Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (10)

a) jotkut eivät saa mitään oireita

b) joillekin tulee lieviä oireita (silmänärsytystä, tukkoisuutta)

c) joillekin tulee todella voimakkaita oireita (astmakohtaus edellisten lisäksi)Ja joillakin oireet pysyvät kurissa allergialääkkeillä, joillakin eivät.

Eli ei voi oikein yleistää.Itselleni kani on yhtä paha allergisoija kuin kissa, eli menen jonnekin ryhmittymien b ja c välimaastoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Unohdin tämän ketjun eilen kokonaan ;)

Lapsi on nyt vasta 3 v joten ajattelin, että jos hänen allergia tasottuisi iän karttuessa eli kani-asia olisi ajankohtainen vasta jonkun vuoden päästä. Pitääpä miettiä olisiko kellään tutuilla kania, jotta voisi käydä kokeilemassa tuleeko oireta.ap

Meillä on 6 kania, mutta niistä en ole saanut minkään näköisiä oireita. Kukaan ei todellakaan silti voi sanoa tuleeko allergia oireita teidän lapselle vai ei. On yleistä kuitenkin, että jos on kissalle allerginen, myös kani aiheuttaa pahoja oireita. itselläni vaan käynyt hyvä säkä asian suhteen.

Yleensä jos on jollekin allerginen, allergia saattaa helposti " levitä" . Kanin tapauksessa pitää ottaa huomioon että purun ja heinän pöly on yleensä hyvinkin allergisoivaa... Eli vaikka pelkästä kanista ei allergiaa tulisikaan niin pölystä helposti tulee..

Jos lapselle ei useammassa tunnissa tule mitään oireita, niin ehkä voi harkita. On kuitenkin hyvä olla suunnitelma b valmiina (eli mietittynä se, mitä tehdään, jos lapsi saakin oireita). Mulla tosiaan kani ja kissa aiheuttavat molemmat oireita saman verran.t. 2

Mutta ei hän koskaan ole yhdestäkään kissasta oireita saanut ja siksipä hankimmekin viitisen vuotta sitten kissan. Ei mitään oireita. Jos hän on joskus ollut kanien lähellä, ei hän ole niistäkään oireillut.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat