Vierailija

Peräpukamat lienee aika yleinen vaiva synnytyksen ja raskauden seurauksena, mutta entäs tämä:tokan lapsen saatuani huomaan, että pidätyskykyni on heikentynyt (koskee niin kakkaa kuin pierujakin). Lisäksi kakka on kooltaan paljon suurempaa, pallomaisempaa aiempien pitkuloiden sijasta, onko peräsuoleni nyt jotenkin laajentunut? Vai voisiko kyseessä olla vain heikentyneet lantionpohjalihakset?Jälkitarkastus ensi viikolla, joten otan siellä tämän luonnollisesti puheeksi, mutta ajattelin ensin kartoittaa muiden kokemuksia täällä...Repesin tässä tokassa synnytyksessäni aika pahasti peppuun saakka, mutta en kuulemma sisäisesti ja synnytyssalissa testasivat, että sulkijalihakseni toimii olevinaan normaalisti.

Kommentit (4)

peräpukamia (oli suht "iisejä").

Ja sain hoidettua ne siten, ettei ollut synnytyksessä.

Ilmeistyivät vielä n. 2kk synnytyksen jälkeen, yhtä "helppoina". Sen jälkeen ei ole ollut.

Mutta pidätyskyky pierujen suhteen on heikentynyt todella paljon.Itselläni ei ole ollut yhden yhtäkään repeämää synnytyksissä tms. mutta kyllä se synnytys kuitenkin rasittaa ja venyttää paikkoja, sekä heikentää (nsn. lihaskuntoa) että tästä johtuen pierukin pääsee helpommin.

Mutta minulla nämä siis ihan pikkuvaivoja.

Synnytyksen jälkeen ulostaminen oli tosi vaikeaa ja kivuliasta. Ulostuslääkkeet oli käytössä ja ponnistamaan ei juurikaan pystynyt. Saati pyyhkimään.

Mullakin kakan ulkonäkö on muuttunut. Ennen oli paljon kapempi pötkö. Nykyään paljon paksumpi. Usein tulee tunne, että kakalle on päästävä heti tai mahdollisimman pian.

Vatsani ei ole kovalla.

Niin ja lapseni on pian 4 vuotta, että eiköhän tää pysyvä olotila ole. Sinäänsä en asiaa koe ongelmaksi. Kipua ei ulostamiseen nykyään liity. Ehkä tuo tunne, että kiire kakalle on välillä ongelmallista, jos ei ole wc:tä lähettyvillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta kyllähän se ottaa aikansa että se paranee. Kakka sulla on varmaan aika kovaa, jos se on pallomaista. Juo riittävästi, imetys vie kummasti nesteitä ja sitten uloste kovenee.

juu mulla ihan sama kuin nelosella (?), että kakka ei ole kovaa ja tulee helposti, mutta ei ole sellainen kapea pötkö enää! Eli siis peräsuoli on jotenkin laajentunut... Ja sekin tunne on sama, että vessaan on päästävä heti. En ole vielä täysin sisäistänyt asiaa, joten pieniä vahinkojakin on sattunut. :( Onneksi olen kotona äippälomalla, mutta miten sitä uskaltaa mihinkään lähteäkään...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat