Vierailija

Kommentit (19)

Lapsen kotiintuomisvaatteet on hyvä katsoa valmiiksi, mutta ne voi tuoda sairaalaan myöhemminkin, samoin itsellesi kotiutumisvaatteita voi olla vaikea valita, kun et voi tietää miten vatsasi palautuu synnytyksen jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Äityskortin, hammasharjan+tahnan ja kamman sekä KAMERA/T.Ja nuokaan eivät ole pakollisia, ne voi tuoda jälkikäteen. :)

Paitsi kamera... sitä on vaikea korvata jälikäteen. ;)Synnytyksen jälkeen kävin suihkussa (salissa), jossa on saippuaa, shampoota ja hoitoainetta, pesin hampaat hikisen ähellyksen jäljiltä ja kampasin tukan ponnarille. Ihan hyvä ja freesi olo. :)Kun siirryimme osastolle, mies lähti käymään kotona myös suihkussa, syömässä jne. ja toi tullessaan sitten meikkipussini, höylän+vaahdon, imetysliivit, omat shampoot ja rasvat (mukavuuden halusta) jne... ja toi kotoa myös tutin jonka ennen lähtöä keitti.

Eli kaiken voi tuoda sitten jälkikäteen.Ja kotona olin laittanut vauvan kaukaloon valmiiksi omat kotiutumisvaatteet, sekä vauvan, ja ne mies sitten toi seuraavna päivänä kun kotiuduimme.Luettavaa en kaivannut sairaalaan, sillä siellä oli kattava lehti- ja kirja-valikoima, JOS olisin ehtinyt lukea jotain. :)Tunnussana on HAIKARA.Ota:laturi(t)

kamera

kännykkä

puhtaat alkkarit kotiinlähtöä varten+isoja siteitä

pesuaineet itelle+hiusharja+rasva jne.

(lukemista+namia jos huvittaa)

luumut voivat olla myös tarpeeseen...

huulirasva!!

Me suosittelemme äitejä ottamaan synnyttämään tullessa mukaansa vain äitiyskortin+kameran+hammasharjan, eli mitä sinne kösilaukkuun mahtuu.Säilytystilat ovat aina joko minimaalisia tai niitä ei ole ollenkaan, eikä isojen kassien kuljettaminen ja muistaminen ole mukavaa paikasta toiseen. Kaiken muun voi tuoda sitten kun on päässyt siirtymään osastolle, jolloin äitikin tietää kaikkein parhaiten mitä hän haluaa ja kaipaa itselleen sairaalaan.Tottahan toki omat alushousut osastolla ollessa on varmasti mukavat, mutta sairaalan housuja käytettäessä säästyy ikävältä pyykiltä. Yleensä alushousuja likaantuu monet päivässä ja ovat hankalia puhdistaa, vuoto kun on paljon paksumpaa, runsaanpaa sekä myös hajultaa epämiellyttävempää kuin normaali kuukautisvuoto, joten käyttäessä sairaalanhousuja, on mukavaa saada heittää ne vain pyykkikoriin sairaalan pestäväksi. Ja sama siteiden kanssa, yleensä vuoto on niin runsasta että kauppojen tavalliset kuukautissuojat eivät suojaa vuodolta, vaan niitä saa vaihtaa koko ajan, jotteivat vuoda suoraan sanottuna yli. :) Vaippa sairaalan siteet ovatkin erittäin paksuja ja vaippamaisia, niin ne tekevät tehtävänsä.

Kotiinlähtöä varten on sitten varmasti mukavempi pukea ylle normaali side. :)Eli suosittelen tekemään sen sairaalakassin valmiiksi kotiin jätettäväksi, jonka sitten puoliso/ystävä tms. voi tuoda sinulle synnytyksen jälkeen (totta kai jos matka sairaalaan on todella pitkä, niin tällöin voi olla helpompaa ottaa se kassi sitten heti ensimmäisellä kerralla mukaan).

Synnyttämään lähtiessä siis mukaan vain helppo " pikkulaukku" , johon mahtuu äitiyskortti ja kamera, sekä peristeisesti lompakko+känny (jotka eivät kyllä ole pakollisia).(Jos äitiyskortti jää matkasta, ei se estä synnyttämästä. Senkin voi tuoda sitten jälkikäteen.) ;)t: klö

kuitenkin vähän väliä hameen alle kurkkimassa.Sairaalasta sai alkkarit, siteet, shampoot ja safkat ja muun ehtii pyytää muita tuomaan, jos jotain tahtoo. Mäkin olin viikon sairaalassa.Kovin tuoksuvia tuotteita ei kannata käyttää - lapselle mukavampaa äidin oma ominaistuoksu ja toiset äidit samassa huoneessa (?) voi olla allergisia hajusteille. Perhehuoneessa tietty eri juttu, mutta vauvalle kuitenkin miellyttävämpi hajusteettomana.2

Laita mukaan omat pesuvehkeet (jotain ihanan tuoksuista suihkusaippuaa), lukemista, kamera ja pakolliset suklaat.... Tuohan se mies sitten lisää tarvittaessa. Onnea matkaan!

Lisäksi omien mieltymysten mukaan:

-syötävää (karkkia, energiapatukoita, yms yksinkertaista syötävää)

-juomapullo josta voi hörppiä myös makuuasennossa

-lukemista, ristikkolehtiä tms

-musiikkia

-imetysliivit ja liivinsuojia

-kotiinpaluuvaatteet itselle ja vauvalle

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat