Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Nyt on sitten vakityö ja turvattu tulevaisuus.

Sivut

Kommentit (29)

sosiaalisia taitoja ja kykyä tulla toimeen nuorten kanssa. Myös paineensietokyky on tärkeää. Näitä asioita ei useinkaan opi koulunpenkillä ja työ sinällään opettaa oikeita toimintatapoja. Henkilö, joka ei ole käynyt alan koulutusta, voi olla aivan yhtä pätevä kuin tutkinnon suorittanut.

koulutusjärjestelmässämme niin paljon mätää, että uskon ilman sitäkin voivan olla pätevä. Lieneekö kuitenkin mukavampia tapoja ansaita rahaa kuin hoitaa toisten ihmisten pilaamia lapsia? En usko, että kukaan tekee sitä rahan vuoksi. Meidän ylästeen rehtori oli yo merkonomi, liikunnanope liikunnanohjaaja ja puukäsityönope autoinsinööri - kovin olivat päteviä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija:

Lainaus:

Tuskin vaitiolovelvollisuuden ymmärtämiseen koulutusta tarvitaan =D

t. eräs erityisnuoriso-ohjaaja vailla tutkintoa.


Tulin vain miettineeksi, voiko lukiopohjalta ymmärtää vaitiolovelvollisuutta, kun täällä meilläpäin hoitoalan opiskelijat ja lääkiksessä olevat puhuvat surutta vaitiolovelvollisuuden alaisia asioita kaupungin ruuhkabussissa.Turha inttää vastaan, kun kokemusta asiasta on. Ja ei tarvitse olla edes Etelä-Suomessa. Kaveri töissä laitoksessa ohjaajana ihan Savossa.

Hän ei tietääkseni ollut edes yo... Samassa koulussa oli jonkin aikaa opettajana karateka :D, jonkun opettajan vaimo (ollut kotiäitinä vain), sekä painimestari. Oijoi.

Siellä olimme myös puusepän, tai rautakauppiaan vastuulla.

Kyse on melkoisen paljon vaativasta toimesta, eikä se ole myöskään kovin helppoa henkisesti. Asiakkaat ovat yleensä moniongelmaisia ja vaativat paljon tukea. Tuntuu hyvin erikoiselta, että tuollaiseen toimeen olisi palkattu täysin kouluttamaton henkilö.Voimia ap:lle tulevassa työssään!

kun ei ole niitä perus valmiuksia miten ja mistä aloittaa. ja onhan koulutuksesta alalla paljonkin hyötyä.. perhekoteihin todella pääsee ilman koulutusta. tiedän monta tyyppiä jotka on työkkärinkautta menneet perhekotiin töihin. pelottavaa

Minulla on itselläni kaksoistutkinto lastensuojelualalle ja samassa työpaikassa, missä työskentelen on myös täysin kouluttamattomia ohjaajia. Monesti juuri nämä kouluttamattomat, joilla on vahva elämänkokemus ja persoona, pärjäävät työssä huomattavasti paremmin kuin me, joilla paperit löytyvät taskusta.Pelottavaa myöntää tämä, mutta niin se vain menee.

Päivän trendi tuntuu olevan että ostetaan joku vanha kyläkoulu ja perustetaan siihen perhekoti.. ei muutakuin lapsia talo täyteen, koulutuksesta ja kokemuksesta viis pää asia että rahaa tulee

niinpä jouduin useasti työharjoitteluissa opiskelijakavereille asiasta huomauttamaan (ja juuri busseissa tukkimaan heidän turpaansa) kun minä tämän asian olin opiskellut aikaisemmin perushoitajakoulutuksessa.Ihmettelin suuresti miten " maan paras" opinahjo sosinomikoulutuksessa jätti näin tärkeän asian opettamatta opiskelijoille. Annoin kyllä koululle palautetta tässä(kin) asiassa.t. eräs joka on sitä mieltä, että sos. ja hoitoalalle ei saisi vakinaistaa ilman pätevyyttä, se on suuri vääryys esim. meitä 6 vuotta alaa opiskelleita kohtaan ja monesti valitettavasti myös asiakkaita kohtaan.

Kyllä, saan normaalin palkan, n.1700e/kk + lisät. Palkkauksen perusteena on joko alan koulutus tai tarvittavat tiedot/taidot. En siis ole harjoittelijan palkalla.

En nyt itsekkään katso olevani tosi paljon parempi opettaja nyt kun on tutkito kädessä kun vaikka 5 vuotta sitten. Mutta espoossa ja helsingissä tässä asiassa on ainakin ihan laki asetettu että vakinaista toimea ei voi antaa jos ei ole tutkintoa.

kyllä on lastensuojelu hyvissä käsissä... kokemattomat päättää huostaanotosta ja yhtä kokemattomat ottaa vastaan sit näitä huostaanotettuja! näitä perhekoteja nousee kuin sieniä sateella ja ei taida monellakaan olla kovin hyviä eväitä sen homman hoitamiseen..

Taitaa olla raha houkuttimena monellakin niissä hommissa eikä suinkaan mikään halua auttaa..

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat