Vierailija

Meillä on 2,5vuotias tyttö. Hän oppi ryömimään vasta kymmenkuisena ja kävelemään 1,2vuotiaana. Sanoja oppi siinä reilun vuoden ikäisenä jonkin verran, mutta puhe alkoi kehittymään kunnolla vasta vähän reilu 2vuotiaana. Nyt tulee jo hienoja lauseita. Hän on välillä jotenkin kömpelö.. horjahtelee tasaisella alustalla. Karsastaa toista silmäänsä sekä laittaa kaikki tavarat suuhun vielä!Onko tämä ihan tavallista? Välillä pelottaa NIIN hirveästi.. Synnytyksessä lähti 1 piste väristä; oli sininen koska napanuora oli kerran kaulan ympäri.. Olen siitä asti miettinyt, tuliko jotain hapenpuutosta...Muuten tyttö on aivan normaali, tosin hyvin arka ja pelokas. Kertokaahan tietävämmät, onko syytä huoleen? :`(

Sivut

Kommentit (41)

Mä kans luulin meidän poikaa karsastuksen takia vammaiseksi. Lähti hitaasti liikkeelle ja välissä tuntui ettei nääkkään ollenkaan. Nyt on tosiaan 1v7kk ja näkö on kummassakin silmässä hyvä, kiitos lappuhoidon! Rauhallinen on kyllä vieläkin ja kävelemään lähti vasta 1v3kk. Reipas, iloinen vesseli!:)

karsastustarkastus oli 1-vuotiaana, mutta heti kun astuttiin sisään lääkärinhuoneeseen ja istuttiin alas, lääkäri sanoi, ettei mitään hätää ole. Koska silmä ei koko aikaa karsastanut. Pyydettiin tulemaan takaisin jos vielä 2v karsastaa. Mutta ei karsastanut, ja 2v neuvolassa terkka katsoi että silmät ovat normaalit eikä karsastusta ollut ollut.Nyt kuitenkin lähiviikkoina alkanut uudestaan karsastamaan. Ja todellakin ITSE karsastaa. Hän on aina katsonut päin sitä kenen kanssa puhuu, mutta nyt siirtää päätään ihan selvästi sivuun ja katsoo sitä kautta. Neuvolantäti sanoi silloin 2v neuvolassa, että lapsellamme on sen verran erikoisen malliset silmät (ns. hymyilevät silmät, eli sivusta vähän ylös nousevat) joten sen takia voi näyttää, että hän karsastaisi, vaikka oikeasti katsoisi vain sivuun samaan suuntaan kuin toinenkin silmä. Voihan se olla noinkin, mutta kun on ottanut tavaksi puhua sillai pää vinossa nyt, että SAA katsottua sivuun. Kun häntä tästä huomauttaa, kääntää pään suoraan ja katsoo suoraan.Ja tiedoksi vain eräälle kommentoijista, etten viitsinyt tähän tekstiin kirjoittaa KAIKKEA lapsestani, vaan vain ne syyt, joiden takia jotain epäilen. TOTTAKAI olen ylpeä lapsestani. No mutta en mä siitä enempää ala kertomaan. Se ei liity tähän asiaan mitenkään. Noilla provoilla ei tunnetusti ole omaa elämää, joten enpä viitsi ruokkia hulluutta.Kiitos kaikille asiallisen kommentin kirjoittajille, lisääkin saa vastailla. Täytyy käydä tosiaan silmälääkärissä jos asia ei korjaannu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voimakas likitaittoisuus häiritsee pikkuvauvaa paljon vähemmän kuin kaukotaittoisuus, koska hänen koko maailmansa rajoittuu muutaman kymmenen senttimetrin etäisyydelle. Puolen vuoden iässä voimakkaasti likitaittoinen lapsi, jonka pitäisi osata katsella ympäristöään, jää jälkeen ikätovereistaan. Hän ei näe matkan päässä olevia lelujaan, sen sijaan hän kyllä huomaa lattian roskat ja esim. riisimurot.Vauvaikäisen lapsen kaukonäön tarkkuutta voi tutkia esimerkiksi seuraamalla, miltä etäisyydeltä hän tunnistaa perheenjäsenet ja hänelle tärkeät esineet. Jos lapsi kääntää päänsä voimakkaasti sivulle ja katsoo silmäkulmasta ympäristöään ennen kuin lähtee liikkeelle, hän on saattanut keksiä kompensoida taittovirheen sillä, että hän katsoo mustuaisen reunan ja silmäkulman väliin jäävän pienen reiän kautta. Tällainen pieni reikä poistaa taittovirheiden vaikutuksen. Jopa -15:n likitaittoisuus voidaan kompensoida tällä tavoin.

Kiitos kaikille vastanneille. Täytyy nyt seurata tuon silmän tilannetta. Itse uskon, että hänestä on vain kivaa katsoa sillai hassusti (kuten joku ketjussa sanoikin). Mutta se tapa pitäisi vain kitkeä jotenkin pois ettei tee silmiin vikaa, kun se sama silmä on silloin pienenäkin karsastanut.Soitan ensi viikolla neuvolaan jos vielä tekee samaa. Pakkohan sitä on sitten mennä silmälääkärille takaisin, vaikka varmuuden vuoksikin. Saa sitten mahd. nopeasti siihen hoitoa jos on tarvis.

yleensä lapset eivät tee mitään sellaista, mikä tuntuu epämiellyttävälle ja katsovat " oudosti" vain järkevästä syystä.Mieheni (hän jota luultiin kehitysvammaiseksi) sanoi pystyneensä tsemppaamalla suoristamaan karsastusta, mutta hän myös sanoi ettei jaksanut koko ajan pinnistellä ja silmät tulivat kipeiksi.Vastikään yhden tuttuni lapselle tehtiin magneettikuvaus leikki-iässä alkaneen karsastuksen takia.Niin kauan kun kyse on asioista, joihin voi vaikuttaa ja joita voi kuntouttaa, on mielestäni haettava apukeinoja!

Ei ole neuvolassa kiinnitetty huomiota. Karsastusta oli 1vuoteen asti, sen jälkeen ei ollut, ja nyt on taas. Karsastaa " tahallaan" , eli pyrkii katsomaan sillä tavalla, että silmä menee sinne sisäkulmaan. Esim. kun hän juttelee mulle, pitää päätään sen verran vinossa sivuttain, että ikäänkuin katsoo minuun, jotta saa silmän sinne kulmaan. Näyttääköhän maailma jotenkin erilaiselta kun katsoo niin, vai missä ihmeessä on vika. Kun normaalisti katsoo, ei karsasta yhtään. Tuntuu, että tästä on nyt tullut jokin uusi temppu.Kiitos teille rauhoittavista sanoista. Jotenkin sitä niin pelkää kaikkia näitä pikkujuttujakin.. pelkään, että olen sokeutunut asialle enkä oikeasti enää näkisi vaikka jotain vikaa voisi ollakin.Ja siis todella arka ja varauksellinen lapsi hän on. Tähän luonteenpiirteseen voi hyvin sopia myös se, ettei hänellä ollut minkäänlaista kiinnostusta lähteä edes liikkeelle aikaisemmin.

Meillä 1v7kk ikäinen on karsastanut 2kk ikäisestä ja jo 5kk ikäisenä käytiin ekan kerraan karsastuspolilla. Jos teidän tytöllä on esim. laiska silmä aiheuttanut näön huonontumista ja tyttö näkee huonosti? Nyt pikapikaa esim. tk-lääkäriin ja lähetettä silmälääkärille!

parin vuoden päälle. Nykyään hänen verbaalista ilmaisuaan kehutaan ja jopa ihmetellään.

En muista koska poika alkoi kävellä, mutta ei tainnut olla paljon tuota aiemmin. Motoriikka nyt lapsilla voi olla vähän mitä sattuu aina kouluikään asti, varsinkin taaperovuosina. Minuakin välillä ihmetytti, miten lapsi voi törmätä kaikkeen ja tuntua niin " huojuvalta" ...Jos neuvolassa ei olla kiinnitetty MITÄÄN huomiota, ei mistään kauhean poikkeavasta voi olla kyse. Tietty sinä olet lapsen äiti ja intuitioon kannattaa aina luottaa (toisaalta -varsinkin esikoisen kohdalla- " intuitio" voi usein olla vain yletöntä huolta rakkaan hyvinvoinnista ja " normaaliudesta" )...Ota asia puheeksi seuraavassa neuvolassa tai soita neuvolaan ihan muuten vaan. Saat ainakin itsellesi mielenrauhan. Meidän neuvolassa on ainakin aina teroitettu, että tyhmiä kysymyksiä ei olekaan. Parempi aina vara kuin vahinko kun lasten hyvinvoinnista ja terveydestä on kyse.

Oikeasti en kuitenkaan kertomasi perusteella usko, että lapsellasi olisi mitään epänormaalia.

Kuulostaa siltä, että lapsellasi on silmävärvettä. Lapsi yrittää poistaa toisen silmän käytöstä, jotta näkisi edes jotain. Huono näkö vaikuttaa ilman muuta kehitykseen, hyvät sivut löytyy vaikka lea-test. fi

lapsella on tapana yrittää nimenomaan päästä siitä karsastuksesta eroon päätä kääntämällä. Eli pikemminkin hän yrittää saada katseen normaaliksi.Suosittelisin ehdottomasti näöntarkastusta. Jos lapsesi näkee huonosti, hänen motoriikkansa ei kehity.Oma rakas mieheni kertoi lapsensa karsastaneensa niin paljon, että hän ei millään tahtonut oppia monia hienomotorisia taitoja sekä oli todella kömpelö. Ei esim. osannut kävellä suoraa viivaa pitkin, vaan kiemurteli. Syy oli ihan se, että hän näki kaiken kahtena :/Ihan OIKEASTI ja vakavasti sanoen, jos lapsesi näkö ei ole kunnossa (pitää mennä jonnekin keskussairaalaan testauttamaan, ei mikään neuvolajuttu), liikkuminen on hapuilevaa.Niin ja rakas mieheni on täysin normaaliälyinen, mutta esim pallosilmä on hänellä edelleen surkea (=olematon). Lapsena hänelle tehtiin 2 karsastusleikkausta.

lapsellasi on varmaan tosi hyvä itseluottamus kun äitikin on noin ylpeä:(:(

Normaali lapsi ja äiti keksimällä keksii vikoja, MENE HOITOON!!!!Ei sinunlaisesi saisi edes saada lapsia!!!!

Tyttömme näkee kyllä oikein hyvin, sekä kauas että lähelle. Lehdistä huomaa pienenpienetkin kuvat ja yksityiskohdat, samoin ulkona jo kaukaa siintävät autot ja mopot. Eli näkö kyllä pelaa hyvin. Paremmin kuin meillä vanhemmilla.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat