Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Onko jotain joka olisi joutunut huonoihin väleihin jonkun " hiekkispiiriin" kuuluvan äidin tai isän kanssa? Miten tilanne lauennut?Mulla on sellainen tilanne akuuttina päällä ja jotenkin paha mieli tulee kun ei itseä haluta mennä kyseisen äidin kanssa hiekkikselle yhtaikaa, lapselta kuitenkaan ei viitsi kieltää niin hammasta purren olen mennyt mutta todella epämukavaa se on... Muiden pihapiirin ihmisten kanssa hyvät välit kyllä, tämä yksi vaan ihan omalla käytöksellään (haukkumalla minua ja perhettäni) aiheuttanut tämän. Jotenkin harmittaa että muut pihapiirin äidit eivät ota kantaa vaikka eipä se kai heidän asiansa ole eivätkä välttämättä tiedäkään ainakaan totuutta tästä välikohtauksesta. En haluaisi itse luovuttaa!

Kommentit (20)

Tupakointi ei ole kenenkään henkilökohtainen asia, kun passiivinen tupakointi on vaarallista! Ihan oikein sanoa tuosta asiasta, etenkin lasten hiekkalaatikolla! Mielestäni asiasta voi huomauttaa myös bussipysäkeillä ym. paikoissa, joissa se on kiellettyä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

jos joku tupakoisi leikkipaikalla lasten ollessa siellä. Ja jos ei tupakoitsija tumppaisi savukettaan tai siirtyisi sivummas, saattaisinpa jopa auttaa häntä siinä :)

Mutta itse menisin vain pihalle ja olisin niin kuin mitään ei ois tapahtunutkaan. Mitään ystäviä teistä ei tarvi tulla, mutta kai nyt saman hiekkalaatikon reunalla pitää sentään pystyä istumaan jos lapset tykkäävät leikkiä yhdessä.Saattaahan se olla että sitä toistakin harmittaa ja kaduttaa, ehkäpä pyytää vielä anteeksi?Täällä vallitsee käsitys, että kun on äiti, niin omat tunteet voi heittää romukoppaan ja ajatella vain lastaan. No, se ei aina toimi.Kurjaa tietty, jos lapsen kaverit ovat juuri sillä hiekkiksellä. Kyse taisi olla teidän pihastanne? Mikään muu hiekkis, esim. leikkipuistossa ei sitten tule kysymykseen? En mäkään kyllä ehkä antaisi jonkun ilkimyksen ajaa mua pois omasta pihasta...

sitten niin, että menin muualle leikkimään lasteni kanssa ja annoin heidän jäädä pihaamme. Jos joskus kävi niin,että yhdessä oli siinä hiekkiksellä oltava, niin olin ja vahdin lapsiani ja lähdimme sitten siitä pois, jos omat lapseni leikkivät liian rajusti. Välillä kannoin lapset sisälle ja pyysin anteeksi käytöstä.Meillä tilanne ' tulehtui' kun tämä toinen äiti kävi 3 vuotiaaseen tyttööni käsiksi ja ravisti hartioista hiekkalaatikolla, kun tämä viskasi hiekkaa vähän vanhemman pojan päälle. Itse olin vauvaa rauhoittelemassa sivummalla. No, kysyin kyllä että mikä tilanne siellä oli, mutta kaikki oli kuulemma ok. tämän toisen äidin mukaan. Tyttäreni kyllä varoi tuota äitiä vähän aikaa. Nämä lapset kun tykkäsi leikkiä toistensa kanssa ja itse toivoin loppuun asti, että kaveruus säilyisi.Kannatta puhua tai edes yrittää, niinkuin itse tein, vaikkei sillä ollut lopulta merkitystä. Ihmiset on vain erilaisia, samoin elämäntilanteet.Nimimerkki: 3 pienen mamma

Vierailija:

Lainaus:


Minä en ymmärrä, sinähän itse aloitin nipottamisen. Tupakointi hiekkalaatikolla on henkilökohtainen asia.Itse keräilen lapiolla tumppeja roskiin puistossa, mutta en ikinä puuttuisi toisen tupakointiin.Ex- tupakoitsija.
vaikken jostakusta naapurista pitäisikään. Ja hänen lapsiaan kohtelisin ihan niin kuin muitakin lapsia, koska eihän se ainakaan heidän vikansa ole.Tervehtisin enkä lähtisi puimaan kenenkään kanssa yhtään mitään.2

Minä en ymmärrä, sinähän itse aloitin nipottamisen. Tupakointi hiekkalaatikolla on henkilökohtainen asia.Itse keräilen lapiolla tumppeja roskiin puistossa, mutta en ikinä puuttuisi toisen tupakointiin.Ex- tupakoitsija.

Olen useamman kerran itsekin huomauttanut lasten läheisyydessä tupakoimisesta ja pyytänyt joko lopettamaan sen tupakoimisen tai siirtymään siksi aikaa kauemmas. Ainakin vielä on asiallisiin pyyntöihin suhtauduttu ihan ok. Ja olen minä myös kehoittanut kytkemään pihassamme juoksevat koirat kiinni ja välillä on saanut haukut niskaan, mut onpahan lapset ehjiä eivätkä pelkää koiria.Se, että olet nyt yksin tuon asian kanssa on vain siedettävä. Vaikka jostain asiasta ollaan porukalla niin samaa mieltä, niin tosipaikan suhteen ollaan kuin kusi sukassa; eli harva meistä uskaltaa seistä sanojensa/tekojensa takana. Älä siis turhia murehdi mitä se toinen äiti on sinusta puhunut. Ole oma itsesi jatkossakin ja tee/toimi omantuntosi mukaan - eiköhän ne toisetkin pihan äidit osaa arvioida kuka on minkäkinlainen ja kenen kanssa ovat jatkossa tekemisissä. Ketään ei voi pakottaa itsestään tykkäämään.Vaikka se piha on sinunkin perheesi ja voit periaatteessa pitää kiinni oikeudestasi olla siinä, niin voisi tehdä hyvää olla välillä toisissakin leikkipaikoissa. AIka tekee tehtävänsä ja kenties tuo toinenkin äiti on tajunnut menneensä liian pitkälle. Nyt vain ei hänellä keinot ja uskallus riitä anteeksipyyntöön. On hän silti sinua kuunnellut kun ei enää tupakoi hiekkalaatikolla ja sehän oli se sinun alkuperäinen toiveesikin.Anna ajan kulua ja mieti, kannattaako sitä ' jäätävää ilmapiiriä' sietää; tee aloite ja yllätä se toinen äiti- puhukaa asia pois päiväjärjestyksestä. Ja vaikkei se tuottaisi tulosta, olet kuitenkin yrittänyt parhaasi. Samainen ajatus lohduttaa omassakin tilanteessa.Tsemppiä!

ts. ovat tyytyväisiä että teit likaisen työn heidän puolestaan. Näin se menee työpaikoillakin. Kaikki ovat uýhtä mieltä jostain epäkohdasta, mutta se, joka tekee jotain asian korjaamiseksi, saa yksin kärsiä mahdolliset seuraukset.Kyllä ne muut äidit tietävät miksi se toinen teitä haukkui, joten sen voit jättää omaan arvoonsa.

että lasten leikkipaikalla ei tupakoida!! Eikä siellä pidetä koiria tai kissoja vapaana juoksentelemassa. Eihän niitä eläimiä muutenkaan saisi pitää irrallaan taajama-alueella!

Kiva kuulla että muillakin on ollut samanlaista tuskaa.Minua just eniten harmittaa tuo että helppohan olisi lähteä johonkin muualle leikkimään vaikka leikkipuistoon kun lapsikin on niin vanha että siellä pärjäisi, mutta en halua antaa kenenkään ajaa minua omasta pihasta, ja tosiaan lapsella on kavereita tässä. Meidän taloyhtiön piha siis kyseessä.Tilanne takana on se että huomautin tälle äidille kun hän aika törkeästi rikkoi taloyhtiön järjestyssääntöjä (tupakoi hiekkiksellä ja tumppasi siihen). Aiemmin oli siinä pihalla puhuttu aiheesta muiden äitien kesken monet kerrat ja yritetty nätisti vihjata hänelle mutta hän ei mitenkään muuttanut käytöstä. Hän sitten siitä rupesi henkilökohtaisuuksiin ja haukkui minut ja perheen (kyttääjiksi, lapsen ominaisuuksia halveerasi jne).Niin olen toiminut että en ole hänen kanssaan mitään puhunut sen koommin... Eikä ole hänkään, pelkäsin kyllä aluksi että hän jatkaa naljailua joka kerta kun pihalle mennään, tästä nyt pari viikkoa aikaa. Anteeksipyyntöä odottelin alkuun, mutta sitä ilmeisesti ei ole tulossa. Tupakointi on kyllä onneksi jäänyt.Ei se vaan oikein tunnu kivalta istua kahta-kolmea tuntia päivittäin siinä jäätävässä ilmapiirissä. Harmittaa jotenkin että vaikka kaikki pihalla olivat yhtä mieltä että tuo tupakointi ja ennen kaikkea tumppaaminen lasten hiekkikselle pitää saada pois niin minä joudun nyt yksin seurauksia kärsimään. Ei varmaan olisi pitänyt mennä mitään sanomaan alunperinkään. Ja kun muille pihan perheille en tästä purkauksesta ole viitsinyt mennä itse avautumaan, niin he varmaan arvelevat että minä olen nyt tässä se töykeä, tiedä häntä mitä tuo äiti on edes kertonut. ap

lastenleikkipaikalla. Itse nostan hattua niille tupakoitijoille, jotka ottaa huomioon toiset ihmiset ja varsinkin pienet lapset, jota ei itse ymmärrä ' pasiivisesta tupakoimisesta' tuon taivaallista. Ja onhan lapsissa ja aikuisissa paljon mm. astmaatikkoja, joille tupakansavu ei tee hyvää.Hyvää syksyä sinullekin ja iso plussa siitä, kun keräät tumpit roskiin!!!

Muille ei mun mielestä tarvii alkaa mitään selittelemään.Minkälaisia asioita on sanonut ja kenelle? Jos nyt on kyse jostain " silläkin niin vanha mies" , niin toimisin kuten kirjoitin. Jos taas kertoo pihalla miehesi istuvan vankilassa 15murhasta...

Olipa tosi kiva kuulla ystävällisiä sanoja aiheesta :) Mieskään ei ole oikein muuten osannut lohduttaa kuin että hän on kyllä samaa mieltä minun kanssa ja pitää puoliani. Kiva että joku ymmärtää! ap

Useinhan se menee just noin, että selän takana ihmiset uskaltavat valittaa, mutta eivät suoraan. Mutta itse asiasta ovat varmasti samaa mieltä. Heillä on kuitenkin oikeus olla ottamatta kantaa. Ehkä he tietävät, etteivät kestäisi olla sinun asemassasi. Suo se heille.Hienoa, että mies tukee sinua. Mutta älä tee tästä asiasta " härkästä" , tyyppi lopetti röökaamisen hiekkalaatikolla eli sinä voitit. Tuskin tuollainen tyyppi anteeksi pyytelee!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat