Seuraa 

Meillä on lokakuussa 05 syntynyt poika, joka on koko vauva-ajan ollut pituuskasvussa miinuskäyrillä. Syntyessään poika oli 50cm pitkä ja painoa hänellä on tullut koko ajan hyvin, samoin päänympärys on kasvanut aivan keskikäyrällä. Nyt 10-kuukautis neuvolassa poika oli 70cm pitkä. Terveydenhoitajamme mukaan ei ole syytä huoleen, kun poika kehittyy hyvin (on oppinut kaiken aina varsin aikaisin). Olisi kuitenkin mukava kuulla oman mielen rauhoittamiseksi onko muilla kenties ollut lyhyitä vauvoja ja miten ovat kasvaneet vuoden iän jälkeen ja onko kaikki tosiaan ollut hyvin.

Kommentit (7)

Meidän 05 lokatyttö oli 10kk neuvolassa 68,5cm. Syntymäpituus oli 48cm, ja neiti kasvaa ihan tasaisesti vaikka lyhyt onkin. Äitiinsä tullut! :)

en tiedä oliko neljäs lapsemme lyhyt 1-vuotiaana mutta ei kovin pitkäkään mielestäni eli hän oli 73cm.meidän entisen naapurin 1v. tyttö oli 67cm pitkä. hän oli kyllä lyhyt 1 vuotias. syntyessään oli kuitenkin 49cm.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei huolta, jos lapsi kasvaa omilla käyrillään. Meillä rv 35+3 syntynyt tyttö oli vuoden iässä 68,5 cm (s. 41,5 cm, 1620 g), vaikka kuulemma olisi ¿pitänyt¿ saada kasvuspurtti ekan vuoden aikana. Toisen vuoden aikana spurttia sitten tulikin.Osa lapsista sijoittuu 0-käyrän yläpuolelle, osa alapuolelle. Jos kasvussa ei tapahdu äkkinäistä muutosta, ei tartte huolehtia.

Syntymämitat 48.5cm ja 3970g. 10kk neuvolassa pituutta 70,5cm! Eli lyhyt on tämäkin tytteli. Itseäni aiemmin huolestutti myös tämä pituus,mutta nyt olen jo rauhoittunut. Uudeksi ongelmaksi on muodostunut paino, koska tyttö on tosi huono syömään. Yritän rauhoitella itseäni ajattelemalla ettei lapsi itseään nälkään tapa...

Esikoinen aikanaan oli 74cm, mutta keskimmäinen oli 71cm ja nuorin 70cm. Siis 1v-neuvolassa. Nuorin on kasvanut sen jälkeen reippaasti ja on nyt 89cm, ja ikää 2½v. Keskimmäinen taas on edelleen lyhyt. Nyt on ikää 4v8kk eikä ole vielä metriäkään. 2kk sitten mitattu viimeksi ja silloin pituutta oli 97cm. Mitään vikaa ei kummastakaan ole löytynyt :)

eli esikoistyttö oli aika lyhyt 1-vuotiaana eli 74,5 cm ja eka kasvupyrähdys tapahtui 1,5-2-vuotiaana,kasvoi 7 vm puolessa vuodessa ja nyt 5-vuotiaana on keskikäyrällä pituus ja n.110 cm nyt eli ei enää mitenkään lyhyt ja kaikki on ollut aina normaalisti ja hyvin,itse olen tosi lyhyt.

Poika meillä sitten olikin 71 cm 8kk neuvolassa.

en usko että mitään syytä huoleen ja tosiaan leikki-iässä tyttö meillä kasvanut enempi kuin koskaan vauva-aikana.äityliini ja tyttö 5v ja poika 9,5kk

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat