Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Tänään on pojalla (6kk) ollut koko päivän kamalan korkea kuume. Korkeimmillaan 40astetta! =( Ainoastaan on Panadolin turvin saanut vähän nukuttua. Tosi itkunen on ollut. Kuitenkin kuume aina nousee takasin eikä loppua näy. Ajattelinkin kysellät että kuinka korkeaa kuumetta teidän vauvoilla on ollut hampaidenteon yhteydessä? Voiko se olla noin kamalan korkeaa? Ja kuinka kauan sitä on kestänyt? Voihan toi olla että on jotain muutakin mutta nuhaa tai flunssaa tai mitään muutakaan ei pojalla ole ollut havaittavissa...Esikoisella ei ikinä noussut hampaita tehdessä kuumetta, siksi en oikeen tiedä että mitä toi vois olla. =/

Kommentit (6)

Kuumeen pitäisi laskea nyt viikonlopun aikana. Jos ei, niin sitten ma tai ti uudestaan lääkäriin.Mä ainakin tunsin, että vauva on normaalia lämpöisempi, koska normaalisti hänellä on n. 36,5 lämpö ja nyt oli 37,6 niin oli selvästi kuumempi. Kai tuo normaalilämpökin on aika yksilöllistä ja parhaiten sen itse näkee oman lapsen kunnosta (mm. väsymys) ja lämpöisyydestä. Musta tuntuu hurjan korkealta tuo 38 joka olisi vasta kuumeen alku. Mutta näinhän se tietysti yleisesti on. Minusta kuitenkin kannattaa seurata sitä oman lapsen normaalilämpöä ja yleistä olotilaa jotta näkee mikä on lämpöä/kuumetta juuri omalla lapsella.Itselläni on normaalilämpö 35,9 ja jo 37 tienoilla alkaa lihaksiin koskea. Joillekin taas 36,9 on vielä normaalilämpöä. Niin me ollaan erilaisia kaikki tyynni :)Toivottavasti ap:lla ei ole vauvarokkoa. Tai meillä...

saattaa kai hampaistakin johtua. Mutta myös fakta on se että lapsilla on joskus kuumetta ilman selvää syytä ja että niille tulee hampaita. Ei siis mitenkään mahdotonta että nämä kaksi vain sattuvat samaan aikaan.Edelliselle vastaajalle: Vauvoillahan pyllystä mitattuna vasta 38 on kuumeen raja, eli 37.6 ei ole kuumetta. Meillä Ipana aloitta n 8kk korvan/korvien haromisen välillä. Ihmettelin aikani asiaa, mutta takemmin seurattuani (ja " kokeneempien" äitien kanssa juteltuani) selvisi että tekee sitä vain väsyneenä eikä ole mitenkään harvinaista. Väsyneenä siis nypläilee vain jotain, välillä korvaa.Tässä vaan toista näkökulmaa, en todellakaan sano että olisin oikeassa, mutta piti vain kertoa kantani =)Tipy+ipana 1v

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä neiti 4 kk ja pidemmän aikaa jo kuolannut ja laittanut suuhunsa mitä kiinni saa. Viime päivinä lattiat on saanut pestä kuolalla kun sitä tulee suusta ihan solkenaan ja mittasin äsken kuumeen kun tuntui kuumalta, 38 astetta näytti mittari. Ei itkua, ei parkua, ei edes pidempiä päiväunia. Hampaita siis epäilisin..Rouka tosin on maistunut viime päivinä huonommin.

muutama viikko takaperin korkeaa kuumetta ilman mitään muita oireita. Kuume pomppas alkuyöstä yhtäkkiä 39,9 ja Pamol F:n turvin saatiin se laskettua n. 38,9 kuuden tunnin välein. Kolmantena päivänä kuumetta oli edelleen, ei kylläkään noin korkeaa (korkea kuume kesti sen 2vuorokautta) vaan n.38,7-39,5 jolloin päätin viedä lastenlääkärille. Kaikki kokeet(verikoe, pissa yms.) otettiin eikä syytä löytynyt, lääkäri sanoi et nyt vaan ootellaan et kuume laskee.

Kuume laski neljäntenä päivänä ja viidentenä selvis syykin: VAUVAROKKO!

Olin epäillyt itekin sitä mut luulin tytön sen jo sairastaneen, mut taisivat vaan sillon kesän kuumimpina aikoina olla hikinäppyjä. Terveyspalv.neuvonnasta sanottiin et lähes joka vauva sairastaa sen ja että se on vaaraton. Ainoat oireet tosiaan on nimenomaan korkea kuume jota kestää pari päivää, sitten kuume laskee ja muutaman päivän sisään ilmestyy näpyt.

Ne näpyt on enempikin punasia haaleita (siis tosi haaleita) laikkuja jotka ilmestyy ekaks kasvoihin ja leviää siitä kaulalle, rintaan jne. Näppylät on tosi hentoja ja ihottumaisia läiskiä, ei siis kunnon näppylöitä. Saattais multa ainakin jäädä jopa huomaamatta ellen osais kuumeen takia odottaa.

Joten ennustan siis kysyjälle Vauvarokkoa niinkuin teki tuo neuvontapalvelun ihminenkin. Sanoi et oireiden perusteella voisin vaikka lyödä vetoa et sitä se on.Onnex tauti on vaaraton eikä vauva sitä edes huomaa, paitsi kuumeen, mut ei siis näppyjä!Parantukaa pian!

Jade ja tyty kohta 9kk

Vaihtelee välillä 37,6-38,6 astetta. Jos vielä huomenna on noin korkea, käymme lääkärissä. Eikös kolmannen kuumeisen päivän jälkeen pidä jo mennä näytille?Tyttö on haronut kolmisen kertaa oikeaa korvaansa, joten jo sen takia käymme lääkärissä, että poissuljetaan korvatulehdus. Esikoisellamme oli nimittäin AINA korvatulehduksen oireena ainostaan korkea kuume. Ei koskaan itkenyt eikä haronut korvaa.Tämä nuorimmaisemme kävi tosin hammashoitajalla viime perjantaina ja hoitaja sanoi, että molemmat ylähampaat on tulossa lähiaikoina. Tytöllä oli ollut pientä lämpöilyä jo sitä ennen, ja liitin sen hampaiden tuloon. Mutta nyt tosiaan epätavallisen korkea kuume, joten sen takia mennään huomenna näytille jos vielä aamulla on kuumeessa. On ollut myös pientä nuhaa hänellä, samoin minulla ja miehelläni, joten voi olla, että on pelkkää flunssaa eikä korvatulehdusta toivottavasti olisi!Itse olen siis käsittänyt, että hammaslämpöily on pientä lämpöä, ei varsinaista (ainakaan korkeaa) kuumetta. Tai ainakaan montaa päivää. Esikolla tosiaan korkea kuume merkitsi aina korvatulehdusta (sairasti sen 5 kertaa vuoden aikana samalla oireella) joten ehkäpä nyt on sama homma nuorimmaisen kanssa. Huomenna selviää sitten!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat