Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Meidän poika saattaa joskus repiä toisia lapsia hiuksista, ottaa leluja käsistö, kun ei ymmärrä ettei niin saa tehdä.Sanon aina EI ja vien pois tilanteesta jos ei muu auta. Teenkö oikein? Jotenkin tuntuu ettei tuon ikäiselle pidä vielä oikeasti suuttua, kun käsityskyky on kuitenkin vielä täysin rajallinen.

Kommentit (9)

Ei varmaankaan ymmärrä vielä itse (etukäteen), mikä on kiellettyä ja mikä ei. Mutta oppii kyllä nopeasti, kun tekee jotain kiellettyä ja sinä sanot " ei" .

Ole vielä vaan napakampi sanoessasi EI, niin että lapsesi huomaa että äiti tarkoittaa mitä sanoo. Jos sanot EI normaalilla äänellä, niin miten se lapsi voi erottaa sen normaalista puheesta? Ei mitenkään. Pieni lapsi joka ei ymmärrä puhetta, erottaa asiat toisistaan äänensävyistä. Esim. tavallinen puhe - kehuminen - kieltäminen, kaikissa käytetään erilaista äänensävyä, eikö vain :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poika 9 kk kokeilee uudelleen, taas EI!!! sitten viiden sekunnin byäääh ja uudet haasteet. Toisinaan vaan tarvitaan paljon enemmän kuin 2 eitä. Mutta kuitenkin, ihmeen hyvin tottelee vielä!

Jos repii vaikkapa hiuksista niin nätisti vaan irroitan kädet ja kerron että noin ei tehdä. Anna Wahlgrenin oppien mukaan, vaikka ko. naisen kirjaa inhoankin :)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat