Vierailija

Onko asiallista, että pankkikorttiostokset veloitetaan vasta noin 2 vkon kuluttua ostotapahtumasta? Itselleni on kuukauden sisällä käynyt noin nyt 2 kertaa ja suututtaa. Toisella kerralla tili meni miinuksellekin, kun en ollut muistanut tuota muutaman euron ostosta enää.

Eikö mikään säännös tai laki suojaa kuluttajaa tuossa asiassa?

Kommentit (15)

Sinä olet vastuussa, että seuraat tilannetta tililläsi ja varmistat että siellä on riittävästi rahaa. Ei tänä päivänä voi enää laskea sen varaan että heti ei veloiteta, mutta ei myöskään tuudittautua uskoon,e ttä veloitetaan. Riippuu aivan yrityksen linjasta miten laskuttavat. yritykselle on tietenkin erittäin typerää olla veloittamatta mahdollisimman pian, koska pitkä veloitus antaa turhaa, ilmaista maksuaikaa asiakkaalle.

Hyvin tarpeellinen tuo aika vielä nykypäivänäkin. Normaalisti ko. päivän korttiostot lähtevät pankkiin yöajossa eli maksat kortilla tänään - veloitus tilitäsi lähtee huomenna (lukuunottamatta varmennettuja tapahtumia jotka näkyvät käytännössä heti). Mutta mutta edelleenkään näin ei tapahdu viikonloppuisin eikä pyhäpäivinä JA yrityksen/yhteisön tietojärjestelmissä voi olla myös vikaa (ei mitenkään harvinaista) ja korttiostot eivät lähdekään eteenpäin ja ennenkuin se huomataan ehtii usein kulua pari päivää. Eli tarpeellinen on tuo 3 viikon velkomisoikeus.Vierailija:

[quote]


Tämä on jäänne niiltä ajoilta kun oli vain mankelit, eikä ns. suoraveloitusta.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Se Visa Electronkaan ei aina toimi kunnolla.. Mä olen ainakin saanut ylitettyä tilini pari kertaa ja ihmetellyt sitä. Mut niin on ollut pakko käydä.

Vierailija:

</p> <p> <br /> Hyvin tarpeellinen tuo aika vielä nykypäivänäkin. Normaalisti ko. päivän korttiostot lähtevät pankkiin yöajossa eli maksat kortilla tänään - veloitus tilitäsi lähtee huomenna (lukuunottamatta varmennettuja tapahtumia jotka näkyvät käytännössä heti). Mutta mutta edelleenkään näin ei tapahdu viikonloppuisin eikä pyhäpäivinä JA yrityksen/yhteisön tietojärjestelmissä voi olla myös vikaa (ei mitenkään harvinaista) ja korttiostot eivät lähdekään eteenpäin ja ennenkuin se huomataan ehtii usein kulua pari päivää. Eli tarpeellinen on tuo 3 viikon velkomisoikeus.<br /><br /><br /><br /> Vierailija:</p> <p>[quote kirjoitti:


Tämä on jäänne niiltä ajoilta kun oli vain mankelit, eikä ns. suoraveloitusta.


Velka on velka, kyllä sitä on oikeus periä asiakkaalta myöhemminkin kuin tuon aiemmin mainitun ajan kuluttua.Eli voi tulla veloitetuksi tililtä myös myöhemminkin. Liittyisiköhän tuo mainittu aikamäärä joihinkin pankin vastuukysymyksiin asiassa?

Ja ainakin meillä pyritään varmistamaan päivittäin maksutapahtumien lähtö meiltä pankkiin juuri tuon 3 vkon velkomisoikeuden takia. Koska jos jotain häikkää tietokoneajoissa se ehditään huomata riittävän aikaisin.t: 7Vierailija:

Lainaus:


20 päivän sääntö liittyy katevaraukseen. Se poistuu 20 päivän jälkeen ja on ihan eri juttu.

Tämä on jäänne niiltä ajoilta kun oli vain mankelit, eikä ns. suoraveloitusta.Et sitten vissiin ole lukenut sopimusta jonka allekirjoitit?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat