Vierailija

Nyt on muskari ja kerho aloitettu. Mietin vielä jumppaa ja kuvisryhmää.

Kommentit (18)

Ihan hyvin voisi ottaa vielä yhden lisäksi sillä kahdessa harrastuksissa perhe on mukana (temppukoulu, jossa vanhemmat salin reunalla ja antamassa vettä juomatauolla sekä uinti, jossa mukana koko perhe). Oma poikani pitää kovasti aktiviteeteista ja onkin hirmu mielellään menossa harrastamaan.Säännöllisten harrastusten (kerho, temppukoulu ja uinti) lisäksi käymme normaaleissa teattereissa ja lastenmusiikkikonserteissa. Poika on niin innoissaan aina lähdössä, että ei ole vielä lähelläkään " liikaa" harrasteita. Kotihoidossa pikkuveljen ja äidin kanssa 3,5-vuotiaalla on kyltymätön uteliaisuus myös kodin ulkopuolella tapahtuviin aktiviteetteihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kyseessä kuitenkin varmasti ihan lyhyitä tuokioita. Jumppa ja " kuvis" han on tavallisia ohjelmanumeroita päiväkodeissa.Jos sen mukaan menisin, meidän 2,5 vuotiaalla olisi harrastuksena: Muskari (kahdet lauluhetket viikolla tarhassa, ihan tarhan omia), liikuntakoulu (jumppa isossa koulun salissa kerran viikossa), kuvataide (piirustushetki tarhassa), kädentaito (askartelu on joka viikoinen ohjelmanumero) ja luontokoulu (käyvät kerran viikossa lähimetsässä).Eli minusta ei ole liika - niin kauan kun ei ole suorituspainoinen ja tapahtuu kaikki samana päivänä.Viikossa on kuitenkin 168 tuntia ja hereilläolotuntejakin n. 90. Jos niistä 2-4 menee johonkin muuhun kuin vapaaseen leikkiin tai vanhempien kanssa oloon, niin tuleeko siitä todellakin suuri pula? Meidän 3-vuotiaalla on tuo 4 säännöllistä harrastusta ja on ihan sopivasti. Lisäksi satunnaiset menot ja muut päälle ja esimerkiksi kyläilyä meillä harrastetaan paljon suuntaan ja toiseen. Ei silti vaikuta poika stressaantuneelta.Vierailija:

Lainaus:

pitäisi olla sitä vapaata leikkiäkin ja vanhempien kanssa oloa. ei riitä pelkkä kentän reunalla seuraaminen.

Vierailija:

Lainaus:


kyseessä kuitenkin varmasti ihan lyhyitä tuokioita. Jumppa ja " kuvis" han on tavallisia ohjelmanumeroita päiväkodeissa.Jos sen mukaan menisin, meidän 2,5 vuotiaalla olisi harrastuksena: Muskari (kahdet lauluhetket viikolla tarhassa, ihan tarhan omia), liikuntakoulu (jumppa isossa koulun salissa kerran viikossa), kuvataide (piirustushetki tarhassa), kädentaito (askartelu on joka viikoinen ohjelmanumero) ja luontokoulu (käyvät kerran viikossa lähimetsässä).Eli
Noin monta eri harrastusta tarkoittaa myös yhtämonta eri ryhmää josta lapsen pitää löytää oma paikkansa.Siksi on ehkä liikaa tuon ikäiselle. Pari riittää varmastikin.Mietin vain, että jos lapsen täytyy yksin sopeutua eri ryhmiin, neljä voi olla aika paljon. Jos olet itse mukana auttamassa, se ei niinkään haittaa. Meidän 4-vuotias esikoululainen käy kahdessa eri harrastuksessa yksin. Mielestäni se ei ole ollut hänelle liikaa, tietysti lapset ovat kovin erilaisia.

kotihoidossa oleva 3 vuotiaani käuy kanssani kerran viikossa jumpassa ja kerran perhekerhossa. Se on mielestäni aktiiviselle lapselleni ihan riittävästi. Joka päivä en halua johonkin lasta retuuttaa ja sitoa perheeni elämään liikaa harrastuksiin, sillä perheen yhteinen aika on välillä muutenkin kortilla matkatyötä tekevän miehen kanssa.Lapselle on tärkeää vain osata ollakin ilman virikkeiden ylibuukkausta.

Tuntuisi 3-vuotiaalle juuri sopivalta, ainakin meidän lapsillemme olisi (ollut) sopivaa:-)

Meillä kuopus on 2v3kk ja käy 2x viikossa kerhossa (yksin) ja tämän lisäksi muskarissa. Uintikurssi tms. olisi vielä kiva.Meillä ei ole tuttavaperheitä täällä missä nykyään asumme joten mitään leikkitreffejä tms. ei ole.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat