Vierailija

Olen asunut melkein 10v ulkomailla, ja tuntuu, etten tiedä tämän päivän Helsingistä mitään. Nyt pomoni on tulossa viikonlopuksi työmatkalle Helsinkiin, mutta työtä on vain vähän ja aikaa 48h (ja vaimokin tulee mukaan)Eli, auttakaapa kiltit maanmieheni/-naiseni! Mitä paikkoja voi suositella?

Olen ajatellut näyttää kartalta Kiasman ja Finlandia-talon, koska pomo on kiinnostunut arkkitehtuurista ja modernista taiteesta. Mutta entäs muuta sitten? Ruokapuoli? Shoppailu? Ym ym.Kiitos suuri!

Kommentit (13)

saa sellaisia " helsingissä kävellen" karttoja, joissa on kivasti selostuksia ja detaljeja historiasta. Suosittelen hankkimaan (ilmaiset esitteet)!

Jos sitten vielä niitä ravintoloita kertoisitte?

Saisi olla ihan siistejä ja hyviä paikkoja, joko suomalaista ruokaa tai tyylikkäästi eurooppalaista. (pomolla on varmaan varaa maksaakin vähän, kunhan on hyvää ruokaa.)Kauhea ressi, kun haluaa näyttää kotikaupungistaan parhaat puolet. Onneksi autatte!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joten Itikseen niitä ei ehkä uskalla lähettää.. Suomenlinnaa ajattelin kyllä kans. Ja oliko joku ratikka, joka kiertää Hesaa noin tunnin?Ei kai siellä vielä kauhean kylmä ole?

Näkee kivasti Helsinkiä mereltä ja selostus on monella eri kielellä. Olin monta vuotta sitten ja tykkäsin kovasti.Ravintolaksi suosittelin Nuevoa, on siinä Tuomiokirkon vastapäätä noin liki main.

- Erottaja/Uudenmaankatu/Fredan pikkuliikkeitä

- Helsingin Yliopiston kirjaston (se vanha) tai Eduskuntatalon kirjasto

- Tuomiokirkko ympäristöineen

- Ortodoksinen kirkko Skattalla

- Temppeliaukion kirkko (ainutlaatuinen)

- Stocka (siisti tavaratalo)

- Kamppikeskus

- Uutta arkkitehtuuria Ruoholahdessa (kanava) tai sitten Töölön klassisistiset korttelit (esim Lars Sonckin kortteli Eteläisellä Hesperiankadulla)

- Katajanokan yhtenäinen jugend-tyyli

- Ateneum

- Koffin tehtaiden museo

- Vanha kauppahalli

- Ravintola Kappeli

- Ravintola Tornin Ateljee-baari (ihana näköala!)

- Kaivopuiston mattolaiturit

- Sodan jäljet vanhojen talojen kivijaloissa ja mm. pitkässä sillassa

- Eliel Saarisen asemahallirakennus

- Töölönlahden villat

- Sibeliusmonumentti (ei musta muuten niin mielenkiintoinen, mutta ympäristö syksyllä kovin vehreä ja viehättävä, voi käydä rannassa ja sekin on aika idyllinen)Tässä nyt muutamia paikkoja, en tietenkään tarkoita, että jokainen kirkko pitäisi käydä läpi! Tai ylipäätään jokainen paikka. Jos teillä ei ole autoa, niin tietysti pieni lenkki ydinkeskustassa voi olla kiva.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat