Vierailija

Vauva 3,5kk. Neuvolatäti käski alottaa jo perunan annon. Oon antanut vanhaa perunaa neuvolatädin ohjeiden mukaan. V-loppuna kyläs Tampereella isoissa kaupoissa ei ollut missään vanhaa perunaa. Annoin uutta. Vauvakin tykkäs enemmän. Mut tietääkö joku miksi sitä ei saisi antaa??

Kommentit (14)

eli pieniä uusia perunoita ei saa antaa, isompia kyllä (itse saattaisin aloittaa vaikka porkkanalla tai maissilla kyllä kaiken varalta ennen kuin potut vähän "vanhenee")

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ehkä niissä kaupasta ostetuissa. Ei ollut omissa ainakaan vielä tänään. Voihan se tietty olla että meillä onkin jotain superhyper uusiaperunoita!

Pienimmät ja nuorimmat uudet perunat ovat kovin solaniinipitoisia. Niissä voi olla myös liikaa nitraatteja, jos maaperässä on tarjolla liikaa typpeä. Eli kun uusien perunoiden kausi kohta alkaa, pitäkää varanne.Sinänsä varoittelu on vähän liioittelua. Solaniini on toki tappava hermomyrkky, mutta se saa myös perunan maistumaan niin pahalta, että tappavan annoksen - joka olisi useita perunoita - syöminen ei onnistu. On helpompiakin tapoja päästä hengestään.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat