Vierailija


Siksikö kun sitä ei ole moneen kuukauteen käytetty? Onko normaalia, että se tunkee savua sisälle nyt alussa? Vai pitäisikö sen monen kuukauden tauonkin jälkeen vetää heti?

Palohälyttimet huutaa ja vaatteet taas haisee pari viikkoa. Prkl.

Kommentit (7)


Olikin tullut vastauksia :)

Nyt tyhmä kysymys: kumpaan luukkuun olisi se paperitukko pitänyt laittaa ennen uunin sytyttämistä, sinne, mistä tuhkat otetaan (on leivinuunin luukun alapuolella tietenkin) vai toiseen luukkuun, joka on uunin sivussa alhaalla? En tiedä, mitä virkaa sillä on...onko se se nuohousluukku?

Muistelin tuollaista vinkkiä kyllä, mutta en tohtinut laittaa kumpaankaan kun en tiennyt kumpaan laittaa. Olisipa pitänyt kysyä täältä ensin :)No, nyt on leiritunnelmaa, kun kaikki haisee savulta. Onneksi lapset eivät ole kotona, sain savustella rauhassa. Ehkä ehdin tuulettaakin ennenkuin tulevat.

ap

et pitäis polttaa tuhkaluukussa pieni määrä aluksi roskia, että uuni alkaa vetämään. Itse kyllä pitkän tauon jälkeen pidän oven auki ja laitan iahn pienen määrän kerralla , että tuli syttyy kunnolla. Mutta, meillä ei yleensä polteta roskia.Taitaa olla sama ongelma edessä monella kun sytyttää pitkän tauon jälkeen roskia täynnä olevaan uuniin tulen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mummoni puhui aina " ilmalukosta" kun ei ensin meinannut vetää millään kunnes ikäänkuin poksahti hormi auki ja alkoi vetää ihan normaalisti.

Ja meillä nuohooja kävi kerran tarkistamassa, ettei vaan ollut pöllö piipussa. :) Kuulostaa musta niin huvittavalta, mutta sanoi, että niitä näkee aika usein.Juu, pitkä käyttämättömyys voi aiheuttaa vetämättömyyttä. Kannattaa polttaa siellä nuohousluukussa ensin vähän paperia, että hormi lämpiää, sitten vasta sytyttää tuli uuniin. Tai poltella hissuksiin sitä paperia ensin uunissa. Vaikka myöhäistähän se nyt on, kun savut jo sisällä. Pahoitteluni! Tosi tylsä homma.Toivottavasti ei lintu tai orava ole tehnyt piippuun pesää..?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat