Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Olemme olleet tämän viikon harjoittelemassa päiväkotihoitoa tähän asti kotona kasvaneen 2v10kk-ikäisen pojan kanssa. Poika on luonteeltaan melko arka eikä hän ole ollut kiinnostunut toisten lasten seurasta oikeastaan yhtään - päinvastoin. Päiväkoti on pieni - yhteensä alle 30 lasta ja hänen tulevassa ryhmässään on yhteensä 14 2-4-vuotiasta. Hoitajia on näille 2 (2-vuotiaita on 4). Ryhmä ulkoilee läheisessä puistossa, jossa on myös muita lapsia ja tämä on osoittautunut nyt vaikeaksi asiaksi pojalleni. Puistossa on paljon lapsia, jotka ryntäilevät kohti ja tunkevat samoihin leikkivälineisiin, joissa lapseni jo on - ja saa paniikkikohtauksia, kun tuntee olevansa ansassa, josta ei pääse itse pois.Päiväkodissakin kaikki on uutta eikä kukaan lapsista ole vielä tehnyt hänen kanssaan mitään tuttavuutta eikä lapsi jäisi hetkeksikään eroon äidistään. Nyt olemme olleet vain pari tuntia paikalla ja lähteneet sitten ennen päiväuniaikaa pois (lapsi ei ole vuoteen nukkunut päiväunia).Kysyisinkin nyt, kun ensi viikolla on tarkoitus harjoitella yksin olemista päiväkodissa ensin vähän aikaa muutama päivä ja sitten perjantaina työpäivän ajan, että kumpi on parempi systeemi: viedä lapsi leikin alkuun ja lähteä sitten vai työntää itkevä lapsi vielä melko tuntemattoman tarhantädin syliin? Ja missä vaiheessa on syytä alkaa katsastaa toista hoitopaikkaa (jotenkin minusta tuntuu, että sopeutuminen ei tule olemaan helppoa hänelle; ja äidin sydän särkyy, kun lapsi näyttää jo nyt niin turvattomalta ja pieneltä, vaikka olen paikalla ja koko ajan vieressä rohkaisemassa)? Toisella hoitopaikalla tarkoitan siis perhepäivähoitajaa. Kertokaa siis asiantuntijan mielipiteitä, miten eronhetken voisi tehdä mahdollisimman lempeäksi turvattomalle pienokaiselle ja mitkä ovat sellaisia merkkejä, että tämä hoitomuoto ei ehkä olekaan lapselle paras mahdollinen.

Kommentit (3)

Asetuksien mukaan pitäisi olla 3 kasvatusvastuullista,koska lapsia saa olla yhtä aikuista kohden 4 alle kolmevuotiaita tai 7 yli kolmevuotiaita. nyt ryhmässä lapsia on kolme yli kolmevuotiasta liikaa.

jos eivät ota huomioon pienen lapsen ahdistusta. Meillä ainaskin hoitajat oli jaettu 4-6 lapsen kanssa ns, tutustumisryhmiin ja lapset laitettiin pareittain leikkimään ko. laitteisiin tms. Vaadi et haluat pienemmän leikkiryhmän alkuun

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lapsia olisi paljon vähemmän. Ymmärrettävästi hoitopaikassa ei voida esim. ulkoiluja jättää väliin yhden lapsen arkuuden tähden paikkaakin varmaan vaikea vaihtaa toiseen puistoon tms.Usein ne itkut jää lapsilla päivään tai kahteen, mutta on lapsia, jotka saattavat ikävöidä vanhempiaan kuukausitolkulla.En osaa muuta sanoa kuin, että pph:lla pienempi ryhmä. Toivottavasti löydätte perheellenne sopivan hoitopaikan.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat