Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Eli tuossahan tuo tulikin. Ihanat syyssäät ja kuralammikot, tyttö sai kumisaappaan irtoamaan isossa lammikossa ja nyt on saapas sisältäkin aivan litimärkä. Kuinka siis kotikonstein saisi mahdollisimman kuivaksi?Eena

Kommentit (5)

Viime talvena poika kasteli pariin otteeseen kenkänsä ihan kokonaan. Hiustenkuivaajalla yritin saada kenkiä kuivaksi, mutta siinä oli kyllä melkoinen työ. Seuraavana päivänä marssin kauppaan ja ostin kengänkuivaimen. Kuivain maksoi muutamia kymmeniä euroja, ostin omani Gigantista.Jos kuivainta ei halua hankkia, pistäisin luultavasti saunan päälle ja kengät sinne kuivumaan. Hiustenkuivaajalla homma on tosi rasittava, jos kengät ovat läpimärät. Meillä ainakin hiustenkuivaaja ylikuumeni useaan otteeseen, kun ilma pitää kuitenkin saada menemään suht läheltä kenkää :(.

saappaan oikea kuivausasento on pystyssä tai vähän etukalleen niin, että kannan alle asetaan pieni koroke (vaikka tulitikkulaatikko) jolloin kanta on vähän etuosaa korkeammella.

Kuiva lämmin sauna hyvä paikka, takan reunus jos takka ollut lämmin, uunin päällinen, kylpytila jossa lattialämmitys, lievästi lämmin patteri vähän aikaa = alta tulee lämpöä joka nostaa kosteutta sit pois saappaasta haihtuen ylöspäin. (haihtumisen takia saappaan suu ei saa olla alaspäin!)Sanomalehti imee pahinta kosteutta pois hyvin alkuunsa ja sit hyvä ilmakuivaus päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuosta kuivaimesta vielä. Meillä on siinä muistaakseni kuusi suulaketta, jotka laitetaan kengän sisään. Laitetta voi siis käyttää hyvin myös esim. hanskojen ja sukkien kuivaamiseen.

Meillä ainakin kotona (siis kun olin itse lapsi) tungettiin märät kumpparit täyteen sanomalehtipaperia ja se kosteus imeytyy niihin. Ei ainakaan muistaakseni liannut kumppareita (sopiihan sanomalehti jopa pestyjen ikkunoitten kuivaamiseen)Jotenkin tuntuisi että tuo hiustenkuivaaja saattaisi pehmentää sitä kumia, jos siis kuumalla puhaltaa.-minskuliina

Ekana tuli mieleen hiustenkuivain. Tietysti, jos on kuivauskaappi, niin sinne vaan. Mutta itse yrittelisin hiustenkuivaajalla tai muulla tuulettimella saada saappaassa ilman kiertämään (ja tietysti pohjalliset ym. pois, että saapas on tyhjä).

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat