Vierailija

Kommentit (21)

Vierailija:

Lainaus:


on paljon vaikeampi sopeutua tarhaan, varsinkin jos hoitopäivät ovat esim ma ke ja pe. Suosittelisin sitä hoitajan palkkaamista kotiin, saisi lapsi olla omissa ympyröissä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Omalla tytöllä oli ikää 13 kk:tta ja kolme vkoa kun aloitti hoidon päiväkodissa. Päiväkoti oli kyllä melko pieni, lapsia yhteensä 35 kpl:tta, ja hoitajia oli riittävästi.Tyttö vietiin hoitoon seitsemään ja hain pois vähän ennen kolma. Aamusta aloitettiin aikaisin, koska tyttö heräsi itsestään kotona ollessakin yleensä viimeistään 6.30. Aikainen hoitoon lähtö mahdollisti myös iltapvällä aikaisemmin lähdön. Tein sii kuuden tunnin työpvää puolen vuoden ajan töissä.Lapsi sopeutui tosi hyvin, samoin muut lapset ja hoitajat otti pikkuisen tosi hyvin vastaan. Tyttö pvärytmi oli tarhassa seuraava: Aamulla leikkiä, aamupala noin kello 8-9,leikkiä noin puoli tuntia, minkä jälkeen kaikki menivät ulos. Tyttö otettiin hieman aikaisemmin sisälle kuin isommat lapset, (myös muut pienemmät söivät hieman aikaisemmin) annettiin ruokaa, ja pväunille meni noin 10.45, mistä sitten nukkuikin sinne 13.30-14.00:n. Välipalan jälkeen sitten suoraan hainkin tytö pois.Eli meillä ei kuin hyviä kokemuksia, nyt tyttö jo kyseli, koska menee tarhaan takaisin. Olen nyt vauvan kanssa kotona, joten tyttö myös jäi pois tarhasta. Mutta ei todennäköisesti kauhean traumatisoiva kokemus voinut olla, kun vieläkin sinne olisi menossa. No, nyt tuntuu hyvin viihtyvän aamupäivisin puistotädin hoivissa, missä näkee muita oman ikäisiään aina muutaman tunnin päivässä. Tyttö siis nyt himpun vaja kolme vuotta.

Meidän tasan 1-v:ta en jättäisi vieraalle hoitoon missään nimessä. Parhaillaan on niin kiinni minussa, että itkee vessan oven takana jos menen vessaan.

Meillä lapsi tasan vuoden ikäinen ja neljä päivää viikossa tarhassa, yli kahdeksan tuntia. Sopeutui hyvin. Hieman kitisee, kun sinne jätetään, mutta loppuu sitten alle minuutissa. Ei ole vielä ainakaan itkenyt siellä, touhuillut kovasti vaan. Kun haen, ei haluaisi lopettaa touhuja.

Miinuksena tietysti meillä äidin iso ikävä (jos ei olisi pakko, niin lapsi olisi kotona) ja lapsen väsymys, ei malta nukkua tarhassa juuri ollenkaan ja illalla sammuu sitten jo kahdeksalta, yhteine aika jää näin vähiin. Sairaudet ovat pahin juttu.

Mutta on tämä nyt naurettavaa, jos ei vuoden ikäistäkään muutamaksi tunniksi viikossa voi hoitoon pistää. Mietin vaan, että mikä olisi se mukavin hoitotapa, kun ei ole kokemusta vuoden ikäisistä vauvoista.

on paljon vaikeampi sopeutua tarhaan, varsinkin jos hoitopäivät ovat esim ma ke ja pe. Suosittelisin sitä hoitajan palkkaamista kotiin, saisi lapsi olla omissa ympyröissä.

Meillä aloitettiin 1-vuotiaan kanssa siten, että oli käytännössä kaikki arkipäivät hoidossa, muttei kuitenkaan 8 tuntia päivässä. Tosi hyvin lähti hoito käyntiin ja sen ikäisenä oli vielä helppo jäädä hoitoon, kun ei ollut ikään kuuluvaa vierastamistakaan. Lapselle ei siis tullut ongelmia hoitoon jäämisestä. Nyt on osan viikosta hoidossa ja jääminen on paljon vaikeampaa, kun iän mukainen vierastaminen on kuvioissa. Ehkä tosiaan alussa kannattaa olla mahdollisimman useana päivänä hoidossa ja vaikka sitten lyhyempiä päiviä ihan totuttamisen kannalta, kuten täällä on kerrottukin. Lapselle muodostuu hoitopaikasta rutiini ja sitten myöhemmin voi, vaikka siirtyä osapäivä/aikahoitoon.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat