Vierailija

Täytyisi miettiä valmiiksi ennen pennun tuloa.. eli lähinnä sitä miten pentu kannattaa totuttaa, pitäisikö ulkoilu ajoittaa juuri ennen lähtöä vai lähteä petistä suoraan aamulenkille, sitten aamupalat ja muut valmistelut ja töihin..Fakta on se että pentu joutuu päivisin olemaan 8-10h yksin. Aamulla tarkoitus tehdä pienehkö (sitten kun varttuu niin pidempi) aamulenkki ja mahdollista sitten taas kun tullaan töistä. Plus siihen vielä iltalenkki/vapaata juoksentelua & leikkiä joskus ennen nukkumaanmenoa (ennen klo 22).

Kommentit (3)

sitten aamuruoka, sitten kakkalenkki mahdollisimman viime tippaan, että yksinolo jää lyhyeksi.Sanomalehtiä lattialle, kun olette poissa ja heti kotiin tultua samalla ovenavauksella pissalle. Sitten ruokaa ja pidempi lenkki.Muuten koira noudattaa perheen rytmiä, koska on laumassa alinna.

Ja sitten vähän saarnaa perään. Jos ei ole mahdollista olla kotona juuri perheeseen tulleen pennun kanssa edes muutamaa viikkoa ennen töihin menoa, ei mielestäni ole reilua pennulle ottaa sitä ollenkaan. Pennulle pitäisi antaa aikaa tottua uuteen perheeseen ja ympäristöön ilman että se heti jätetään tunneiksi yksin. Jos tilanne on kuitenkin tämä, niin ei pidä rankaista pentua siitä että se ikävissään tekee pahojaan ja pissii ja kakkii joka paikkaan. Pieni pentu kun ei koko päivää jaksa olla tekemättä tarpeitaan.Ja jos koiralla sitten myöhemmällä iällä esiintyy ns. luonnevikoja, voi niistä syyttää vain itseään. Ajattele asiaa vaikka näin: jättäisitkö pienen vauvan yksin kotiin 8-10 tunniksi päivässä, tai leikki-ikäisen? Vaikutukset ovat samat, koirasta kasvaa sosiaalisesti rajoittunut ja tottelevaisuuden kanssa on suuria ongelmia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Täytyy huomioida että lemmikki on myös perheenjäsen ja kohdella sitä myös siten.Itse otin alkuvuodesta koiranpennun kun tiesin olevani kotona puoli vuotta ja sen jälkeen olikin hyvä jättää pikku hiljaa poika yksin kotiin,aluksi totuttellimme sen olemaan lyhkäsempiä aikoja ja nyt onkin sitten ihan täysiä päiviä (8h) yksinään ja mitään pahoja ei ole tehnyt, lenkkeilen sen kanssa sit iltaisin pitkiä matkoja.Muistuttaisin siitäkin että koiran pitäminen on todella vastuullista ja siihen kuuluu myös niitä ikäviäkin asioita, kuten ulkoiluttaminen säällä kuin säällä ja halpaa lystiä ei myöskään koiran pitäminen ole, eläinlääkäreillä on aika kovat taksat.Mutta se mitä kysyit, koira totutetaan ihan siihen teille sopivaan päivärytmiin. Ja säännölisyys on siinäkin hyvä kuten lapsillakin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat