Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (23)

aloitettiin 4 kk iässä marja- ja hedelmäsoseilla kun kasvissoseet ei maistuneet millään konstilla :p Ihan hyvin alkoi sitten muitakin soseita syömään kun lihaa sai antaa.Kuopukselle aloitellaan nyt (5kk) hedelmä- ja kasvissoseilla, maissia taisi olla ensimmäinen ateriansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

vauvai olleet vähän vajaa 7kk ikäisiä ja bataatilla aloitimme.

En ymmärrä perunan tuputtamista ensikiinteänä,sehän on vain tärkkelystä ja aiheuttaa vatsavaivoja.

lapsi oppi syömään kiinteää lusikalla, päärynä oli meidän pojan herkkua, sitten piltin tai bonan kukkakaaliperunaa ja parsakaaliperunaa, ne kaupan mössöt oli hienojakoisempia, hetken päästä jo omatekoista kasvismössöä.

kommentteja, mitä neuvolasta sa.

Mulla on 4 lasta, vanhimman ja nuorimman ikäeroa 5,5 vuotta.

Ja kuinka ollakkaan se, mikä toisen kohdalla oli oikein oli jo toisen kohdalla muuttunut (huom vain reilussa 5 vuodessa useaan kertaan).

Esikoiselle suositeltiin perunaa 4kk:den iässä, kakkosellle imetystä mahd. pitkään, kolmoselle TUOREISTA hedelmistä tehtyä sosetta (banaania, avocadoa) jo 3 kk ikäisestä alkaen (oli vatsaongelmia) ja neljännelle taas perunaa (ei makeita soseita!)

Ja se imettäminen;

esikoista imetin VAIN 10kk, koska tulin uudelleen raskaaksi, tädin mielestä hyvä EDES näin, vaikka oliskin ilman uutta raskautta ollut hyvä vielä jatkaa. No seuraavia imetinkin sitten reippaasti yli 1v ikäisiksi. Ja kuinka ollakaan nuorimman 1v neuvolassa täti lähes kauhistui; alahan nyt jo vähitellen lopetella, äidinmaito on NIIN makea, että pienet hampaat vaurioituvat. Olisi pitänyt lopetella, kun hampaat puhkeaa, viimeistään siinä 10kk ikäisenä.

Huh huh teet niin tai näin.... siis käytä omaa maalaisjärkeä ??!!

äidinmaito on jo ihan itsessäänkin varsin makeaa maultaan eli ei ole senkään vuoksi mitään syytä aloittaa jollakin happamalla tai hapahkolla aineksella. Vauva on siis jo tottunut makoiseen makuun.

Vierailija:

Lainaus:


vauvai olleet vähän vajaa 7kk ikäisiä ja bataatilla aloitimme.

En ymmärrä perunan tuputtamista ensikiinteänä,sehän on vain tärkkelystä ja aiheuttaa vatsavaivoja.
Esikoiselle typerästi neuvolan mukaan perunaa, jonka kyllä vaihdoin pikasesti bataattiin.Kuopukselle kesäkurpitsaa omasta kasvimaasta. Luomua:) Perunaa vasta lähemmäs vuoden ikäsenä.

5-6 kk:n iässä. Jos vauva on suurikokoinen eikä tunnu tulevan kylläiseksi mistään määrästä rintamaitoa, voit aloittaa varovasti jo 4 kk:n iässä. Aluksi vain pieniä, ehkä jopa vain puoli lusikallista kerrallaan. Ja nyt puhutaan teelusikallisista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat