Seuraa 

Kertokaahan kokemuksia ja vinkkejä noissa käyneet. Lähdetään keväällä miehen kanssa kahdeksi viikoksi ja aurinmatkojen reiissu viiden tähden hotelleissa. Missä parasta shoppailtavaa, mitä kannattaa varoa? paljonko rahaa messiin? mitä muistettava ennen lähtöä?Kertokaa kokemuksianne paikoista!!

Kommentit (12)

..että suosittelisin tekemään jonkun/joitain retkiä, esim. ihan aurinkomatkojen omasta valikoimasta. Me olimme aivan upealla vesiputous/sademetsä- retkellä joskus Hua Hinissa. Sitä samaa retkeä am:lla ei enää ole, mutta katsoin, että jotain muuta ihan mielenkiintoista on tarjolla! Bangkokissa olemme myös olleet am:n retkellä, jossa käytiin mm. jossain temppelissä ja jokiajelulla. Pääseehän niihin muutenkin, mutta suomenkielisen opastuksen kanssa saa hieman enemmän irti. Ovat kyllä hintansa arvoisia! =)

Hyvä matka oli. Suosittelen! Me olimme aluksi 5 pv Bangkokissa ja loput 9 päivää Hua Hinissa.Ruoka oli ERITTÄIN hyvää - ja edullista! Katujen varsilta ei mitään osteltu vaan aina syötiin ravintoloissa. Minulla on herkkä vatsa, mutta Thaimaassa vältyin vatsataudeilta. Samoin mieheni, joka sentään aikoinaan Intian reissulta toi tuliaisiksi salmonellan... ;) Kannattaa siis ehkä vältellä kuitenkin katujen kioskeja.Ostokset kannattaa tosiaan tehdä Bangkokissa. Hua Hinissä on kalliimpaa. Muistaakseni matkamuistot olivat n. 25-50 % kalliimpia HH:ssa. Samoin kuin taksikyydit.Bangkokissa oli niin paljon nähtävää, että jäi harmittamaan, ettemme yhteenkään tavarataloon ehtineet tutustua. Varmasti olisi ollut paljon ihanaa ostettavaa!Jalkahieronnassa kannattaa ehdottomasti käydä. Ne ovat myös edullisia. Kun on koko päivän kierrellyt ja katsellut nähtävyyksiä, on ihana rentoutua kunnon hieronnassa!Hyvää matkaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olimme myös ekalla Thaimaan reissulla samanlaisella yhdistelmälomalla kuin ap, myös Aurinkomatkoilla. Siitä tosin aikaa jo useampi vuosi..Hua Hin on ihan kiva pikkukaupunki ja varsinkin tuollaisessa viiden tähden hotellissa on leppoisaa lomailla. Ostokset kannattaa " suorittaa" Bangkokissa, siellä useita upeita ostoskeskuksia. Varsinkin itseäni kiinnostaa Bangkokin ostareista uusi Siam Paragon, sinne olisi mukava päästä.. =) Aina on tullut myös käytyä Central World Plaza, Siam Center ja Siam Discovery Center koluttua läpi, Ja MBK:sta sen verran kuin yhdessä päivässä ehtii.. Miehen kanssa vähän aikaa sitten mietittiin, että vaikka MBK:ssa ollaan käyty jokaisella 5-6 Thaimaan reissulla, ei sitä varmaan olla koskaan kokonaan läpi kierrelty. Se on ISO!Ruoka on hyvää ja edullista. Ja jätskibaarit on meikäläisen taivaita..

Rahasta on vaikea sanoa, mitä ottaa mukaan. Sen verran, mitä meinaa shoppailla..Vaatetta on hieman vaikea löytää, jos on isompi kuin meikäläisten koko 36-38. Ja meikäläisen kengänkoko 39-40 on paikallisen luokituksen mukaan " elephant size" . Ja myyjien naurut päälle.. =) Kyllä jotain kenkiä olen silti löytänyt.Ehdottomasti kannattaa mennä hierontoihin! Varsinkin jalkahieronta on ihan mun lemppari.Ja mitä varoa..hmm..ainakin liikennettä! Jalkakäytävillä kun saattaa ajella mm. mopotkin. Kerran Bangkokissa iltahämärissä jopa meinasin törmätä norsuun, kun en eteeni katsonut. =) Ja tietä saattaa Bangkokissa välillä joutua ylittämään ihan muualta, kuin missä suojatie on. Silloin tarvitsee olla skarppina.Hepatiitti-rokote on myös hyvä olla voimassa.

pilvenhattara:

Lainaus:


Kertokaahan kokemuksia ja vinkkejä noissa käyneet. Lähdetään keväällä miehen kanssa kahdeksi viikoksi ja aurinmatkojen reiissu viiden tähden hotelleissa. Missä parasta shoppailtavaa, mitä kannattaa varoa? paljonko rahaa messiin? mitä muistettava ennen lähtöä?Kertokaa kokemuksianne paikoista!!

Matka on siis jo varattua eli paikan vaihto ei käy kyseeseen, mut vinkkien avulla otetaan matkasta nyt irti mikä mahdollista....ps. onneks olen " pieni" niin vaatteita ja kenkiä löytyy..

Taas on uusia kysymyksiä tullut mieleen..

Olettako teettäneet maassa vaatteita?? millaisia kokemuksia .. oliko mukana malli vai kuva vai ei mitään. Itse oon haaveillut et uuden iltapuvun sieltä hommaisin, onkohan liian suuri suunnitelma? Sit miets lastenvaatteita.. varmaan niitäkin läytyy runsaasti..

niin ja matkalaukkujen hinnat kiinnostaa?? Paljon sieltä muuten saa tavaraa tuua ettei mee ihan ylikilojen maksamiseksi? :)

www.thaiklubi.fi/foorumi. Siellä saa ainakin vaatteiden teettämisestä ja hyvistä räätäleistä tietoa. Vaatii kirjautumisen, mutei ole iso homma. =)Ja tavaraa saa tuoda 20kg/ matkustaja, ainakin ennen, ellei ole määrät muuttuneet..Pari kertaa ollaan oltu Bangkokin kentällä kädet ristissä vaa´an edessä, mutta parin kilon ylimaksusta ei olla jouduttu maksamaan, riippuu tietty virkailijasta. Ylipaino maksu oli ainakin joskus 500baht/ kilo eli aikas paljon..HuaHinin keskustan ranta, HuaHin Beach, on surkea, se kun johtuu nistä 5 tähden hotelleista, jotka ei anna poistaa isoja kiviä rannasta, että ihmiset pysyis uima-altailla ja hotellin baarissa. Mutta Apinavuoren takana, olisikohan 5 km HuaHinista on Takiab Beach. Sieltä löytyy sitä turkosia vettä, pitkät loivat rannat ja bungaloweja meren rannalla...mitä vain voi toivoa ja ½tuntia huaHinista etelään on paratiisi, Dolphin Bay, (olikohan www.dolphinbay.com??) jossa on delfiinejä ja upea luonnonpuisto. Vajaa 3 tuntia HuaHinista on KohTalu, jossa vesi on todella kirkasta ja snorklaamaan voi lähteä suoraan rannasta, kalat tulevat syömää kädestä ja sukeltamankin pääsee.

HuaHinistäkin löytyy kaikki mahdollinen tarpeellinen ja tarpeeton ostettava, mutta Bangkok tietty on shoppailijan paratiisi. Bkk vaan niin iso, että se on rasittava. matkoihin menee tajuttomasti aikaa ja jokapaikkaan on pitkä matka. Kuumuuden ja tukahduttavan huonon, saasteisen ilman takia ei jaksa kvellä eikä siellä edes näy koskaan aurinko, aina on sasteusva edessa. Siellä on mukavinta shoppailla vaikka MBK tavaratalossa (halpa kansan tavaratalo, ei merkki kammaa), eli ilmastoidussa rakennuksessa. HuaHinissa jaksaa kävellä kauppakaduillakin.

Kaikenkaikkiaan me pidimme HuaHinistä, mukavan rauhallinen ja sopivan kokoinen paikka. Tarpeeksi iso, jotta kaikki löytyy, niin peni, että sen saa nopeasti haltuun ja hyvin selkeä. Toisaalta Pattaja on ainoa paikka Thaimaasa, jota en rakasta ja siitäkin omalla tavallaan pidän. Ja kyse on siis Pattajan keskustasta, Jomtien ja Rayong on jo ihan eri juttu.

Meillä on erittäin hyviä kokemuksia katukojujen ruoista! Ei koskaan ole ollut mitään vatsapöpöjä, paitsi miehellä kerran Portugalista ihan kunnon ravintolasta sai jonkun, mutta siis Thaimaan katuruokaloilla on hyvä maine! Kannattaa tutustua!Lastenvaatteita löytyy hyvin Bangkokista, Siam discovery Centerissä on Lapsille oma kerros, World Central Plazassa on kaksi Japanilaista tavarataloa, Isetan ja Zen, joissa kivoja lastenvaatteita (ja leluja), Myös MBK:ssa on Tokyo- tavaratalo, josta löytyy kivat lastenosastot. Nuo ovat siis mun lempparit! =) Katujen varsilta ja iltatoreilta löytyy sitten enemmän kesävaatetta ja on aika kirjavaa.. =)

olen käynyt thaimaassa useasti ja huahin ei lukeudu mielestäni niihin parhaimpiin lomakohteisiin. jos thaimaata ei ole muuten nähnyt niin yleensä huahinista tykkää. mutta jos muuta maata ja saaria on nähnyt niin tietää että maasta löytyy todellisia paratiiseja. bangkok on suosikki shoppauskaupunkini. edulliseen hintaan löytää hyvää tavaraa, kannattaa muistaa tinkiä! tarkkana kannattaa olla taskuvarkaiden varalta ja varovainen liikenteessä. varovaisuus liikenteessä päätee myös huahiniin. rokotukset kuntoon ja jos on tupakkaihmisiä kannattaa olla varsinkin bangkokissa tarkka missä polttaa ettei joudu vaikeuksiin virkavallan kanssa. käteistä kannattaa olla mukana sekä luottokortti. kortti siltä varalta jos käy niin köpelösti että käteiset varastetaan niin saa nostettua automaatista. visa ja visaelektron toimii. ja muistakaa hymyillä! ärsyyntyä ei kannata mistään vaikka vastoinkäymisiä tulisi koska muuten menetät kasvot.......

Bangkokissa kävisin temppeleissä ja joella. Ilmastoitua shoppailua, kiitos. Älä kuitenkaan osta matkalaukkua täyteen vielä täältä, vaan jätä Hua Hinin markkinoillekin tilaa.

Hua Hinissa ranta paranee länteen päin mennessä, siis kannattaa kävellä keskustan kohdalta edes pari sataa metriä, niin ei enää ole niitä kiviä eikä tungosta. Vesi on kyllä turkoosia, mutta se on hieman hiekan/saven sumentamaa. Oikein sopivaa kyllä.

Ollaan oltu Hua Hin Marriotissa, jolla omat lepotuolit ranalla ja sopivan rauhallinen ja puhdas alue. Siitä sitten voipi kävellä vaikka kuinka pitkälle, tai vaikka ratsastella poneilla, joita siellä vuokrataan.

Hua hin on paikallinen Lahti: sopivan kokoinen pikkukaupunki. Siisti, ei tyttöbisnestä, yötoreja useammassa paikassa. Tuktukilla pääsee halvalla paikasta toiseen. Sieviä ja kiintoisia vanhan elämän muistoja: rautatieasema, rautatiehotelli, kuninkaan palatsi, jne.TÄRKEIN VINKKI: OTA MUKAAN VAIN TYHJÄ MATKALAUKKU! ÄLÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA KANNA SINNE KESÄVAATETTA SUOMESTA. MITÄÄN PITKÄHIHAISTA/LAHKEISTA SIELLÄ TAAS EI TARVITAKAN.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat