Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Ja en nyt kaipaa kenenkään kertomuksia omasta perheestään, vaan sivusta seuraajien kokemuksia? Kasvatus, taloudellinen tilanne, asumisjärjestelyt, rakkaus jne..Tiedän suurperheen jossa on kaksi lastenhuonetta ja kuusi lasta. Jotain rajaa.....

Sivut

Kommentit (27)

Vierailija:

Lainaus:
Tiedän suurperheen jossa on kaksi lastenhuonetta ja kuusi lasta. Jotain rajaa.....
Ja aina olen miettinyt/ihmetellyt MIKSI hankitaan lauma lapsia jos siihen ei ole varaa. Mieheni tosiaan köyhästä perheestä ja joutunut vanhimpana lapsena tekemään lapsesta asti töitä perheen elatuksen hankkimiseen, ollut koulukiusattu huonojen vaatteiden ja vanhojen harrastusvälineiden takia ja ihan vaan köyhyyden takia...eipä ole kovin hyvät välit vanhempiin tänä päivänäkään.

Onneksi me pystymme tarjoamaan lapsellemme ihan muuta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Leikkihuone on erikseen ja lisäksi lasten " työhuone" , jossa koululainen tekee läksyt, harrastetaan askartelut ja piirtämiset sekä pelataan tietokoneella.

Yhdellä lapsella on oma huone, hän on vanhimpana ainoa, joka on halunnut erillisen makuuhuoneen.Vierailija:

Lainaus:


no neljä lasta yhdessä huoneessa on todella törkeetä! Ja ei mene läpi varmaan missään ihmisoikeusnormeissakaan.
Vierailija:

Lainaus:


7 lasta ja jokaisella lapsella oma huone... tooosi outoa etenkin kun niiden äiti on vaan kotiäiti... millähän rahalla nekin on sen talon hankki :O
Munkin mielestä suurperhe ok jos resurssit riittää.

ap

Hyvin ne pienet sinne yhteen isoon huoneeseen mahtuvat, eivätkä vielä edes tarvitse omaa huonetta. Onnelliselta perheeltä vaikuttavat, vaikkei maallista mammonaa varmaan paljon olekaan. Mutta ei kait se raha ole perheen onnen mitta...???

Heillä 6 lasta, vanhin on siis jo muuttanut pois eli mieheni ja nuorin on 10v. iso talo (neliöistä ei kylläkään hajuakaan) jaokaisella lapsella olisi oma huone mutta osa tykkää jakaa huoneensa ihan vapaaehtoisesti. En nyt sanoisi heitä rikkaiksi mutta oikein hyvin toimeentulevia. Ostivat juuri uuden mersun käteisellä, matkailevat usein yms. Lastenlapset ovat aina tervetulleita kylään. Vähän kai organisointia iso perhe vaatii ja joustamista mutta minusta ovat hieno esimerkki.


AP viestistäsi sai hyvin ilkeä kuvan :( Suvaitsevaisuutta peliin. Miksei saisi kertoa omasta perheestä? Miksi pitää kertoa sivusta seuraajan silmin, kun ei edes tiedä todellista tilannetta välttämättä 100%?

joilla muuten oli vielä viime vuonna hoitaja kotona koulun jälkeen =) - pojista nuorimmat ovat nyt 13 vuotiaat kaksoset. Äiti taisi olla aika pitkään kotiäitinä, olisiko mennyt töihin viitisen vuotta sitten.Vähän kauempana asuva suurperhe; äiti perhepäivähoitaja, isä yrittäjä, taloudellisesta tilanteestaan en tiedä, perheellä on kuitenkin iso talo, hoidettu ja kalliin oloinen pihamaa, heillä käy kerran viikossa siivooja ja lapset näyttävät tyytyväisiltä ja hyvinhoidetuilta.Kolmas tuntemani perhe; neljä lasta, äiti kotona, isä jokin iso johtajatyyppi kansainvälisessä isossa yrityksessä, iso talo, lapset näyttävät hyvinvoivilta ja tyytyväisiltä.Yhteistä näissä kaikissa perheissä muuten taitaa olla, että enpä ole ikinä tavannut paremmin käyttäytyviä tai kohteliaampia lapsia tai vanhempiakaan, kuin näissä perheissä. Yksi perheistä taitaa olla lestadiolaisperhe, muut eivät.Siis ihmisten, joilla ei itsellään ole mitään kokemusta asiasta mutta mielellään kauhistelevat toisten elämää jos se vähänkin poikkeaa omasta.

No, tunnen sellaisen. He asuvat maalla vanhalla sukutilalla, ehkä 350m2 talossa (lisäksi aitat, navetat jne, ihana mesta). Eivät ole ökyrikkaita. Ihan tavallista elämää, molemmat vanhemmat töissä, lapset kouluiässä ja harrastavat paljon (yleisurheilua, käsitöitä, ratsastusta, fudista jne).Ehkä kyseessä ei ole sellainen suurperhe, kuin mitä tarkoitat? en tainnut saada pointistasi kiinni..

Vierailija:

Lainaus:


No mutta, niinhän se menee että naapurit ne toisten asiat aina paremmin tietävät kuin asianosaiset itse...
älkää suurperheelliset lukeko jos ette kestä.

ap

Vierailija:

Lainaus:


eikö se ole, että jokaisella ihmisellä tulee olla asuintilaa se 9neliötä vähintään.
4 lasta samassa huoneessa on jo vähän liikaa,ikähaitari 1,5v-10v....huh huh

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat