Seuraa 

ajatus olisi ostaa käytetty (edullinen, noin 6+ v. vanha) pikkuauto omiin nimiini (asun vakituisesti Italiassa), ajaa se Suomeen ja siirtää toisen henkilön nimiin...onko kenelläkään kokemuksia/tietoa? onko vielä jotain aikarajaa, jonka jälkeen menee vähemmän veroja tai muita maksuja? ja kuinka verot/maksut määräytyvät?

Kommentit (4)

kaikki hyvin. www.tulli.fiTapauksessasi ei alennuksia, jos kerran tuot auton jollekin toiselle. Verot joutuu maksamaan ... katso minkä verran verot ovat, sivuilla listattu mitä mistäkin autosta on joutunut maksamaan.Lähinnä tarkoitin, että tapauksessasi olisi aivan sama vaikka Suomessa asuva henkilö hakisi auton itse. Jos ajattelet " muuttoautokohtelua" olisi sinun paluumuutettava Suomeen ja pidettävä auto ensin itselläsi vähintään 2 vuotta.Nyt katsoisin sinuna siis vain samanlaisia tapauksia ja arvioisin maksettavan veromäärän sen perusteella. Et hyödy käsittäksesi mitenkään tässä tapauksessa siitä, että olet asunut ja asut pysyvästi Italiassa, jos et kerran ole paluumuuttamassa ja ostamassa autoa itsellesi ...Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

...mitä tarkoitat alennuksilla. lukaisin tullin ja AKEn käytetyn auton Suomeen tuontia käsittelevät esitteet ja niistä löytyikin paljon tietoa, mutta en ainakaan vielä löytänyt vastausta seuraaviin kysymyksiin. tietäisikö joku...onko siis alennusten ehtona, että ulkomailta tuotua autoa ei saa siirtää toisen henkilön nimiin ja onko tässä joku aikaraja, jonka jälkeen omistajanvaihdoksen voi tehdä (edullisemmin)? jaovatko ulkomailla pysyvästi asuva henkilö ja Suomessa asuva henkilö erilaisessa asemassa autoverotuksen/maksujen suhteen käytettyä autoa Suomeen tuodessaan?:)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat