Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Olemme menossa ensimmäistä kertaa uimahalliin ja olisin kysynyt, että mitä tämän ikäiselle laitetaan " päälle" ? Siis pidetäänkö vaippaa, jos sattuu kakka tulemaan? Olen nähnyt jossain myytävän myös ns. uimavaippoja...mitä eroa tavalliseen vaippaan? On nyt vähän hassuja kysymyksiä, mutta kun ensimmäistä kertaa olemme menossa niin tälläiset mieltä askarruttaa :)

Kommentit (13)

Meillä tyttö oli noin 1 v kun mentiin ekan kerran uimaan. Ei ollut vaippaa/ uimavaippaa. Ostettiin lahkeellinen uikkari jos vaikka sattuu tulemaan vahinko, mutta sellaista ei ole koskaan tullut. Lahkeellisesta uikkarista ei pitäisi vahingon sattuessa kakan luiskahtaa veteen niin helposti, tiedä sitten. Tyttö on melkein 2 ei ole kuiva, eikä käytetä vaippaa uikkarin alla edelleenkään. :) Mukavaa uintireissua

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja ei ollut mitään uimavaippaa. Ei tuo veteen kakkaa (kakkaamiseen tarvitsee oman rauhan ja sopivan asennon, ei vedessä onnistu). Kyllä meillä oli vain uimapuku ja kellukkeet (lapsi ei tykännyt että joku piti sylissä, joten sai lillua kellukkeilla).Toiset pitävät liukkaalla lattialla suihkun puolella kai pienillä liukuestesukkia, mutta meillä ei tälläisiäkään käytetä. Pidetään vain tiukasti kädestä kiinni ettei liukastu.

Tyttömme meni vauvauintiin 3kk vanhana, käytiin vuoden ajan kerran viikossa uimassa. On nyt 1v6kk ja käymme usein uimahallissa eikä ole koskaan vieläkään kakannut altaaseen. Koskaan emme ole käyttäneet mitään uimavaippoja.Vauvauinnin vetäjät kertoivat että on todella harvinaista että lapsi kakkaisi uinnin aikana. Lahkeelliset uikkarit on kyllä hyvä olla.Toki kannattaa mennä uimahalliin mieluummin kakan jälkeen kuin ennen, siis jos lapsella on säännöllinen kakkaamisrytmi.Uimahallien lattioiden liukkaudessa on eroja. Toisissa halleissa on todella liukas lattia esimerkiksi suihkujen luona, toisissa taas laatat eivät ole liukkaita. Meillä ei ole koskaan ollut liukuestesukkia jalassa, mutta ne on varmaan ihan hyvä ottaa, jos lapsi ei ole tottunut kävelemään liukkaalla laatalla. Kahluualtaiden pohja on usein metallia ja nypytetty, joten siellä ei juurikaan liukastu. Lastenaltaan pohja on yleensä 1,5 vuotiaalle liian syvällä joten siellä ei kävellä.Suihkusta altaaseen ja altaiden välillä kannattaa kantaa lasta, jottei ota jalkoja alleen ja kaadu/vahingossa juokse altaaseen. Lapsen perässä juokseminen uimahallissa ei ole aikuisellekaan vaaratonta :-)Mukavia uintihetkiä!Pauliina

Moi!Uimavaipat ovat hyviä tuonne, sillä ne on suunniteltu juuri niin, että pitävät " roskat" sisällä... Eivät kuitenkaa ime nestettä ja siksi ne eivät turpoa niinkuin normaali vaippa.Uimavaipat ovat muuten kuin normaalit housuvaipat, eli helppo pukea päälle ja riisua pois.Mukavaa uimareissua!Miiruviiru :o)

uimapuku riittää. Lapselle pitää kertoa, että veteen ei saa pissata. Meillä ainakin on mennyt hyvin " jakeluun" . Pyytää itse vessaan tarvittaessa.

Tyttömme meni vauvauintiin 3kk vanhana, käytiin vuoden ajan kerran viikossa uimassa. On nyt 1v6kk ja käymme usein uimahallissa eikä ole koskaan vieläkään kakannut altaaseen. Koskaan emme ole käyttäneet mitään uimavaippoja.Vauvauinnin vetäjät kertoivat että on todella harvinaista että lapsi kakkaisi uinnin aikana. Lahkeelliset uikkarit on kyllä hyvä olla.Toki kannattaa mennä uimahalliin mieluummin kakan jälkeen kuin ennen, siis jos lapsella on säännöllinen kakkaamisrytmi.Uimahallien lattioiden liukkaudessa on eroja. Toisissa halleissa on todella liukas lattia esimerkiksi suihkujen luona, toisissa taas laatat eivät ole liukkaita. Meillä ei ole koskaan ollut liukuestesukkia jalassa, mutta ne on varmaan ihan hyvä ottaa, jos lapsi ei ole tottunut kävelemään liukkaalla laatalla. Kahluualtaiden pohja on usein metallia ja nypytetty, joten siellä ei juurikaan liukastu, mutta tämäkin vaihtelee hallien mukaan. Lastenaltaan pohja on yleensä 1,5 vuotiaalle liian syvällä joten siellä ei kävellä.Suihkusta altaaseen ja altaiden välillä kannattaa kantaa lasta, jottei ota jalkoja alleen ja kaadu/vahingossa juokse altaaseen. Lapsen perässä juokseminen uimahallissa ei ole aikuisellekaan vaaratonta :-)Mukavia uintihetkiä!Pauliina

ootteko laittanut vielä uikkarit uimavaipan päälle vai pelkäkkä vaipalla. Tulee varmaan kiva reisu, kun tyttö on aikamoinen vesipeto muutenkin! Kiitos vastauksesta!

tässä vielä muutama.Kannattaa lähteä uimaan vasta kakkaamisen jälkeen. Muutenkin sellainen ajankohta, että lapsi on virkeä ja kylläinen ja muutenkin hyvällä tuulella.1. uimahallikerta kannattaa miettiä siten, että siellä olis mahdollisimman vähän väkeä. Siellä kun äänet kaikuu, niin voi olla aika pelottava kokemus.Liukuestesukat on hyvä idea. Lapsi ei liukastele suihkun puolella ja muutenkin saa tukevammaan otteen, kun kahlailee altaassa. Siellä kuitenkin vesi loiskuu ja on muutenkin vaikea pysyä pystyssä...Uikkarit kannattaa olla lahkeelliset (jos se kakka kuitenkin tulee) ja mielellään kokovartalouikkarit (saa hyvän otteen, kun uittaa lasta, märkä lapsi on tosi liukas). Niitä Finnwearin " painiasu" -uikkareita myydään ihan marketeissa.varaa juotavaa ja pientä välipalaa uinnin jälkeen nautittavaksi. Nälkä saattaa yllättää...

eli 1v11kk kun oltiin kylpylässä ekaa kertaa, ihan pelkkä uimapuku oli tytöllä (ei ole päiväkuiva lapsi kyseessä). Pienempiä lapsia näkyi muitakin ja kaikilla oli pelkät uikkarit, harvoin kai ne lapset sinne veteen kakkaa ja pissa ei ole niin vaarallista. Pissaa ne jotkut aikuisetkin sinne veteen!!!

Suosittelen lahkeellista uikkaria ilman ylimääräisiä vaippakerroksia. Lahkeellisen uimapuvun ideana on pitää kakat housuissa, etteivät ne pääse uimaveteen.Aloitimme viikottaisen vauvauinnin (ja sittemmin nappulauinnin) keväällä 2005 ja ainoastaan kerran on tullut kakka uikkareihin. Tyttö oli silloin sylissäni, joten huomasin homman samalla sekunnilla ja kiireen vilkkaa lähdimme vessaan.Jos lapsellasi on suht säännölliset kakka-ajat, niin uintireissut on helppo ajoittaa niiden välille. Heti ruokailun jälkeen ei kannata käydä uimassa. Vauvauinnissa silloin taannoin suositeltiin, että n. tunti pitää olla syömättä ennen uintisessiota. Vauvan kakka tietenkin on vähän hankalammin hallittavissa kuin puolitoistavuotiaan :-)Meillä kun kaikki lapset ovat olleet niin laihoja etteivät lahkeet ole vartalonmyötäiset, vaan löysät (ihan sama mikä malli on kyseessä, kun pituutta kuitenkin tarvitaan riittävästi, niin leveys on aina liian löysä). Eivät pitäisi vähänkään löysempää kakkaa sisällään. Tosin märkänä uimapuku on enemmän kiinni ihossa, mutta silti jää löysää lahkeeseen. Eri asia kai tuhdimmilla lapsilla.Meillä tuosta 1,5v pissaamisestakin vielä. Ei pissi vedessä, vaan sitä varten pitää nousta vedestä ylös, kuten vaikka olla sylissä. Sama kakan kanssa, tosin tuo on pidemmän aikaa maallakin käynyt yksikseen rauhallisessa paikassa kakkaamassa (eli tarvitsee jo rauhan siihenkin).Ehdoton uinnin jälkeen on kyllä juotava ja jotain pientä syötävää.Äänet uimahallissa voivat olla pelottavat, koska siellä kaikuukin. Ja lasten altaassa meno on yleensä aika kovaa ja meteli myös. Vesi roiskuu ja aina ei törmäilyiltäkään voi välttyä. Se voi kuitenkin olla suurin totuttelukysymys.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat