Vierailija

Juuri luin keskusteluja hoitopäivän pituudesta, mutta mites toimia, kun lapsi viihtyy liiankin hyvin päivähoidossa? Ei millään haluaisi lähteä vaan juoksee karkuun, huutaa että ei halua kotiin.... Äitiä hieman nolottaa tällainen. Sitten alkaa hirveä kiukuttelu, kun väkisin viedään pois hoidosta. Onko muilla tällaista? Lapsi on 3,5-vuotias eli pahin uhma kyllä pitäisi olla jo takana. Isän mukana kyllä lähtö onnistuu paremmin, mutta kun minä haen niin alkaa temppuilu.... Neuvoja?

Sivut

Kommentit (21)

hoidosta haettaessa ovat arkea meilläkin. Sillä on aina kuitenkin joku leikki kesken, eihän sitä välttää voi. Välillä nolottaa kantaa väkisin autoon potkivaa ja kiljuvaa lasta, mutta mä oletan että tämä on uhmaikään liittyvä asia joka menee ohi. (Kai sentään?) Kieltämättä tuntuu kyllä kurjalta aloittaa perheen yhteinen ilta tällä tavalla...Myös aamulla hoitoon lähtiessä tulee kiukkukohtaus jos lapsi ehtii aloittaa yhtään mitään puuhaa kotona ennen lähtöä. Uhmalta vältytään meillä jos lapsi saadaan jotakuinkin suoraan pisulta ja pesulta autoon, mutta auta armias jos se ehtii aloittaa jonkun leikin kotona niin ihan sama show on sielläkin päässä.

muksu pitää saada autoon? Paiskaatteko vaan oven kiinni ja lähdette ajamaan ja laitatte turvavyöt hetken päästä? Vai tappeletteko sille huutavalle ja kiljuvalle lapselle turvavyöt päälle. Nimittäin aika mahdoton tehtävä oli meidän vesselin kanssa silloin kun oli uhma pahimmillaan. Nyt ei ole tuota enää tehnyt hetkeen mutta aina silloin muistuu kyseinen miellyttävä tilanne mieleen :).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hoidossa menee ihan hyvin. Lapsella on kavereita ja tykkää touhuta kaikenlaista. Mutta ehkä ikävä puskee pintaan juuri hakutilanteessa? Kokeilen tuota nopeaa lähtöä, mutta vaikeaa se on kun lapsi kiukkuaa ja huutaa ja jopa joskus lyö :( Olis kiva vaihtaa pari sanaa ihan rauhassa hoitajien kanssa ja napata tyytyväinen ja iloinen lapsi mukaan, mutta ei...

ulos menoa ja sisään tuloa / hoitoon menoa ja sieltä lähtöä / leikin lopetusta etc. etc. Ja jonkin verran asiassa auttaa ennakointi. Kannattaisi sopia hoitajien kanssa, että alkavat hieman ennen tuloasi valmistaa lasta kertomalla että kohta äiti on tulossa ja on aika lähteä kotiin.

Lapsi tavallaan hätääntyy kun ei enää tiedä "kumman ohjauksessa on" hoitotädin vai äidin. Puhutaan ns. rajatilasta. Tässä tilanteessa pitää tehdä selväksi, että kotiinlähdön aikaan on äidin tehtävä ottaa vastuu ja lapsen on toteltava äitiä! Toki hoitaja voi omalta osaltaan olla apuna, mutta ei liikaa. Määrätietoinen ote: vaatteet päälle, heipat ja ulos ja kotiin! Tai pihalla heipat ja kotiin. Älä näytä hermostumistasi lapselle vaan toimi todella määrätietoisesti. Mitä siitä vaikka lapsi vähän kiukuttelee? Ei varmaan ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta kun hoitotäti näkee lapsen kiukuttelevan kotiinlähdön kanssa :)t. lto, nyt pph

Meillä oli ihan samanlaista, kun tyttö oli juuri 3,5v. Kerran kysyin kamalan kotiinlähtökiukkukohtauksen saaneelta tytöltä autossa; oliko sulla äitiä ikävä päivän aikana. Lapsi mietti vähän aikaa, sitten näytti todella helpottuneelta ja nyökkäsi ja kiukku loppui siihen...

Eli on sulle vihainen, kun olet jättänyt hänet sinne niin pitkäksi aikaa, ja haluaa vaan protestoida, tuonikäisellä kun se logiikka ei vielä ole kovin pitkällä, jotta osaisi protestoida johdonmukaisemmalla tavalla :-)

että kahtena päivänä viikossa haen lapset vasta 16.30 ja kolmena päivänä viikossa n klo 15. Juuri 3-vuotta täyttänyt kuopus lähtee kotiin tyytyväisenä, mutta eskarilaista nuo lyhyemmät päivät tuntuvat tosiaan harmittavan, sillä ovat vasta päässeet ulos ja leikit kaverien kanssa on pahasti kesken.No riidellä ei ole vielä tarvinnut, mutta kyllä se vähän huvittaa kun lähes joka kerta saa kuulla "Voi ei miksi sä nyt jo tulit"

Meidän auto ei liiku metriäkään, jos kaikilla ei ole vyöt kiinni. Kyllä aikuinen pystyy vyöt saamaan kiinni temppuilevalle uhmaikäiselle vaikka väkisin - ja tiedän mistä puhun, tilanne on tuttu :)

Lainaus:

muksu pitää saada autoon? Paiskaatteko vaan oven kiinni ja lähdette ajamaan ja laitatte turvavyöt hetken päästä? Vai tappeletteko sille huutavalle ja kiljuvalle lapselle turvavyöt päälle. Nimittäin aika mahdoton tehtävä oli meidän vesselin kanssa silloin kun oli uhma pahimmillaan. Nyt ei ole tuota enää tehnyt hetkeen mutta aina silloin muistuu kyseinen miellyttävä tilanne mieleen :).

Eli jatkat nopeita lähtöjä niin kauan kunnes tilanne -toivottavasti- muuttuu ja pääsette taas poistumaan paikalta sopuisasti. Voithan vaikka soittaa päiväkodin henkilökunnalla päivän aikana, niin saat hetken rauhassa jutella. He varmasti ymmärtävät ja tukevat sinua. Sitä(kin) varten he siellä töissä ovat:)

Päiväkodissa jossa olin taannoin töissä oli sama "ongelma" monella perheellä.. olen ollut muissakin päiväkodeissa töissä, mutta yhdessä tämä korostui erityisesti.. kai sielä sitten oli niin kivaa :)

Minun ohjeeni olisi, että jos ei tavallinen puhe auta niin naps vaan lapsi kainaloon ja heipat hoitajille ja kanna lapsi autoon tai millä välineellä lasta haetkin.

Myös henkilökunnan kanssa kannattaa puhua asiasta ja sopia vaikka että he pyytävät lapsen vaikka portille odottamaan äitiä valmiiksi kun näkevät tämän tulevan hakemaan jos ovat ulkoilemassa kun menet hakemaan.

Ymmärrän että tuntuu nolota kun lapsi ei kuuntele vanhempaa kun tullaan hakemaan.. yhteispeliä hoitajien kanssa niin siitä se lähtee..

Lainaus:

Tuon ikäiset nyt vastustaa kaikkia siirtymätilanteitaulos menoa ja sisään tuloa / hoitoon menoa ja sieltä lähtöä / leikin lopetusta etc. etc.
Tästä meilläkin oli kyse. Varmasti voi olla joillakin muutakin, kuten edellä on epäilty. Meillä hoitopäivä oli 8 h ja poika viihtyi hyvin. Ja tuo huuto oli muutaman kk vaihe, joka tuli ja meni.Meillä sanoin aina ensin nätisti, sitten napakammin ja jos ei lähtenyt, kannoin autoon. joskus tilanteen sai hoidettua huumorilla tai hämäyksellä (kilpajuoksu portille tms, "osaatkohan sulkea portin, kun ollaan ulkopuolella" jne). joskus huudettiin koko matka autolle.Ja turvavyöt nappasin kiinni heti, kun kankena huutava taipui sen verran, että sain pyllyn penkkiin. Yleensä rauhottui autossa muutenkin.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat