Seuraa 

Ensimmäisen odottaja täällä uteliaana kyselee että minkälaisia tuntemuksia/oireita teillä muilla on ollut ennen synnytystä vai alkoiko synnytys ihan spontaanisti?

Itsellä vauva on nyt pari päivää painanut keljusti häntäluuhun ja lantioon ja supistelee paljon kivuttomasti mutta eipä silti tunnu siltä että mitään tässä lähiaikoina tapahtuisi.Queen rv39+1

Kommentit (16)

Esikoista odotettiin pitkään ja hartaasti, rv 41 synnytys käynnistyi hyvin säännöllisillä ja tihenevillä supistuksilla. Harjoitussupistuksia oli ollut jo melkein raskauden puolestavälistä, mutta nämä olivat selvästi erilaisia, voimakkaampia ja sellaisia, että pakottivat pysähtymään. Kolme päivää ennen oli tullut limatulppaa, jossa veriviiruja. Synnytys kesti n. 10 tuntia, sain epiduraalin, enkä ollut kovin kipeä - hyvät muistot jäi!Toinen syntyi rv 40+2 ja ennakoivat oireet lähes tismalleen samat kuin ensimmäisellä kerralla. Kaikki kävi vaan paljon nopeammin, ainoana kivunlievityksenä ilokaasu, mutta ei mitään moittimista.Kolmas saapui rv 40+3 ja eka kertaa synnytys alkoi lapsiveden tihkumisella. (Samanlaista veriviirullista limatulppaa oli jälleen tullut, nyt päivää aiemmin.) Vauvan pää oli ollut jo jonkun viikon tosi tiukasti kiinni alhaalla, eikä lapsivesi siksi päässyt oikein " lorottamalla" tulemaan. Synnytyssairaalaan oli tällä kertaa tunnin matka ja lähdettiin siksi liikkeelle lähes heti. No, eihän mitään heti tapahtunut, vaan kohdunsuun aukeamista odoteltiin kymmenisen tuntia. Mutta kun alkoi tapahtua, kaikki kävi nopeasti. Ilokaasulla pärjäsin tälläkin kertaa, eikä kipu ollut niin kamalaa. Olen uskaltautumassa " samaan leikkiin" vielä neljännenkin kerran...MaryMa rv 31+2

siitä tiesin, että kohta alkaa tapahtua. Säännölliset supistukset alkoi samana iltana klo 22 ja seuraavana aamuna kymmeneltä tyttö oli jo syntynyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ensimmäinen käynnistettiin. Silloinkin tosin oli jo harvikseltaan ja satunnaisesti edellisenä yönä alkaneet hiukan kivuliaammat supistukset. Maha oli pari edeltävää päivää kuralla.Kakkosesta alkoi pari päivää ennen synnytystä kivuliaammat supparit. Tulivat siis satunnaisesti ja olivat enemmänkin silloin vielä tosi kipeitä menkkakivunkaltaisia. Limatulppaa meni muistaakseni jo viikon aikaisemmin. Maha meni tällöinkin pari päivää ennen synnytystä ihan kuralle.Nyt jännätään kolmosta!

Mulla käynnistyi synnytys aamuyöstä vesien menolla rv35+3. Mitään muita oireita ei ollut. Kivuttomia supistuksia oli ollut jo keskiraskaudesta, ja edellisenä päivänä vauva oli liikkunut entiseen malliin. Vauva laskeutui vasta synnytyksessä.Eka lähti tulemaan vesien menolla aamupäivällä rv 35+4. Aiemmin oli ollut edellisenä iltapäivänä yksi ainoa kivulias supistus, harjoituksia ehkä parin kolmen viikon ajan.Toisen kanssa heräsin aamuyöllä supistuksiin rv 38+6. Harjoituksia oli ollut kanssa parin viikon ajan, mutta kipeitä ei.Limatulppaa en ole kummankaan kanssa bongannut, mutta selkein merkki on kummassakin ollut mahan laskeutuminen n. 1- 1,5 viikkoa aikaisemmin selvästi. Juuri huomasin torstaina tämän kolmannenkin laskeutuneen, joten toiveissa olisi, että ensi viikolla jo pääsisi tositoimiin! Nyt menossa rv 36+4, harjoitussuppareita on ollut jo pitkän aikaa, johtunee varmaan tästä hautovasta ilmasta.

...toissayönä supisti alavatsaa ja viime yönä särki oikeaa lonkkaa ja aamulla supisteli ja vatsa meni sekaisin. Mutta kun kävin lepäämässä, niin supparit loppuivat. mutta luulen noiden olevan jonkinlaisia ennusmerkkejä synnytyksestä. Saas nähdä lähdetäänkö jo ensi yönä.T.Rose74 rv 38+4

Sit mulla nous suunnilleen 1,5 viikkoa aikaisemmin verenpaineet hieman koholle (ei ollut raskausmyrkytys). Neljä päivää itse ennen synnytystä alkoi olee supistuksia 10 minuutin välein, mutta ei ne siitä tihentyneet ja sain vielä yöt nukuttua ihan hyvin. Limatulppaa irtosi vielä moneen otteeseen vessassa käydessä pitkin viikkoa. Sit neljäntenä supistuspäivänä marssin sairaalaan ja siitäpä se synnytys sitten käynnistyikin silleen, että tyttö syntyi seuraavana päivänä.Tytteli-83 ja tyttö 2kk 3vk

Tietääkö kukaan,onko siihen jotain lääketiteellistä syytä tms.?Vois ajatella,että luonto on niin hoitanut,jotta olis " mukavampi" suht tyhjällä suolella synnytellä:). Itsellä on nimittäin pari päivää ollut vatsa sekaisin,ja vähän sellanen outo olo,joten lähtö synnärille vois olla lähellä...

...esikoisen kanssa:

vauva punki päätään iltaisin alemmas ja se tuntui emättimessä vihlaisuilta. Ja jonain päivänä laskettuna päivänä vihloi vatsaa.

Päivää ennen oli jonkin verran suppareita, mutta loppuivat iltapäivällä. Seuraavana päivänä aamuyöllä alkoi kunnon supparit ja poika syntyi saman päivän iltana.

Tosin edellisenä iltana oli harrastettu petipuuhia ja saunasskin kävin, liekö ne edistäneet asiaa?T.Rose74 vko 34+1

..ihan hyvä olo kaikinpuolin, pyöräilinkin vielä kaksi päivää ennen synnytystä :D Oli viikon ajan tullut sellaisia kirkkaita limaklönttejä ja ajattelin että synnytys lähenee. Viikossa myös nousi paino 2 kiloa mistä ajattelin myös, että lähenee.. oli muutenkin raskausmyrkytyksen oireita ja toivoinkin, että synnytys käynnistyisi ennen kuin oireet ehtii paheta. Oli sellainen olo, että ennen laskettua aikaa vauva syntyy. Ja sitten yhtenä yönä alkoi supistukset, aamusta alkaen tuli verijuovaista limaklönttiä wcssä ja seuraavana yönä, tasan rv39 vauva syntyi :) Oli muuten tuo vatsakin loppua kohden aktiivisesti toiminnassa.. eikös se johdu siitä, että vauva siellä painaa jotain paikkoja?

ruokahalut pienenivät , pientä pahoinvointia oli ajoittain ja valkovuoto lisääntyi. Kovemmat supistukset alkoivat päivää ennen synnytystä.

siksi siis todella monilla menee vatsa sekaisin ennen synnytystä.niin minullakin. ensin esikoisen kanssa mulla tuli paksua tulppalimaa pari viikkoa, pari päivää oli maha sekaisin ja sitten meni vedet.toinen meni ihan samalla kaavalla.tämän kolmannen kanssa limatulpan tapaista lähti irti jo kolme viikkoa sitten. toivoakseni sitä on muodostunut lisää ja vielä menis useampi viikko. vatsa on kyllä ihan normaali joten en usko synnyttäväni ihan kohta.

Yhtäkkiä nukuttua tosi hyvin ja muutenkin taisi olla " tyyntä myrskyn edellä" . Vauva painoi jo tosi alas. Maha meni aivan sekaisin edellisenä iltana.Toisella kerralla hoksasin limatulpan, mutta muuten synnytys oli sen verran erikoinen (meinasi käynnistyä jo aiemmin ja syntyi lopulta rv 35), etten muita perinteisiä kyllä muista. Valtavalla verentulolla yhtäkkiä lopulta se alkoi, mutta sitä säikähdystä en toivo kellekään. Monilla tiputtelee kyllä hieman, kun kohdunsuu alkaa aueta.

Se vähäinen aika, jolloin vedet menivät ja ennen kuin selvisi, onko se lapsivettä vai verta, oli kyllä piinaavaa. Lapsivedet menivät aamuyöstä rv 35+2. Kivuttomia supistuksia oli ollut jonkin verran siihen mennessä.Synnytys käynnistyi varsinaisesti sitten saman päivän iltana klo 20, jolloin alkoi olla säännöllisiä, kivuliaita supistuksia. Lapsi syntyi sitten seuraavan päivän puolella.En osannut yhtään ennakoida tai arvata, että lapsi syntyisi tuolloin. Mitään ennusmerkkejä ei ollut. En tiedä sitten, onko täysiaikaisena tapahtuva synnytys eri asia.

Viikkoa ennen synnytystä olo alkoi oleen tosi hankala. Esim. istuminen oli inhottavaa, vauva painoi jotenkin siinä asennossa. Limatulppaa irtosi viikkoa ennen. Koko viikon maha oli tosi kipeä, en pystynyt juuri käveleen, kun tuntui että maha repee ja vauva tulee just pihalle. Kai vauva oli jo niin alhaalla, että painoi ikävästi joka askeleella. Paria päivää ennen mulle iski ihan hirvee jatkuva nälkä. Keittelin itselleni puuroa mitä en yleensä tehnyt ja rouskuttelin kaikkee pientä...rusinoita ja sellasia koko ajan. Hyvä tietysti että tankkasin etukäteen kun synnytyksen aikana n.25h, olin niin kipeä ettei syöminen tullut mieleenkään.

Supisteluja oli enenmmän ja vähemmän koko viikon, mutta eivät mitää säännöllisiä eivätkä kauheen kivuliaita. Synnytyssupistukset olivat aivan toista maata. Lapsivettä alkoi tihkumaan reilu vuorokausi ennen kuin poika syntyi ja vähän ajan päästä alkoivat säännölliset supistukset. Maha meni aivan sekaisin myös mulla.

Ja näitten oireiutten lisäksi mulla oli voimakas tunne, että synnytän silloin pääsiäisenä. Jotenkin sen vaistosi omasta olosta.

Poika syntyi rv37+6

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat