Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Miten ennen niin kylpemistä rakastavasta lapsesta voi tulla kyläreissun jälkeen suihkua/kylpyä pelkäävä?? Ennen meidän yksivuotias tykkäsi saunoa ja puljata ammeessa ja leikkiä suihkussa mutta nyt jos pelkästään pesuhuoneeseen vien (et pesisin pyllyn tai jalat yms), lapsi huutaa ihan hysteerisenä. Kyläpaikassa istui ammeessa nätisti ja leikki mut nyt kotona on ollu ihan kamala kylpeä joka ilta. Kylpeminen kesti meillä ennen pitkän tovin, kun lapsi siitä nautti ja ammeessa leikki, mut nyt on otettava pikasuihku äidin/isin sylissä. Oisko tää ohimenevää, nopeastikin? Onko muilla (ollu) samanlaista? Ei varmaan kannata pihalla uima-allasta enää täyttää loppukesän hellepäivinä jos huuto on tuommoinen kun kylpyyn yrittää viedä... Höh :(

Kommentit (3)

Meidän tyttö rakasti vettä noin 1 1/2 vuoden ikään saakka. Oltiin käyty vauvauinnissa ja muutenkin lotrattu paljon veden kanssa. Harjoiteltiin ammeessa kellumista ym.Sitten tuli yhtäkkiä suihkukammo. Liitin osittain siihen, että pääsi kerran pahasti kaatumaan kylpyhuoneen lattialla ja pelkäsi mennä sinne ilman kiinni pitävää aikuista.Me ostettiin tytölle sellainen korokepalli, jolla istuu suihkussa. Sai aluksi istua siinä, kun äiti tai isä kävi suihkussa. Hän läträsi sangossa vesileluilla. Hankittiin myös sellainen muovinen kastelukannu, johon laittaa vettä ja kastelee itseään. Vähitellen antoi vähän enemmän itseään kastella. Asteittain siitä siirryttiin selkeämmin hänen suihkuttamiseensa. Nykyään sujuu hyvin ja antaa hiuksetkin pestä ihan kunnolla. Istuu edelleen pallin päällä ja nousee seisomaan, kun suoritetaan alapesu ja loppuhuuhtelu. Aina on alapesut suoritettu suihkukammosta huolimatta, mutta muun suihkuttelun kanssa ollaan oltu kärsivällisiä. Koko prosessissa kesti ehkä noin 1 kk.Tsemppiä!

Velho78

.. Niin meidän tyttö rupes myös yllättäen kammoamaan kylpyreissuja, kontillaan vaan itki kylppärin lattialla, vaikka ennen niin tykkäsi pesuista. Tätä jatku muutamana kertana ennenkuin hoksasin että hän liukastui ja kaatui kylppärissä yhtenä iltana ja varmaankin tuosta syystä pelkäsi kylppäriin menoa. Pari viikkoa kesti tuo arkuus, mutta nyt kylpee taas entisellä innolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat