Seuraa 

Gallupinomaisesti ajattelin kysäistä, miten pitkään teidän muiden hyvin varhain syntyneitä vauvoja on pidetty sairaalassa, mistä kotiutuminen loppuviimeksi oli kiinni, ja minkä ikäisiä ja kokoisia vauvat ovat kotiutuessaan olleet?Meillä kaksospojat syntyivät kesäkuussa rv 24+1, 790 ja 810 g, nyt biologista ikää rv 37 ja painot aika tasan 2000 g. Kotiutuminen ei vielä lähimaillakaan, " vasta" 3 kk sairaalaelämää takana. Projektina on " jouluksi kotiin" ... :) Tällä hetkellä maitoannokset noin 8 x 30 ml, syövät (liiankin) innokkaasti pullosta, ja happiviiksillä lisähapen tarve max. 30 %. Silmäkontrolleja vielä tiheään tahtiin. Niiden loputtua odottelemme siirtoa keskussairaalaan lähemmäs kotia, joten vielä ei osaa sanoa, mitkä tulee sitten kotiutumista lähempänä olemaan ne kriittiset asiat.terveisin Tiikeriankka + pojat s. rv 24+1Kommentit (9)

Poika syntyi rv26+4, 650g. Kotiin pääsi päivää ennen laskettua aikaa, kun painoa oli 2440g ja pituutta 43cm. Calmette annettiin sairaalassa. Mitään suuria ongelmia ei ollut, joten odoteltiin vain apneoiden loppumista ja nenämahaletkusta pääsemistä.

Meidän kaksostytöt (-03)syntyivät myös RV 24+1,painoivat 690g ja 815g.Kun päästiin nenämahaletkuista ja opittiin syömään ilman hengityskatkoksia ja kaikki oli muuten ok,saatiin kotiinlähtölupa,viikkoja oli 39.Painot silloin 2kg ja 2,2kg! Ja tietty kasa erilaisia vitamiineja+ravinteita mukaan.Calmeten saivat lähtöpäivänä.Silmä- ym.kontrolleissa käytiin kotoa käsin.Nyt on kaikki muuten loistavasti,mutta toisella tytöistä on keskosuudesta aiheutunut kuulovamma,eli käyttää molemmissa korvissa kuulokojeita,mutta ONNEKSI kuulee niillä suht hyvin...

Tsemppiä teille,vielä se kotiinlähdön aika koittaa......ja sitten se vipinä alkaa..... ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

meidän tyttö syntyi rv 24 ja oli 460g / 27cm. Yliopistosairaalassa oltiin 4kk jonka jälkeen keskussairaalaan lähemmäs kotia. Siirto onnistui koska osasi syödä pullosta ja hapen tarve oli enää viiksillä sekä lämmön osasi pitää aika hyvin jo :) Tässä sairaalassa olitiin vielä 2kk lähinnä opettelemassa ruokailua ja viiksetkin piti jättää sairaalaan.Kotiin päästessä oli monen moista lääkitystä matkassa ja spirakone myös. Tarkastuksia oli keskussairaalassa alussa viikoittain koska tytöllämme oli sydämessä reikiä sekä silmiä kontrolloitiin. Lasketusta ajasta 2v tyttö todettiin terveeksi ja ajallaan kehittyneeksi -> ei enää sairaalatarkastuksia, normaalit neuvolat vaan :)Tsemppiä teille :) maasta se pienikin ponnistaa :))

Kerroit että pääsitte kysistä nyt pois. Meidän pikkuisen pojan hoito kestää vielä " jonkin aikaa" teholla. Poju syntyi rv 23+6 (610g,30cm)

Olin näkevinäni huoneessa myös kaksoset,joilla oli ihanat nimipeitot keskoskaappien päällä.... oonkohan samoissa henkilöissä? :)

tanitar:

Lainaus:


Kerroit että pääsitte kysistä nyt pois. Meidän pikkuisen pojan hoito kestää vielä " jonkin aikaa" teholla. Poju syntyi rv 23+6 (610g,30cm)

Olin näkevinäni huoneessa myös kaksoset,joilla oli ihanat nimipeitot keskoskaappien päällä.... oonkohan samoissa henkilöissä? :)
Heippa!Juu, ihan oikeissa kaksosissa olet. :) Ja teidän poitsulla on auto kaapissa, eiks niin? Meinasinkin monesti tulla juttusille, mutta tuntui, että ei sopivaa hetkeä sitten tullut, ennen kuin yhtäkkiä pojat olikin siirretty väylälle. Jos haluat kirjoitella, mun osoite on kermitsi@gmail.com.Tsemppiä teillekin jatkoon!Tiikeriankka ja pojat

Meidän poika syntyi viikolla 25+2, mitat 680g/33cm. Kotiin pääsi kuukausi lasketun ajan jälkeen mitoissa 2935g/48 cm. Mukana seurasi liuta lääkkeitä, jotka sitten pikku hiljaa jäivät pois. Nyt virkeä 1,5-vuotias vesseli. Keskosuudesta johtuen erittäin hoikkarakenteinen. Kuulotutkimukset vielä kesken.Voimia teille vanhemmille!

RauPotar:

[quote]


meidän tyttö syntyi rv 24 ja oli 460g / 27cm. Yliopistosairaalassa oltiin 4kk jonka jälkeen keskussairaalaan lähemmäs kotia. Siirto onnistui koska osasi syödä pullosta ja hapen tarve oli enää viiksillä sekä lämmön osasi pitää aika hyvin jo :) Tässä sairaalassa olitiin vielä 2kk lähinnä opettelemassa ruokailua ja viiksetkin piti jättää sairaalaan.Hei! Näyttäisi, että vähän samaa rataa meilläkin mennään, nimittäin

meidän pikkuiset pojat tekivät tänään elämänsä ekan automatkan, ambulanssikyydillä KYS:stä Mikkelin keskussairaalaan! Viimein saatiin lupa siirtyä sinne jatkamaan kasvamista (pojilla painoa nyt noin 2,2 kg, laskettuun aikaan vielä 10 päivää). Tarkat silmäkontrollit jatkuvat edelleen täälläkin ja pari reissua takaisin KYS:iin on kyllä ohjelmassa, mutta toivottavasti ei tulisi äkkilähtöjä niiden lisäksi. Pojat syövät rinnalta ja pullosta, toisella on viikset, mutta ei varsinaista lisähappea enää juuri tarvitse, tosin molemmat hotkivat ruokansa niin vauhdilla, että se joskus kasvattaa hapentarvetta hetkellisesti. Totutellaan nyt tähän olotilaan ja sitten aletaan pikku hiljaa miettiä kotiutumista!

kotiin päästessä olikin kokoa jo melkein 6 kiloa :)

sairaalassa 6,5 kk,kotin saimme lisähapen kanssa omasta aloitteesta.

niin ja ikää oli pojalla tuolloin 6,5 kk ja korjattua ikää sen 3kk


Mie lähtisin veikkaamaan, tuota 2,5 kg, se oli ennen rajana esim. calmetoinnin takia, mutta varmaan vielä nytkin vaikka ei calmetoidakaan. Meillä oli ainakin näin.

Kriteerit taitavat olla syömisen osaaminen pullosta n. 60 ml/krt.

Paino n. 2,5 kg ja lapsen muutenkin hyvinvointi. Näin meni meillä. Poika syntyi rv. 26+5 1150g. Pääsi noin kahden kuukauden kuluttua kotiin, kun nämä edelliset ehdot täyttyivät. Poika tällä hetkellä kohta 4kk!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat