Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kampylobakteeri ulkomaan tuliaisena! Onko muita saman popon kiusaamaksi joutuneita? Tarvitsiko ab-hoitoa? Kuinka pitka sairasloma?

Vierailija

Kommentit (16)

jossa olin 5 pv. Aiheutti tulehduksen paksusuoleen.

Minulle tuli ihan Suomesta.

Epäilen, että tuli RAXista koska kävin siellä yksinäni vähän ennen syömässä, muutoin söin ihan tavallista kotona tehtyä ruokaa, eikä meillä sairastunut kukaan muu..

usein myös oksentemista ja erittäin rajuja vatsankouristeluja ja usein johtaa myös sairaalahoitoon ( tiputukseen ) .Jälkitauteina näyttää olevan juuri edellä kuvattu reaktiivinen artriitti ja eräs ohimenevä halvausoireyhtymä. Hui.. Minulle aloitettiin kovan kuumeen vuoksi valmiiksi jo ab, mutta se menee nyt sitten vaihtoon taudinaiheuttajan selvittyä. Oma tautini tuli Riiasta.

Ensimmäiset 2 ab-kuuria eivät auttaneet kunnolla joten sairastin yhteensä 3 viikkoa... Korkea kuume ja ripuli olivat oireina joten olin aika heikossa kunnossa parantumisen jälkeenkin.

että sen perusteella olisin osannut alkaa hoitoon hakeutumaan. Mutta se meni niveliin!!!! Oli kaikki nivelet turvonneena ja kipeenä, reuma tutkittiin ja kaikkea muutakin, en pystynyt kävelemään enkä muutenkaan juuri liikkumaan. Mutta ainoa, mikä löytyi, oli kampylobakteeri! Antibiootti kuuri auttoi, jo eka. Etelästä oli tullut.

En muista tarkkaan sairaslomaa. Olin ensin sairaana noin viikon ennenkuin diagnoosi selvisi. Sitten kun sain lääkkeen, nopeasti parani. Ranskasta sain bakteerin.

Tsekeistä lomatuliaisena kova kuume, vatsakivut ja julmettu ripuli nyt kestänyt 2 viikkoa, eikä loppua näy.  Lääkärin mukaan pitää vain odottaa, että menee ohi. Ei antibiootteja.  Ainakin nyt aluksi 2 vko saikkua. Perä alkaa olla jo vereslihalla...

hyvästi epäterveelliset bakteerit

Minä sain  kambylo-bakteerin Puolasta tai Latviasta. Söin molemmissa paikoissa. Uskaltaako enää sinne suuntaan mennä?

Olen suomalainen

Vuonna 1996 kesällä kotipaikkakunnallani ennen Utin juomavesiputkiston liitäntää samea juomavesi tuli läheisen sikalan takaa.Omistin kissankin  tai ruoan kautta sain Kampylobakteerin. Leikattiin umpisuoli ja olin 4 päivää tiputuksessa. Heikoksi veti Hui mikä tauti ja kotiin antibioottikuurin kanssa.

Vierailija

Kreikan loman loppuvaiheilla iski, ja kyllä pisti kyseinen bakteeri bileet pystyyn suolessa. Illalla alkoi syömisen yhteydessä kummallisesti jomottamaan vatsaa - ei häirinnyt liiemmin ennen nukkumaan menoa.
Yöllä heräsin oksentamaan ja siitä se ripulointikin sitten alkoi. Arviolta 10 kertaa päivän aikana sitä kävi tyhjentämässä - joskin pelkkää kellertävää vettä tuli. Vatsakivut varsinkin öisin meinasivat vetää tajun pois. Kuumetta ensimmäisenä kahtena yönä. Vatsakivut tulivat ja menivät ja tulivat ja menivät ilman mitään säännöllisyyttä - välillä parikin tuntia ilman kipuja, mutta yhtäkkiä saattoi vartin koskea niin että vääntelehtii kippurassa.
Nyt melkein kaksi viikkoa sen alkamisesta ja vieläkin tuntuu että olisi vatsalihakset jännittyneet melkein jatkuvasti, ja välillä sattuu ärsyttävästi. Ei paljon, mutta niin että huomaa.
Lääkäri Kreikassa pintapuolisesti ihmetteli ja vähän näpräsi vatsan aluetta - "diagnoosiksi" mahakatarri, itse arvelin olevan jotain muuta kuten ruokamyrkytys tjsp.
Ulosteen bakteeriviljelyssä ja verikokeissa käyty - viljelystä selvisi tosiaan tuo kyseinen nilkki.

Uusimmat

Suosituimmat