasta loppusuoralle: Brio Kombi, Emmaljunga Cerox ja Teutonia Prestige. Näihin kaikkiin saa heittoaisan ja ilmakumirenkaat, jotka haluamme.Olisin tosi kiitollinen, jos kertoisitte kokemuksianne näistä yhdistelmistä. Mikä hyvää/ mikä huonoa?Kiitos!

Kommentit (7)

vertailemanne vaunut eivät ole ihan samalla viivalla, oliko se tarkoituskin?

Eli Brion Kombi ja Teutonian Prestige ovat yhdistelmävaunuja järeämmästä päästä, Ceroxit taas kevyemmät kuomurattaat.

Itse en vauvalle(kaan) ostaisi isoja yhdistelmiä, sillä ne ovat painavat ja kömpelöt, vievät kasattaessa tilaa ja ovat rattaina todella massiiviset. Kun vauvalle tulee enemmän painoa, ovat myös painavat työntää. Näistä syistä isojen yhdistelmien käyttöikä jää usein tosi lyhyeksi ja/tai rinnalle halutaan kevyemmät rattaat.

Meidän kokemuksella suosittelen kuomurattaita pehmeällä kantokopalla. Esim. Teutonian Mistral on tällainen, samoin esim. Teutonian uusi Fun (www.teutonia.fi). Mistralissa on toivomasi heittoaisa (on muuten hyvä ja kätevä!), ilmakumipyörät saa myös.

Pehmeästä kantokopasta saa lämpöpussin, jota meidän tammivauva käytti 3 talvea.

Kuomurattaiden miinus on pieni tavarakori, mutta samalla ne ovat kuitenkin matalammat ja rattaina paremmat. Lapsi pääsee myös kiipeämään niihin itse.

t. emmakaisakuomua pitää painaa kevyesti alaspäin samalla kun sitä kääntää. Silloin ääntä ei kuulu eli kuomu laskeutuu ja nousee täysin äänettömästi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hei,kiitos kommentoinnistasi!Juu tiedämme kyllä että Emmaljungat on kevyempi ratkaisu. Päätös on vaan niin kovin vaikea.Mahtaakohan tuo Cerox tai ylipäänsä kuomuvaunu olla yhtä lämmin kuin nuo yhdistelmät? Meidän vauvamme syntyy loka-marraskuussa. Tuo kantokassin valinta (pehmeä/kova) onkin sitten toinen hankala päätettävä asia... Onko pehmeä koppa lämpimämpi ja/tai tilavampi kuin kova?Mistralista ja Funista emme pitäneet ulkonäön puolesta niin paljon kuin tuosta Ceroxista. Mistral oli meille tosi matala.Hei!

Myin juuri vuoden vanhat kombit tuplien alta pois ja nyt on jo niitä ikävä.

Kombit ovat tilavat, liikkuvat hyvin oikeastaan missä vaan ja tukevan oloiset. Monet haukkuvat niitä järeiksi ja raskaiksi, mutta toisaalta tukevuus on myös plussaa.

Niin, ja kombissa on myös irrotettava ratasosa (klick-in). Joskus vaikka kyläpaikassa tms. kun koko rattaat eivät mahdu sisälle, voit ottaa pelkän ratasosan sisälle ja jättää rungon ulos.

Suosittelen.

Meillä käytössä prestiget mallia 05. Tyttö syntyi joulukuun lopulla ja vaunut otettiin käyttöön vuodenvaihteessa. Viimevuoden mallissa ei ole sitä heittoaisaa, muuten ovat varmasti melko samanlaiset. Hankittiin vaunuihin pehmeä kantokoppa. Tähän mennessä olen ollut tosi tyytyväinen vaunuihin.

Talvella niitä on hyvä ja kevyt työntää. Vaikka vaunut ovat kooltaan isot, kuten tuolla joku muukin jo mainitsi. Ratasosassa on hyvä sitten isommankin lapsen nukkua, makuutilaa on reilusti. Meillä on lisäksi emman kolmipyöräiset ns. kakkosrattaina, joten aina ei tarvitse ottaa automatkalle mukaan isoja vaunuja.

Mitään kovin negatiivista sanottavaa en ole vaunuista vielä löytänyt. Jos nyt oikeen keksii jotain, niin se että kuomua laskiessa se pitää ääntä jonkin verran. Voihan olla että tuota ominaisuutta ei uusissa vaunuissa ole.

Meillä ollut käytössä Emmaljungan ceroxit nyt reilun vuoden ja tyytyväisiä olemme olleet. Rattaat on kevyet työntää huonollakin tiellä ja heittoaisa on myös käteväksi koettu (en sitä enää pois vaihtaisi kyllä!). Kasattaessa menevät pieneen tilaan, meillä ei ainakaan tarvinnut kertaakaan ottaa esim. renkaita pois paikoiltaan kun sedan mallisen auton perään laitettiin. Nyt mahtuvat farmarin perään pitkittäin ilman mitään osien irrotteluja.Valitsimme kesävauvallemme pehmeän kantokopan, josta kesällä pidettiin päälyläppä auki, niin ei tullut liian kuuma. Tyttö mahtui koko talvenkin tuohon pehmeään kantokoppaan toppavaatteissaan. Ja olisi mahtunut pidempäänkin, mutta toppakausi meni ohitse :) Pohjalaudan ja raudat otimme pois talven aikana, niin rattaiden asentoa oli kätevä vaihdella kävelylenkkien aikana istuma-asennosta makuulleen ja toisin päin. Pehmeässä kantokopassa on myös turvavöiden läpitulo aukot niin saa nekin kiinni jos istuma-asennossa pitää.Miinuksena ceroxeista voin sanoa, että kuomu löystyy (kuulemma muillakin kuin meillä) ja sitä saa kiristellä aika ajoin. Muita miinuksia ei nyt tule mieleen :) Hyvät rattaat ovat olleet.

meillä on pisin kokemus Teutonian Mistraleista, ja niistä voi ainakin sanoa, että pehmeän kantokopan kanssa ehdottomasti lämmin ja suojaisa ihan pienellekin. Koppaan sopi niin vauva toppatamineissaan kuin makuupussikin (kylmimmimmillä säillä). Meillä siis tammivauva.

Kun pehmeä kantokassi jäi pieneksi, se toimi tosiaan mainiosti sitten lämpöpussina, kun otettiin pohja ym. kovikkeet pois.

Mielestäni siis ehdottoman monikäyttöinen ja pitkäikäinen ratkaisu! Ei jäänyt erikseen säilytettäviä koppaosia ja pehmeä kantokassi toimi hyvin myös matkasänkynä ekat 4kk (ennen kuin vauva oppi kääntymään).

Kantokasseissakin on eroja, ja Teutonian kantokassi on markkinoiden suurimpia. Emmaljungan kassista meillä ei ole kokemusta.

Kaverin isolle vauvalle Teutonian kova koppa jäi pieneksi 4kk jälkeen ja siinä olikin sitten jatkoperä ym. viritelmää.

Kovaa koppa ei myöskään saa taitettua eli kun noin 6kk:n iästä lähtien vauva haluaa ensin istua ja sitten nukahtaa, niin silloin täytyy olla jo pelkkä ratasosa käytössä (tai hankkia siihen sitten kovan kopan tilalle esim. lämpöpussi).

Ja ulkonäköön kannattaa tietenkin kiinnittää myös huomiota, sillä itsehän niitä vaunuja kuitenkin katselee monta vuotta;)

Jos käytte yleensä autolla kaupassa tai kaupasta vaunuilla esim. päivän ostokset, matala tavaratila ei haittaa. Itse olen 170cm pitkä, ja Mistralit eivät meille olleet millään muotoa liian matalat.t. emmakaisa* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat