Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Alan olla jo zombie itsekin, 1v huutaa yleensä aamupäivän, heti herättyään alkaa kitistä. Ei viihdy kauaa sylissä, ei lattialla, ei syöttötuolissa eikä halua touhuta. On tosi levoton ja ei hetkeäkään rauhassa missään. Pyörittää päätä puolelta toiselle ja heiluu koko ajan jotenkin.

Yleisesti ottaen koko päivän on tosi kärttyinen ja kulkee perässäni tai tyhjentää kaappeja tai kiipeilee pöydälle tai milloin mihinkin. Huutaa perääni jne.

Onko tämä normaalia 1vuotiaan käytöstä?! Alan olla jo huolissani!!

Kommentit (16)

ja huutaa sylissäkin. Ei ole korvia rapannut. Enkä ole käyttänyt lääkärissä vielä... On todella vilkas lapsi ja ei pysy paikoillaan juuri hetkeäkään.

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

juuri noin alkaa oireilu, ja juuri tuossa iässä alkaa " sulkeutua" omaan maailmaansa. Varsinkin tuo heijaaminen ja pään pyörittely kuulostaa pelottavan tutulta. Ärtyisyys juontaa siihen, että lapsi ei osaa enää ottaa kontaktia. Olen työskennellyt autististen lasten parissa Sofianlehdossa.

Enkä keksi mitään syytä siihen. Jatkuvaa kitinää ja kiemurtelua, huutoa ja levotonta räpeltämistä. En usko että olisi kipeäkään kun tätä ollut kuukausitolkulla jo. Omat mielialat ei omasta mielestäni vaikuta. Vaikka itellä oisi kuin levänny olo ja hyvä olla niin lapsi vaan raivoaa. No, äkkiä siinä kyllä omakin olo menee tuskan puolelle.

Enkä vieläkään tiedä mikä sillä on, mutta normaalia tuo ei ole. Ensin on tutkittu allergioita, mutta mitään ei ole löytynyt. Ollaan silti varmuuden vuoksi rajoitetulla ruokavaliolla. Sitten vain päättelin, että lapsella on vaikea temperamentti. Mutta nyt viimeiseksi on kuitenkin noussut myös ajatus, josko nuo lapseni piirteet olisivatkin lieviä autistisia piirteitä. Selvittely jatkuu...Meillä siis ollut aina vähäuninen lapsi. Vauvana valvotti aamuviiteen, nyt nukkuu jo yöllä 8 tuntia. On hyvin arka ja äidin puntissa roikkuja. Parkuu kovaa pienimmästäkin asiasta, esim. jos äiti menee vessaan. Hoidossa osaa huutaa niin kauan, kunnes haen pois, eli ei rauhoitu, kun äiti katoaa näkyvista. Nukkumaan käymistä osaa vastustaa tolkuttomasti ja joskus nukuttaminen vie 2 tuntia. Videoita tykkää kyllä jo katsella vaikka monta tuntia, jos vaan annan.

Meillä poika kans temperamenttinen, liikkuvainen, välillä kitisee paljon. Mutta allergioiden paljastuminen toi todella rauhalliset yöt, sitä ennen oli tosi rauhaton. Nyt kitinääkin on kuitenkin paljon vähemmän kuin ennen kun oli aina vatsa kipeä :/

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat