Seuraa 

Miten ootte ottanu lapseltanne tikut pois jaloista (tai missä niitä nyt aina onkaan)? Meidän reilu 1v osaa kävellä mut välillä konttailee vielä joten tikkuja tulee kämmeniin ja jalkapöytään sekä sääriin. Pienenpieniä tikkuja on inhottava yrittää söhrätä pois eikä lapsi oo ikinä niin aloillaan et niitä sais pois. Onko paha jos niitä ei poista, tulehtuuko iho pahasti? Vai voiko tikut tulla ihan itestään pois? Vinkkejä, kokemuksia???

Kommentit (4)

kävelyn opettelemisen aikoihin, neiti sai hirveän määrän pieniä tikkuja jalkapöytiin terassiltamme. En saanut niitä pois, eihän tuollainen reilu vuoden ikäinen pysy sitten millään paikallaa... No niiden oli vaan annettava olla ja joka ilta putsailin ja rasvasin bebanthenilla. Tikut eivät ihmeen kaupalla tulehtuneet, ja lähtivät itsekseen pois.

neula, pinsetti ja desinfiointiainetta mukaan operatioon. Kuulin jostain että ratamolehti voisi auttaa, että ei tulehdu. Teipattiin päivällä sellaisen paikalle ja nukkumaan menessään poistettiin se.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

se nostattaa tikkua ihon sisästä ja samalla desinfioi =) Syvemmälläki olleen tikun saa tuon avulla hyvin pois, jopa tuskasta kiemurtelevan 3-vuotiaan jalkapohjasta ;)

miten se tikku tulee itsestään pois. Hyvä olisi saada pois, mutta aina ei kyllä onnistu - meillä esikoinen kohta 5v huutaa vieläkin kuin pistettävä sika, kun tikkua yrittää ottaa pois ja useimmiten sitä ei siis voi ottaa pois kun rimpuilee niin pahasti vaikka 2 olisi poistamassa = toinen pitää kiinni ja toinen poistaa...

Kuopus 3v.nuorempi sen sijaan antaa poistaa ihan tosta vaan eli luonnekysymys tuo kipukynnys. Meillä siis poistetaan siten, että pinseteillä/neulalla painellaan tikkua pois + napataan kiinni jos pää tulee ulos. Joskus joutuu neulan kärjellä ' kaivamaan' tikun esiin... Sit haavapuhdistusainetta + bebantheenia päälle ettei pöpöt pesi. Ja hyvä on tullut kaikissa tapauksissa, myös jos tikku on jäänyt poistamatta (silti puhdistus ja beba), ei ole tullut pelättyjä tulehduksia. Joskus sit itsestään poistuvat.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat