Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Oliko se isä nyt töissä vai kotona? Oliko se sisko vai isä joka sinne turmapaikalle meni? Miten isä on ehtinyt töistä kotiin ja katkaisemaan vielä turvavyönkin ennen ambulanssin tuloa. Miksi poika on teholla vaikka sai vain luunmurtumia?

Kommentit (13)

Veturi jyräsi koulutaksin - 8-vuotias teholla

15.08.2008 06:08

Töihin lähtenyt isä soitti aamulla 8-vuotiaalle pojalleen ja varmisti että tämä oli hereillä ja valmis lähtemään kouluun. Puoli tuntia myöhemmin hän sai soiton tyttäreltään, joka kertoi veljen koulutaksin joutuneen vakavaan onnettomuuteen.Pientä potilasta hoidetaan nyt Seinäjoen keskussairaalan teho-osastolla.Onnettomuus sattui pojan kotitalon lähellä Seinäjoen Auneksen kylässä eilen kello 7.40. Koulutaksi oli juuri noutanut pojan ja lähistöllä asuvan 10-vuotiaan tytön kouluun. Poika istui takapenkillä, tyttö etupenkillä.Tutussa tasoristeyksessä rysähti. Koulutaksin takaosa jäi junan veturin alle.Poika pelastui pahoin romuttuneesta autosta neuvokkaan isonsiskonsa sekä naapurinmiesten auttamana.Pojan 15-vuotias sisko oli odottamassa omaa koulubussiaan aivan tasoristeyksen tuntumassa. Hän havahtui törmäykseen ja tajusi heti, että pikkuveli oli jäänyt junan alle. Hän soitti hätäkeskukseen sekä isälleen ja juoksi auttamaan. Lopulta hän ohjasi ambulanssin onnettomuuspaikalle.Isä järkyttyi suunnattomasti, kun tytär soitti.- Tytär kertoi, että Henkka itkee. Se oli helpottava tieto, sanoo isä.- Hän lähti välittömästi sairaalaan ja ehti sinne jo ennen ambulanssia.

Takapenkillä istuneeen pojan sisko tuli apuun läheiseltä pysäkiltä, pojan isä ehti töistä sairaalaan ennen kuin poika ambulanssilla oli sinne tuotu.

Tapahtumapaikan lähellä asuvan etupenkillä istuneen tytön isä kuuli tömäyksen kotonaaan ja juoksi irroittamaan tyttärensä turvavöistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

joten koska hän tuli paikalle vasta kun poika oli jo penkalla niin hän ei tiennyt oliko hän raahautunut vai oliko autettu. Ilta-Sanomat oli kysynyt pojan omaisilta ja sisko tiesi olleensa auttamassa.

HS:

"Kaksi noin kymmenvuotiasta koululaista, tyttö ja poika, selvisivät lähinnä raajojen murtumilla onnettomuudessa --"

"Lapsen isä kuuli radan suunnasta kovan tömähdyksen ja arvasi heti, mitä oli tapahtunut. Hän kiirehti paikalle ja näki penkalla täysin ruhjoutuneen tila-auton. Lapset olivat syksyn neljännellä koulumatkallaan. Toinen lapsista oli jo päässyt raahautumaan romusta ulos, mutta oma lapsi oli vielä turvavöissä kiinni. Isä haki puukon kotoaan ja palasi leikkaamaan lapsensa autosta irti."Ja Iltasanomat kuitenkin uutisoi että poika on teholla ja pahasti kävi. Miten hän päästi "raahautumaan romusta ulos"?

Lainaus:
Ja Iltasanomat kuitenkin uutisoi että poika on teholla ja pahasti kävi. Miten hän päästi "raahautumaan romusta ulos"?
"Poika pelastui pahoin romuttuneesta autosta neuvokkaan isonsiskonsa sekä naapurinmiesten auttamana."

Puukkomies oli pojan isä.Juna törmäsi taksiin

Koulumatkan karmea loppu

15.8.2008 3:57

Isä irrotti poikansa romuttuneesta autosta.HURJA LENTO Koulutaksi rutistui kasaan ja sinkoutui parikymmentä metriä ojan pohjalle. (TAISTO HIETAMÄKI)

Hurja rysäys havahdutti isän, joka oli vain hetkeä aiemmin saatellut lapsensa kotiovelta koulutaksiin.Isä arvasi heti, mitä oli tapahtunut. Hän tempaisi mukaansa puukon ja säntäsi kodin vierestä kulkevan junaradan tasoristeystä kohti.Kymmenien metrien päässä syvässä ojassa makasi lohduttomaksi möykyksi rutistunut koulutaksi, jonka uumenista isä löysi verissään makaavan poikansa.- Isä ryhtyi irrottamaan lasta autonromusta pelkkä puukko apunaan, rikoskomisario Jyrki Haapala Seinäjoen poliisista selittää.- Hän onnistui katkomaan turvavyöt ja sai kuin saikin pojan syliinsä.Vähän matkan päässä järkyttävää tilannetta seurasi myös pojan isosisko, joka hälytti paikalle pelastusviranomaiset.- Sisko seisoi bussipysäkillä odottamassa omaa koulukyytiään. Hän kuuli rysäyksen ja näki, että pikkuveljen koulutaksille kävi nyt huonosti."Henki oli hiuskarvan varassa"Kahdeksan aikaan eilen aamulla vartioimattomassa tasoristeyksessä Seinäjoen Hipintiellä sattuneessa veturin ja koulutaksin kolarissa loukkaantui kaksi lasta ja autoa kuljettanut keski-ikäinen mies.Pahimmat vammat sai takapenkillä istunut kolmasluokkalainen poika, joka oli vain hetkeä aiemmin noussut taksin kyytiin. Hänet kiidätettiin Seinäjoen keskussairaalaan teho-osastolle

Iltasanoman jutussa pojan isä oli töissä ja tuli sieltä. Hesarin sivuilla ei puhuttu lapsen sukupuolesta eikä iästä mitään. Tämä oli arvatenkin sen tytön isä joka oli kotona.

Isä irrotti puukolla lapsensa kolaritaksin turvavöistä

Julkaistu: 14.8.2008 09:01Päivitetty: 14.8.2008 10:04Jukka Harjuhelsingin sanomatTorstaiaamuna Seinäjoen Hipintiellä sattuneessa tasoristeysturmassa oli mukana suuri annos onnea. Kaksi noin kymmenvuotiasta koululaista, tyttö ja poika, selvisivät lähinnä raajojen murtumilla onnettomuudessa, jossa koulutaksi ajoi veturin eteen ja kimposi sen keulasta parikymmentä metriä.Keski-ikäinen taksinkuljettaja selvisi niin ikään melko vähillä vammoilla."Siinä olisi voinut käydä paljon, paljon huonomminkin", sanoo rikoskomisario Jyrki Haapala Seinäjoen poliisista.

Turmapaikka sijaitsee parisataa metriä toisen mukana olleen koululaisen kotoa. Lapsen isä kuuli radan suunnasta kovan tömähdyksen ja arvasi heti, mitä oli tapahtunut. Hän kiirehti paikalle ja näki penkalla täysin ruhjoutuneen tila-auton.Lapset olivat syksyn neljännellä koulumatkallaan. Toinen lapsista oli jo päässyt raahautumaan romusta ulos, mutta oma lapsi oli vielä turvavöissä kiinni. Isä haki puukon kotoaan ja palasi leikkaamaan lapsensa autosta irti.Kuljettajan sai irti pelastuslaitos hieman myöhemmin. Haapalan mukaan syy turmalle ei ole vielä tiedossa. Veturi oli siirtoajossa, joten se ei liikkunut minkään aikataulun mukaan. Samassa tasoristeyksessä on sattunut turmia aiemminkin.Taksin kuljettaja joutunee epäillyksi törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja ruumiinvamman tuottamuksesta. Veturinkuljettajalle järjestettiin heti henkistä tukea.Veturi oli matkalla Seinäjoelta Vaasaan. Sää aamulla seudulla oli aurinkoinen.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat