Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (12)

jotain ilmaista, mutta kivaa tekemistä. Ja mietityttää kyllä omat ja lapsen vaatteetkin, ihanista vaatteista en haluaisi luopua, mutta eipähän se auta muutakun alkaa kirppareita koluamaan (vaikka täällä meillä päin tosi surkeita!)t ap

Ollaan kaksi vuotta eletty 1100eur tuloilla ja asumiskulut 500eur. Ruokaostokset kun suunnittelee etukäteen ja pysyy budjetissa, niin kyllä me ollaan ihan hyvin pärjätty. Mitään hankintoja ei olla tehty tänä kotiäitiaikana, kaikki tulot on menneet peruselämiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

pärjäätte noillakin, kun budjetoit ja karsit menot pakollisiin. Myös suurempiin yllättäviin ja välttämättömiin menoihin kannattaa hakea tukea sosiaalitoimistosta jos sellaisia tulee vastaan. Oletko harkinnut toisen työn tai lisätyötuntien ottamista? Voisithan käydä jossain tuntipalkallisessa vuorotyössä vaikkapa silloin kun lapsi on isällään?

Eräs ystäväni (opiskeleva yh) käy töissä taksikeskuksessa muutamana iltana kuukaudessa juuri kun lapsi on isällään. Kun tekee pari viikonloppuvuoroa ja vielä iltaisin tai öisin saa helposti parisataa euroa kerrasta käteen (yölisät, pyhälisät). Työ on siistiä sisätyötä; puhelimeen vastaamista ja taksien välitystä ja siihen ei tarvita koulutusta. Tälaisissa vuorotöissä saa myös aika vapaasti rukstittaa työlistaan kuinka usein ja koska haluaa ja voi tulla töihin...Vastaavia töitä on paljon.

Ja ap:lle vastaan: Riippuu niin paljon muista kuluista ja menoista että pärjääkö. Onko velkaa? Luottoja? osamaksuja?paljonko kuussa menee puhelimeen, autokuluihin (tai bussilippuihin), vakuutuksiin, lehtitilauksiin, vaatteisiin jne? Millaiset ruokakulut ja tottumukset? Saatko elatusmaksua? Onko se laskettu jo tuohon summaan?oletko hakenut asumistukea? Pitäisi saada sitäkin.

eli 950 e tulee nettona työstäni (tiedän, surkea palkka, mutta työtunteja vain 25t). Lapsilisä yh-korotuksineen n.130e ja elatusmaksu 150e.Asunto on oma, josta lainaan menee kuussa 180elyh + 120e korot, vesi ja sähkö vie n. 60 ja vastike 140e = 500e.Halpa auto on ja sitä tartten työmatkaan & työkäyttöön toisinaan.

Kännykkälasku on n. 15e/kk, adsl n.19e/kk, sanomalehti tulee (muita lehtiä ei).t ap

Eli sen verran jää käteen? Olette siinä tapauksessa juuri sillä rajalla, että tulonne ylittävät tukirajat. Sosiaalitoimiston toimeentulotuki on ainakin 383 euroa sinulta ja 241 euroa lapselta plus 93% asumismenoista, eli äkkiseltään laskettuna päälle tonni, mutta alle tuo 1200 euroa. Joten sosiaalitoimistosta tuskin heruu mitään.Onko tuohon summaan laskettu lapsilisä ja elatusmaksu mukaan? Jos on, ainakaan lapsilisää ei yleensä katsota tuloksi tukia hakiessa. Jonkin suuruiseen asumistukeen teillä saattaa olla mahdollisuus. Oikeutenne asumistukeen on helppo laskea kelan sivuilla olevalla laskurilla.Kyllä te kuitenkin noillakin tuloilla (jos kyse netosta) pärjäätte. Itse parjäsin kolme vuotta 3-6-vuotiaan kanssa n. 1250 eurolla/kk. Olin opiskelija ja tulot koostuivat asumistuesta, lapsilisästä, elatusturvamaksusta, opintotuesta ja opintolainasta. Asumismenomme olivat 630 euroa/kk ja siis silti pärjäsimme ihan hyvin. Ei edes tunnu, että kauheasti olisimme kituuttaneet. Tietysti emme matkustelleet, syöneet ulkona, shoppailleet tms, mutta perusjuttuihin riitti aina rahaa. Olen käyttänyt aika paljon netin kirppareita lapsen vaatehankintoihin (tosi laadukasta kamaa löytyy kun jaksaa vähän nähdä vaivaa), teen paljon ruokia itse ja säilön niitä pakkaseen, leivon usein viikonloppuisin jne. Nämä ovat pieniä juttuja, joissa säästää ihan huomaamattaan. Koskaan en ole tinkinyt mistään pakollisesta, netti ja hesarikin on ollut koko ajan ja viikonloppuisin voi ostaa sen ei-ihan-halvimman-viinipullon illalliselle.

6-vuotias tietty alkaa kuluttaa jo jonkin verran enemmän; tulee harrastuksia ja vaatteita ei enääyhtä helposti löydy kirppareilta. Paljon riippuu myös siitä, onko teillä auto pakollinen, minkälaisia matka- tai terveydenhuoltokuluja teillä on,onko teillä muita " perusjuttujen" päälle kasaantuvua kuluja jne. Itsekin olen nyt aloittanut työnteon opiskelun ohella, ja vaikka tulot ovat jo " huikeat" 2000 euroa kk, tuntuu että matti on koko ajan kukkarossa.Ota selvää siitä asumistuesta. Kai te elatusmaksuja saatte? Jos ette, hae kaupungilta elatusturvamaksua.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat