Seuraa 

Hei!Kehitämme meidän neuvolassa perhevalmennusta. Mitä olisit halunnut kuulla tai tehdä oman neuvolasi vauvanhoitotunnilla? Mistä puhuttiin liikaa tai liian vähän? Saitko tarpeellista materiaalia?Kerrothan arvokkaan mielipiteesi! Kiitos!T. Lastenneuvolan terkka

Kommentit (5)

Aika monella vauvalla tuntuu olevan ensimmäisen 3kk aikana vatsanväänteitä, ilmavaivoja ja siitä johtuvaa itkuisuutta. Tämä asia olisi mielestäni hyvä mainita. Sekä kertoa mitä apukeinoja asiaan on tarvittaessa saatavilla: esim cuplaton-tipat, rela-tipat ja vyöhyketerapia.

Muut perusjutut: imettäminen, vauvan pesu, nukuttamisasennot vastasyntyneellä, kuumeen mittaus ja juuri se, että neuvolaan voi aina soittaa kun joku asia mietityttää! Talvivauvoille tulee lisäksi mainita jotain vaatekertojen määrästä ja ulkoilun pakkasrajoista.

että mikä ihmeen " kyselyikä" teille terkkareille on nyt oikein iskenyt? Kun oliko se vasta eilen kun toinen terkkari kyseli vinkkejä lastenhoitotunnin pitoon.Vai oletteko vasta nyt keksineet, että tällainen palsta on olemassa?Voisi olla ihan kiva, että kyselisitte myös jälkeenpäin omilta asiakkailtanne kasvokkain näitä asioita ettekä vain täällä virtuaalisesti, vaikka hyvähän se on, että edes näin...:)Ei millään pahalla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

neuvolan perhevalmennuksessa olisi kyllä hyvä valmentaa ensisynnyttäjiä myös siihen, kuinka henkisesti rankkaa synnytyksen jälkeinen aika voi olla. Siis ilman mitään masennuksiakin. Se, miltä tuntuu olla ihan yhtäkkiä täysin sidottu toiseen imetyksen yms. takia, tuli ainakin mulle yllätyksenä. Ja se, miten suurta huolta alussa tunsi kaikesta. Eihän siihen kauaa mene, kun kaikki tasoittuu, mutta alussa kyllä tunsin itseni tunteineni erittäin huonoksi ihmiseksi. Onneksi avasin suuni, ja kuulin että kaikki (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta) ovat tunteneet ja tuntevat vastaavia tunteita. Mulla kun oli sellainen käsitys, että heti alusta asti kaikki on vain suloista ja ruusuista :) Niin kuin se tavallaan onkin, mutta millä tavalla - sitä en osannut odottaa.Nuippu ja Topias 8kk

Olisin toivonut ihan tavallisia neuvoja vauvanhoitoon esim. kuinka paljon vauvalle puetaan vaatteita ulos talvella (siitä olikin jo mainittu), kuinka paljon vauvat yleensä nukkuvat alussa/kuinka valvovat, vatsavaivoista, pulauttelusta, jos imetys ei tahdo onnistuakkaan niin kuinka paljon vauva syö maitoa kerrallaan, miten paljon vauvat itkevät " normaalisti" , tuleeko kaikilla vauvoilla joka päivä kakka. En tarkoita mitään tarkkoja lukuja mutta suuntaa antavia määriä. Olis ihan hyvä mainita sellaisistakin asioista, että rokote pistokseen voi tulla märkärupi. Ihan normaaleja asioita mitkä tulevat esille vauva arjen alkaessa. Olisin kaivannut myös imetyksestä tarkempaa tietoa. Ei vain imetysotteesta. Jälkeenpäin ajateltuna saanut juuri minkäänlaisia neuvoja siihen edes synnytyssairaalassa.

Olisin toivonut, että meillä olisi edes ollut vauvanhoitovalmennusta. Ja hyvältä kuulosti toi puhe synnytyksen jälkeisestä ajasta ja tuntemuksista. Isille myös olisi hyvä näistä puhua, koska meillä ainakin mies oli ihmeissään, kun itkin milloin mistäkin syystä pari ensimmäistä viikkoa.

Ihan hyvä olisi myös puhua näiden yleisten asioiden lisäksi lapsen pukemisesta. Esim. mitä talvivauvoille päälle, sitten, kun pääsevät ulos nukkumaan ym. Itse soitin siskolle aina lämpötilojen vaihtuessa mitäs nyt laitetaan päälle :)

Nykyään luottaa omiin kykyihinsä ja tietoihinsa, mutta silloin tytön ollessa pieni oli kaikki niin uutta ja ihmeellistä, että kaipasi sitä kokeneemman mielipidettä ja varmistusta moneen asiaan. Siitä syystä olisi mielestäni tärkeä painottaa, että neuvolaan voi soittaa aina, kun tuntee tarvetta kysyä jotain tai varmistaa omia ajatuksiaan.Toivottavasti tästä oli jotain apua. Hyvät jatkot sinulle!Miba ja neiti (muutama päivä vajaa) 1v

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat