Vierailija

Missä säilytätte kananmunia? Ja käytättekö munia viimeisen myyntipäivän jälkeenkin...mä kun en munista muista sitä edes katsoa :)

Sivut

Kommentit (29)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voi tulla kiva yllätys vastaan ku munat alkaa elää. esim. jos noita luomumunia ostaa ni siellä saattaa sisällä olla pieni tipun alku mikä sitten rupeaa siellä mätänemään ja haiskahtaa aika kivalle kun rikkoo kanamunan. Ennen säilytin huoneen lämmössä, ton tapauksen jälkeen jääkaapissa.

Mutta siis ruokakauppojen lämpötila on selvästi viileämpi kuin normaalin kodin sisälämpötila (tämän huomasi kesähelteillä hyvin). Ja ainakin meidän lähikaupassamme kananmunat säilytetään hyvin ilmastoidussa avohyllyssä, mutta toki siellä säilytettävissä munissa on sitä käyttöaikaa vielä runsaasti jäljellä.Ja tuttavaperheellämme on luomutila, ja myös kanoja, ja myös he säilyttävät kananmunansa jääkaapissa. Että tiedä sitten häntä.-11-

Kananmunat säilyvät viileässä säilyettyinä pidempään, eli ainakin viikon paketin päiväyksen jälkeen. Siksi säilytän viileässä. Leivontaan on hyvä käyttää huoneenlämpöisiä munia, joten otan tunnin-pari ennen leivontaa munat jääkaapista.

Munat säilyvät parhaiten:viileä- tai jääkaapissa

tasaisessa lämpötilassa

omassa pakkauksessa

tylppä pää ylöspäin

Eli jääkaapissa ennemmin kuin huoneenlämmössä. Pakkauksessahan lukee säilytettävä viileässä.

Elintarvikehygienian kurssin jälkeen kaikki kylmäsäilytystä tarvitsevat ruoka-ainekset on pidetty visusti jääkaapissa ja riittävän kylmissä lämpötiloissa.. Kaikenlaista kun voi pilaantuneesta ruuasta saada..


Ensinnäkin vie turhaa tilaa jääkaapissa ja toisekseen leivon usein ja aina juoksettuu taikinat jos käyttää kylmiä munia eikä mulla ole aikaa mitään munia lämmitellä........Aina syön ne huneenlämmössä olleet liian vanhat munatkin ja....... kas olen hengissä...... :DDD

Säilytän samassa kaapissa riisien, jauhojen ja muiden kanssa.

Käytän aina ennen päiväystä (ei kerkiä vanhaksi koskaan). Suositus on että ne on huoneenlämmössä ainakin jos niitä käytetään leivontaan. Eli jos säilyttää jääkaapissa niin pitää ottaa huoneenlämpöön ainakin tuntia ennen käyttöä.

Vierailija:

Lainaus:


Elintarvikehygienian kurssin jälkeen kaikki kylmäsäilytystä tarvitsevat ruoka-ainekset on pidetty visusti jääkaapissa ja riittävän kylmissä lämpötiloissa.. Kaikenlaista kun voi pilaantuneesta ruuasta saada..

Ei todellakaan ole valehtelua. Meillä on kotona ollut kanoja (lapsuuden kodissa) ja jo silloin oli elintarvikeviraston ohje säilyttää kananmunat viileä, tai jääkaapissa. Meillä meni myös munia myyntiin, ja oli huolehdittava tarkkaan siitä että munat eivät olleet kauan lämpimässä. Kaupan hyllyllä kananmunat pääsevät suht nopeasti ostajan käytettäväksi, joten eivät seiso vuorokaui tolkulla lämpimässä. Kaupan säilytyslämpötilakin on jo huomattavasti alempi kuin kotona huoneilma. Munan käyttöikä lyhenee mitä kauemmin se on säilytettynä lämpimässä. Jos vaan viitsitte itse etisä netistä näistäkin asioista tietoa niin ei tarvitse syytellä valehtelijaksi. Että silleen.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat